Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten sam problem, który pojawił sie po praniu podsufitki. Niestety jeśli chcesz mieć to dobrze zrobione to kieruj sie do tapicera. Mi powiedział gość że te materiały są jednorazowe i trzeba kleić nowy materiał.- 350pln z robocizną i demontażem.

Chyba że odstaje Ci jakoś mało to pogadaj z byle jakim tapicerem to załatwi Ci specjalny klej.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kurcze u mnie prawie igła odnośnie odklejania ale podsufitka brudna. W Audi to mogłem ją prać do bólu i nic jej nie było :( Naprawdę nikt się z tym nie uporał :?:
Opublikowano
Kurcze u mnie prawie igła odnośnie odklejania ale podsufitka brudna. W Audi to mogłem ją prać do bólu i nic jej nie było :( Naprawdę nikt się z tym nie uporał :?:

Jesteś z Krakowa więc do kleczy dolnej masz blisko.

Polecam tego gościa www.monex.webd.pl

zrobił mi nową podsufitkę za 130pln!!! z materiałem.

A pranie kosztuje 70pln

Moja historia

Opublikowano
Dzięki jaki czas wymiany podsufitki? Z jakiego materiału jest teraz da się ją prać?

Ja dałem auto na cały dzień. Czy da sie prać? hmm nie wiem ale materiał taki sam jak oryginał.

Moja historia

Opublikowano

Na Allegro jest klej przeznaczony do klejenia podsufitki:

Trzeba wpisac w wyszukiwarkę: PODSUFITKA KLEJ TAPICERSKI

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano

Jesteś z Krakowa więc do kleczy dolnej masz blisko.

Polecam tego gościa www.monex.webd.pl

zrobił mi nową podsufitkę za 130pln!!! z materiałem.

A pranie kosztuje 70pln

O mnie tez by to interesowalo zna ktos jakies kontakty we wroclawiu.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

Witam jak kupiłem swoja laleczkę :D teraz laleczka a wcześniej to właściciel zabardo nie dbał, to posufitke miałem strasznie brudną. Wymontowałem ja i w ciepły słoneczny dzień za pomoca vanisza płynu do dywanów elegancko wyprałem ją i nic mi się nie odklejało ani nie odkleja do dziś. Oczywiście podsufitka nie była prana bezpośrednio woda tylko piana jaka powstała gdy zmiesza się vanisza z wodą. Następnię czystym miękim ręcznikiem wysuszyłem nadmiar wody i na powietrzu w upalny dzień szybko wyschneła Na słońcu nie suszyłem z obawy o jakieś rdzawe plamy bo mogą się takie pojawić albo zacieki.

I jak narazie mineło 5 lat i jest ok podsufitka jak nowa.

A co do kleju to na allegro jest dobry klej o nazwie BONATERM , sprawdzony, używałem go gdy robiłem tapicerkę .

BMW to pełnia życia.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

hej...

Robiłem swoją podsufitkę sam około dwóch lat temu - przykleiłem materiał na zwykły silikon monterki i do teraz zero problemów

:)

pozdrawiam

Opublikowano

hej...

Robiłem swoją podsufitkę sam około dwóch lat temu - przykleiłem materiał na zwykły silikon monterki i do teraz zero problemów

:)

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy jest jakiś sposób na klejenie bez zdejmowania podsufitki ? mam taki bombel na samym środku podsufitki myślałem już o nakłuciu igłą ze strzykawką i wpuszczeniu kleju ale nie wiem czy to wypali .Czy ktoś ma inny pomysł ?

a może lepiej ściągnąć całą podsufitke wyciąć z wewnętrznej strony otworek i tamtedy wpuszcza klej?? Przynajmniej nie bedzie dziurki z zewnątrz i klej sie ładniej rozprowadzi bo po sklejce a nie po materiale :wink:

Pzdr!

Opublikowano
komu by sie chcialo demontowac cala podsufitke dla bombla :roll2:

mi wisi cala z przodu i poprostu rozgladam sie za m-kowa czarna bedzie lepiej pasowac.

Komuś kto chce naprawić tą co ma a nie kupować nową :wink:

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
umnie materiał odchodził to przykleiłem go bezbarwnym lakerem do paznokci który zakosiłem zonie... :D :D :8)
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
mój kumpel tapicer mówi że to najlepiej przykleić najzwyklejszym Butaprenem, z tym że należy go rozcieńczyć nieco i pistoletem lakierniczym nanieść , i trzeba tez uważać żeby czasem palcami nie dociskać nowej tkaniny do podsufitki gdyż zostaną potem ślady (wgniotki) najlepiej używać specjalnej ściągaczki do odpowiedniego rozprowadzenia/docisnęcia tkaniny do podsufitki.