Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, w moim bmw mam padniety szyberdach, jedna , lewa jest zablokowana, nie unosi sie do gory ani nie chowa sie pod dach.

Pytanie jak sie dobrac to tego ustrojstwa , czy jest wogule mozliwosc demontarzu w celu naprawy, jesli dach sie nie otworzy. Moze ktorys z Was juz to przerabial i ma jakies sugestie i spostrzezenia, ktore moga mi pomodz.

Dziekuje z gory i Pozdrawiam

Opublikowano

Hej.

Nie wiem czy coś ci to pomoże, ale w instrukcji jest napisane że w "celu ręcznego uruchomienia dachu przesuwno-uchylnego należy wyjąć lampe oświetlenia wnętrza i wykorzystując otwór wypchnąć osłone. Obracając sześciokątny klucz z zestawu narzędzi przesunąć dach w wybranym kierunku".No i potem może zobaczysz co go boli.

Pozdro.

Opublikowano

hm bede musial sprobowac , ale obawiam sie ze to chodzi o usterke elektryczna , czyli np padniety silnik czy cos, o ile mi wiadomo dach jest na linkach i obawiam sie ze lewa strona spadla lub cos podobnego.

Ale sprawdze

Sprawdzilem i tak jak myslalem nie tedy droga

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

mam dziwną sprawę z szyberdachem w e39 528, a dokładnie sterownik przesuwa dach tylko w jedną stronę nie odwraca biegunów na silniku i nie wiem co jest za bardzo grane. Podmieniałem drugi taki sterownik i to samo podejrzewam ze coś źle może być podłączone

sam przycisk sterujący dachem działa daje sygnał jak się naciska\przesuwa to daje prąd do silnika i dach startuje

ale już w przeciwnym kierunku zero pracy silnika (sam przycisk wysyła sygnał do sterownika-sprawdziłem) ale sterownik nie daje prądu do silnika

czy mogę was prosić o podesłanie schematu wyjść/wejść z sterownika szyberdachu (tego boxu co liczy obroty napewo wiecie o co chodzi) bo nie jestem pewien czy mam to prawidłowo podłączone, a naprawdę szukam tego już od dłuższego czasu i będę super wdzięczny za pomoc.

czy możliwe jest ze ten sterownik ma zapamiętane jakaś ilość obrotów i spowrotem coś blokuje można go zresetować, czy on ma za zadanie liczyć obroty czy tylko sprawdzać opór na silniku

pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc Piotr :modlitwa: