Skocz do zawartości

Jak sciagnac boczki przednie w e34 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka jak w temacie musze sciagnac boczki w dzwiach bo z jednej strony musze wymienic silownik a z drugiej ele szybki :) I tu pytanie co do szybek, z jednej strony od pasarzera mam szyby ele a od kierowcy na korbke :duh: tak juz kupilem. Jak zamontuje mechanizm szybek to co bede musial podlaczyc zeby to chodzilo ?? Ps. mam cale dzwi jak cos to odsprzedam kolor chyba czarny :P
Opublikowano
A wieć najpierw odkręcasz srubke ta która jest w klamce pod zaślepką póżniej wyciągasz przełacznik od el lusterek, tam za nim tez sie znajduje srubka która należy wykręcic, oczywiscie usówasz rygielek plastikowy ,drzwi dookoła są na zatrzaski wiec pewnym ruchem zrywasz je najpierw dól najlepiej od któregoś rogu potem boki do samej góry, nastepnie musisz złapać ten boczek i podnieść go do góry bo jest on na takiej prowadnicy na samym środku bedziesz juz to widział jak odchylisz lekko.i po wszystkim, jak bedziesz je montował spowrotem to wyciągnij soebie ten plastik do prowadnicy wsadz go w ta prowadnice która jest połączona z boczkiem i wtedy nasun to na ten wystajacy element z drzwi. przerabiałem to jakieś 10min temu. :D
Opublikowano
Dzis sie wezme do roboty z tym acha i mam pytanie jedno, bo cos sie spierdzielilo z szyba ktora jest ele. Wypada z tych takich gumek prowadzacych od strony slupka i szyba wypada na koncu, mozna ja wyregulowac jakos ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ddawno już nie demontowałam boczków przy E34 ale ja miałam problemy tylko z tym uchwytem na środku.Mało tego,żadych plastikowych nakładek na tej prowadnicy też nie zauważyłam.Czy aby na pewno mówimy o E34?Ja mam inny sposób na odczepienie tego środkowego zaczepu,ale spróbuję tym nowym sposobem,bo wydaje się być bardzo prostym. :?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

opisywłaem jak to robiłem w swoim, i wydaje mi sie ze mam E34 :D

Wystarczy do góru cały boczek, oczywiscie trzeba też go wyczepic u góry tak gdzie rygielki, tam jest bzłapany na takie blaszki

Po tym weekendzie moge dosterczyć fotki jak ktoś jest zainteresowany.