Skocz do zawartości

delikatne drgania samochodu -może coś więcej bo jak na razie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam pytanie następującej treści co może być przyczyną tego iż autko przy prędkosci 110-120 zaczyna mieć delikatne drgania.Chciałbym dodać iż całe zawieszenie przednie mam wymienione tzn.wachacze górny i dolny ,końcówki drążka ,łączniki stabilizatorów.Kupilem felgi używane które wyważyłem co może być przyczyną że samochód drży??????? :mad2: Edytowane przez rob21
Opublikowano
oczywiście że może tak być ale oponiaż by musiał Cię bardzo nie lubieć by przy wyważaniu o tym Ci nie powiedział (chyba że on sprzedał Ci te felgi)
Opublikowano
Mam pytanie następującej treści co może być przyczyną tego iż autko przy prędkosci 110-120 zaczyna mieć delikatne drgania.Chciałbym dodać iż całe zawieszenie przednie mam wymienione tzn.wachacze górny i dolny ,końcówki drążka ,łączniki stabilizatorów.Kópilem felgi używane które wyważyłem co może być przyczyną że samochód drży??????? :mad2:

Najpierw sprawdź te felgi czy są "proste". Wyważenie w wypadku krzywych felg nic nie da. Najpierw prostowanie, potem wyważanie...

Adi
Opublikowano
mialem to samo, zalozylem 17" z e39 i okazalo sie ze maja inny otwor, zamowilem pierscienie centrujace i zupelnie inaczej sie jezdzi. wkoncu nie ma wibracji.
Opublikowano

Jeśli masz wszystko nowe i sztywne i jeśli felgi nie są pogięte to jeszcze zostaje luz w przekładni kierowniczej który łatwo usunąć.

Pozdrawiam Michał525i.

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
jutro założe felgi stalowe na tył i zobacze co się będzie działo jeżeli będzie o.k to znaczy że felgi są krzywe i trzeba będzie je prostować zbiezność mam ustawioną kłopoty zaczeły się wtedy kiedy założyłem felgi alu :? i jak usunąc luz w przekładni kierwniczej :modlitwa:
Opublikowano
dobra nie będe gdybał jutro pojadę na warsztat i się zobaczy co jest nie tak jak to wina felg to podziękuje dla gościa co mi ja sprzedał
Opublikowano
niestety wyważenie nic nie dało dalej są takie same objawy to zn. przy prędkosci 100-110 samochód drga i nie wiem dlaczego dałem felgi do sprawdzenia czy nie są krzywe i wszystko z felgami jest o.k dziwi mnie tylko to że drgania są samochodu a nie ma drgań kierownicy a jeśli są do bardzo rzadko :mad2:
Opublikowano (edytowane)
jak ktoś ma jakiś pomysł niech mi coś doradzi bo szkoda mi kasy wsadzonej w wymiane całego zawieszenia(przód)a skończyły mi się już pomysły :cry2: Edytowane przez rob21