Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomierz sobie amperomierzem (podlacz w szereg z zarowka),i porownaj pobor normalnej i tej "Zenkowatej" :D . I jeszcze jedno!!-w deszczu nie da sie na nich jezdzic,nic nie widac!.Moja rada to wloz je na swiatla dlugie,na krotkie zwykle+mycie soczewek :) Jezeli one maja 100 watt to naprawde szkoda instalacji!!! Ladnie wygladaja,ale tylko jak ktos patrzy z przeciwka,w nocy i w deszcz meczysz wzrok jak ch...

A na długie światła Zenona się nadają?

To nie tak że nie posłuchałem... właśnie myślę jakie zamówić nowe żarowki... po prostu miałem do wyboru:

1. Jakieś "zwykłe" H1 za 1,2zł / sztuka :-)

2. Ultra drogie żarówki Bosch zwykłe za 20 zł / sztuka

3. 2 x Zenon... a musiałem kupić jakieś...

niedziela, niegdzie nie kupie innych... wybrałem Zenona choć może szkoda że nie wybrałem 1 to by wtedy nie było straty kasy... a na długie może zenon będzie ok? 100W to jednak 100W... a może do halogenów się nadają?

Hmm... może jutro poprostu sobie przełoże zenony do długich a z długich wsadze na krótkie żarówki... u mnie była straszna różnica między długimi a krótkimi, wyjątkowo duża... może przez żarówki z efektem zenona.

Oczywiście obowiązkowo umyje soczewki...

Tak przy okazji pisałem że po zamontowaniu tych niebieskich światełek świeci mi lepiej... ale jeśli mnie pamięć nie myli to własnie ta wyjęta żaróweczka to też był zenon. Może słabszy albo starszy... aż muszęjutro do schowka zobaczyć co tam miałem.

Pytanie jeszcze do reflektorów w E32... czy do pozycjonowania jest tylko jedna wiążka i odpowiada ona za pozycjonowanie długich i krótkich?

Pozdrawiam

Opublikowano
Na moim Avatarze masz widoczna roznice.Dlugie to cos w rodzaju tych co kupiles ,fajne biale swiatlo ale tylko dla obserwatora,na dlugich ujda w tloku.Fotka jeszcze przed pucowaniem soczewek .Przed czyszczeniem widac bylo czarna dziure(na zgaszonych),a po :D piekna krysztalowa soczewe i super efekt w nocy.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Na moim Avatarze masz widoczna roznice.Dlugie to cos w rodzaju tych co kupiles ,fajne biale swiatlo ale tylko dla obserwatora,na dlugich ujda w tloku.Fotka jeszcze przed pucowaniem soczewek .Przed czyszczeniem widac bylo czarna dziure(na zgaszonych),a po :D piekna krysztalowa soczewe i super efekt w nocy.

A długich one nie spala? Co prawda długich rzadko używa się na dłużej niz kilka minut... a jednak byłem pare razy w trasie w nocy i... wstyd się przyznać ale po jeździe kilkadziesiąt km na długich auta z przeciwka musiały mi przypomnieć bym wyłączył bo tak się do dobrej widoczności przyzwyczaiłem :oops:

To było mniej-więcej w takich godzinach jak pisze tego posta, nawet na polskich drogach o tej porze można bardzo fajnie podróżować, średnia wysoka, spalanie na poziomie 12 - 13 lpg, uwielbiam taką jazdę :)

Pozdrawiam