Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam coś takiego że drażnią mnie drobne wady/usterki. Znam chyba wszystkie słabe strony mojego egzemplarza, że nisko siedzi i tłumik środkowy lekko zwisa, że opony co najmniej raz w miesiącu musze pompować, że prawy reflektor mijania ma nie ma sprężynki dociskającej żarówkę i przez to troche krzywo siedzi żarówka i lampa słabiej świeci niż lewa, że wał napęowy troche wibruje przy 60-80 km/h przez co albo wleke sie 50-60 po mieście albo przyciskam mu do 90-100, że prawe drzwi są pół centymetra za nisko i pasażerowie czasami muszą je poprawiać, że elektryczne serowanie lusterek nie działa, że z tyłu odpadają gałki szyb po zamknięciu drzwi, że teleskop maski jest zużyty i trzeba ją czymś podpierać, że nie mam pokrywki na przepływomierzu, że gałka biegów mi się obraca itp. Są to drobne wady w większości ale wszystkie je znam i przez to chyba zostanę zwolennikiem KUPNA NOWEGO, GOŁEGO SAMOCHODU NA KREDYT, który przynajmniej będzie sprawny w 100% jeśli będę o niego dbał od początku. Nie no żart, lubie pomajstrować przy samochodzie chociaż wem że i tak już nie będzie w idealnym stanie i że jeżdżą lepsze egzemplarze, ale jest mój i znam go na pamięć :cool2:

A jak to u was wygląda?

Opublikowano

U mnie znowu, czasem drzwi odpadają, maska otwiera się w czasie jazdy, fotel kierowcy mam sznurkiem... Nie no poważnie sporo tego u ciebie - ja bym chyba zwariował, albo w nocy siedział i naprawiał.

Mnie też wszelkie wady strasznie wnerwiają - przez to sporo kasy wydaję na wymianę różnych elementów. Ale będzie igiełka...

Nie licz na to, że jak kupisz nowy to będzie ciągle idealny - tu się coś urwie, tu złamie, tam ci pasażer zdemoluje, a i ze starości się coś może zepsuć.

Choć w moim są jakieś takie małe uszkodzenia - tu coś na tapicerce, tu jakiś plastik pęknięty - o na przykład górna osłona chłodnicy jest pęknięta. Niedługo muszę gril wymienić i poprawić lakier, to od razu będzie lepiej.

Jednak mój w porównaniu do tego co piszesz jest jak nowy - chłopie weź się do roboty i to napraw w końcu. Ja już pół samochodu kilka razy wymontowałem i zamontowałem - jestem taki, że muszę każdą śrubkę na wylot znać - nic nie może stukać, piszczeć skrzypieć, czy być luźne.

Opublikowano

Ja nawet najdrobniejszą usterkę naprawiem na bierząco,

niestety czasem tochę to kosztuje, bo nie wszystko da się zrobić na zamiennikach.

Świszczało mi powietrze w drzwich od kierowcy okazało się że to uszczelka nie leży jak powinna - koszt nowej w ASO -1050 zł :jawdrop:

Ale niestety musiałem jakoś przeboleć i jest znów igiełka :cool2:

Więc jestem zdania - powoli sukcesywnie do celu.

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niestety czasem tochę to kosztuje, bo nie wszystko da się zrobić na zamiennikach.

Świszczało mi powietrze w drzwich od kierowcy okazało się że to uszczelka nie leży jak powinna - koszt nowej w ASO -1050 zł :jawdrop:

:jawdrop: uszczelka 1050 zl? pozlacana?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

:jawdrop: uszczelka 1050 zl? pozlacana?

Niestety nie... ale w nagrodę ma czujnik domknięcia szyby (w coupe).

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

Opublikowano
przykład: jak kupilem bunię to nie było jednej osłonki plastikowej przy regulacji pasów bezpieczeństwa, to podzwoniłem, i jeden gościu mi obiecał wysłać tę pierdółkę za 10 zł, mnie tam by sie nie chciało za 10 zł zysku iść na pocztę i stać w kolejce żeby paczkę wysłąć a jednak paczka przyszła i jest git teraz w buni... :-) itd. itp.
Opublikowano
przykład: jak kupilem bunię to nie było jednej osłonki plastikowej przy regulacji pasów bezpieczeństwa, to podzwoniłem, i jeden gościu mi obiecał wysłać tę pierdółkę za 10 zł, mnie tam by sie nie chciało za 10 zł zysku iść na pocztę i stać w kolejce żeby paczkę wysłąć a jednak paczka przyszła i jest git teraz w buni... :-) itd. itp.

też to kupiłem :) tylko ze dalem 9 :8)

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Ja dalem 8,50 + wysylka :mrgreen:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

jezeli chodzi Wam o ten plasticzek co przykrywa śrube mocująca pasy bezpieczeństwa to w salonie jest po około 2.5pln

Opublikowano
Właśnie zamontowałem odnowiony podłokietnik - coraz więcej skóry w samochodzie - ale foteli chyba nie będę robił. Jak wyjmowałem tunel, to inteligentnie chciałem przepchać przez podłokietnik zamiast go zdjąć i w efekcie rozprułem materiał na nim - ale teraz nawet ładniej wygląda.
Opublikowano

jezeli chodzi Wam o ten plasticzek co przykrywa śrube mocująca pasy bezpieczeństwa to w salonie jest po około 2.5pln

łotewa, mam do salonu z 40 km, przez objazy i korki.. A tak furmanka przyniosla doniosla, i zapiąłem.

Pozdr.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Liskoski owszem zgadzam się bo ma to sens. napisałem tak ogólnie dla info może komuś to pomoże w przyszłości. czasami w ASO maja naprawde fajne ceny. pozdro
Opublikowano
Liskoski owszem zgadzam się bo ma to sens. napisałem tak ogólnie dla info może komuś to pomoże w przyszłości. czasami w ASO maja naprawde fajne ceny. pozdro

oczywiscie no offence :8)

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

hmmm...

kupno nowego samochodu...

znajomy walił głupie teksty o moim e 32,że stare,że pali,że drogie części,itp itd

kupił citroena C3 jak tylko pojawiły się w Polsce,na raty 58 tys zł,dziennie robi ok 100-120 km,cieszył michę,że 4l ropy jak spokojnie jedzie

zamknął się jak zliczył,że przez 2 lata obsługi w aso-przeglądy terminowe itp,wyniosło go 3500zł :twisted2:

fakt pali mniej niż zero :roll2: ale raty zostały :roll2: a wartośc auta spadła na zbity ryj :roll2:

i pies go trącał :twisted2: :twisted2: :twisted2: bmw górą

Opublikowano
No właśnie. Fakt, iż nowy smaochodzik na który harowałeś latami po 4 latach stanieje 50% mnie osobiście paraliżuje. A takie E30 to ile zdąży stanieć w ciągu 4 lat? 500 zł? Hehe :mrgreen:
Opublikowano
Jeśli miałbnym nadmiar pieniędzy i stać by mnie było na nowe BMW na pewno bym je kupił. Branie na raty auta klasy Citroena C3 uważam za chory pomysł. :D
Opublikowano

Jakbyś pogrzebał w bagazniku albo pod siedzeniami to ja znajdziesz bo mnie ciagle spadała ale na pewno jest w samochodzie,zanim ja wziołes to chyba ten plastik wrzyciłem do kufra w miejsce gdzie jest trójkat.pozdro

Opublikowano

Ehh właśnie zauważyłem, że mam ułamaną lampkę bagażnika - spać teraz nie mogę :lol: :wink:

Ale tak na serio, to jakby mnie było stać, to chyba faktycznie kupiłbym nowe, albo prawie nowe BMW (czy tam inną dobrą markę) - tak to co chwila znajduję coś nie tak - albo jakiś mechanik śrubki zapomniał, albo coś urwał, albo skrzywił. A tak jak się ma od nowości, to jak się coś uszkodzi, to się naprawia na bieżąco. No ale powoli zbliżam się do końca doprowadzania do stanu idealnego.

A znajomy niedawno kupił nowe Renault Espace :duh: za ponad 100 tys...

Opublikowano
Fakt, dla pedanta używany samochód to horror, chyba że kupno od znajomego który dbał albo max 4 letnie z bardzo niskim przebiegiem. Wtedy można liczyć że przez kilka lat nic nie odpadnie z niego.
Opublikowano

a mi na przykład skrzypią uszczelki przy oknach z przodu w obydwu drzwiach i nie powiem doprowadza mnie to do pasji :mad2: jak uchylę okna to jest ok. nie jestem pedantem ale nie lubię jak mi coś w autku skrzypi :/ muszę coś z tym zrobić jeszcze nie wiem co ale coś wymyślę :)

pozdrawiam

www.bmw-3city.pl
Opublikowano
a mi na przykład skrzypią uszczelki przy oknach z przodu w obydwu drzwiach i nie powiem doprowadza mnie to do pasji :mad2: jak uchylę okna to jest ok. nie jestem pedantem ale nie lubię jak mi coś w autku skrzypi :/ muszę coś z tym zrobić jeszcze nie wiem co ale coś wymyślę :)

pozdrawiam

Jest taki środek "uszczelka" - może pomóc - u mnie pomogło i ładnie odświeżyło uszczelki.