Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja sądze ze jest duża szansa, że przyszly wlasciciel moze miec z tym autkiem sporo "dziwnych" problemow.

Sciana grodziowa w E36 jest asymetryczna tzn. ze nie wystarczy przelozyc osprzetu stronami i wymienic maglownicy, ale aby wszystko ladnie pasowalo nalezalo by cala ta sciane przespawac - jezeli nie to pozostaje ciecie, wiercenie, doginanie i przespawywanie uchwytow. Obie te metody maja swoje negatywne skutki, ktore "wyjda" w przyszlosci.

Druga sprawa - trzeba bylo wyjac silnik lub chociaz duza czesc jego osprzetu w przypadku drugiej opcji w celu przekladki elementow przykrecanych do sciany grodziowej.

Trzecia sprawa - demontaz calego srodka, przerobka wiazek (oby tu nie bylo przyslowiowego druciarstwa bo w innym wypadku wspolczuje przyszlemu wlascicielowi) zmiana boczkow itd... - jednym slowem ktos musial rozebrac i ponownie poskladac kawal samochodu co w polaczeniu z wieloma "przerobkami" na pewno kiedys da o sobie znac...

Cena faktycznie z pozoru bardzo atrakcyjna ale oby nie odbila sie czkawką w niedalekiej przyszlosci - radze wszystko bardzo dokladnie posprawdzac przed ewentualnym zakupem.

Ja osobiscie wolal bym chyba jezdzic dobrze naprawionym samochodem po kolizji (oczywiscie nie mowie tu o uszkodzeniach wymagajacych podobnych dzialan tj. rozebrania calego samochodu i przespwania jego czesci a nastepnie ponownego zlozenia) niz anglikiem po przekladce ale to moze dla tego ze widze takie przekladki dosyc czesto "w trakcie".

Pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniach

Opublikowano
W życiu bym takiego przeszczepa nie kupił. Może bym się jeszcze zdecydował, gdybym sam miał kombinować z przekładką, ale jak ktoś to zrobił to ciągle będziesz jeździł tak, jakbyś wiózł 2 kopy jajek w wiaderku ;)
Adi
Opublikowano

Dzięki za info

chyba macie racje. jeszcze się zastanowie :)

dam sobie z tym spokój

albo poczekam albo coś innego (ale kurnia mało jest tych 328)

a i jeszcze pytanie do posiadaczy: na co szczególnie zwracać uwage przy zakupie E36 Coupe 328 ?? dajcie jakieś namiary na wady (oprócz blach)

a i tak sobie myśle który motor jest lepszy 2,5 czy 2,8 ?

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano
Kiedyś na życzenie klienta przekładaliśmy e-32 i jeszcze trzeba pamiętać o światłach przednich oraz o całej instalacji elektrycznej samochody bo też jest po drugiej stronie ,idealnie jest przełożyć z auta dawcy ,ale znam przypadki przeszczepów ze sztukowaną instalacją .
Opublikowano

Ta pierwsza "Igła" ma dwie różne lampy z przodu - lewa jest gładka, a prawa z "paskami" - w sumie to mogła być mała stłuczka - mój miał podobną. W ogóle na oko ta druga jest w lepszym stanie. Jednak to wszystko trzeba pomacać, żeby ocenić.

Cena - raczej nie - za 328 trzeba jednak trochę zapłacić - można kupić taniej oczywiście - zwłaszcza jadąc na własną rękę do Niemcowni...

Opublikowano
Co do tego anglika to mam pytanie(nie było mnie 3 miechy w kraju wiec stad): czy mozna takie cos legalnie zarejstrowac?bo jeszcze do niedawna bez wielkich kombinacji bylo to niemozliwe.pozdro
Opublikowano
Co do tego anglika to mam pytanie(nie było mnie 3 miechy w kraju wiec stad): czy mozna takie cos legalnie zarejstrowac?bo jeszcze do niedawna bez wielkich kombinacji bylo to niemozliwe.pozdro

Chyba tylko auta zabytkowe można rejestrować z kierownicą po prawej.

Opublikowano
Przegląd to tak ale jak z zarejestrowaniem auta bo przeglad tego nie definiuje(jak auto sprawne to dostaniesz),do niedawna było tak że na angliki(legalna droga -zaznaczam) chcieli swiadectwo homologacji od producenta - tak było u mnie w powiecie, i to powodowało że droga oficjalna było nie do załatwienia.Więc może jest ktos kto to załatwiał w urzedzie i załatwił pozytywnie?pozdro