Skocz do zawartości

[E36] Miejsce na CB? Którędy kabel od anteny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar założyć sobie w moim aucie radio CB. Tylko nie mam pojęcia gdzie je wcisnąć... W których miejscach Wy macie zamontowane? Jak możecie to podeślijcie zdjęcia jak to wygląda. :roll2:

I druga sprawa... Chciałbym zamocować antenę na klapie bagażnika tylko nie wiem dokładnie którędy można pociągnąć kabel.... Podpowiedzcie coś... :modlitwa:

http://img253.imageshack.us/img253/2586/bokxk5.jpg
Opublikowano
kabelek do antenki najlepiej jest poprowadzic razem z instalacja po lewej stronie. jesli chodzi o samo zamocowanie radia to mozesz je przyczepic z boku konsoli od strony pasazera lub nad nogami pod deska. ja mam u siebie wlozone luzno miedzy konsole i fotel pasazera. lepiej je slysze i nie musze go glosno nastawiac i oczywiscie zawsze moge go szybko wyjac. pozdrawiam
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano
Mam zamiar założyć sobie w moim aucie radio CB. Tylko nie mam pojęcia gdzie je wcisnąć... W których miejscach Wy macie zamontowane? Jak możecie to podeślijcie zdjęcia jak to wygląda. :roll2:

I druga sprawa... Chciałbym zamocować antenę na klapie bagażnika tylko nie wiem dokładnie którędy można pociągnąć kabel.... Podpowiedzcie coś... :modlitwa:

Witam!

Co do anteny to ja też mam na klapie,wyjąłem siedzenie tylnie i odchyliłem tapicerkę która jest na oparciu tylnej kanapy i na środku kanapy jest zaślepka i otwór średnicy 3cm którym bez problemu przeprowadzisz wtyczkę i przewód,potem pod tapicerką tunelu między fotelami i pod gałką zmiany biegów do konsoli środkowej,a potem pod schowek.

przewód od radia tzn.zasilanie podłączyłem pod gniazdo zapalniczki od spodu,a potem też pod schowek,a radio przymocowałem do "podłogi"schowka.

Opublikowano

Dzięki za porady.

Kabelek od anteny puściłem właśnie przez tą zaślepkę za siedzeniem.

A radyjko luźno położyłem w kieszonce pod podłokietnikiem.

http://img253.imageshack.us/img253/2586/bokxk5.jpg