Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jesli ta kropka sie zapala tzn ze z czyms porownuje sobie to co ma na liczniku (cofniete) i jesli roznica to blad i wlacza sie czerwony punkcik,tzn ze oryginalny przebieg jest gdzies zapisany.

mi sie paliła czesto ... co jakies 2 - 3dni jak mailem problemy z aku ... teraz zrobiłem troszke kilometrów mineło z 1,5 miesiaca i sie wogole nie paliła to co przestał sobie coś tam sprawdzac.../// hmmm

ciekawi mnei to straszniiieeeee

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Nie ma mozliwosci cofnac przebieg bez jego wykrycia.

Modele BMW z wazkim kluczem i 3 przyciski jest bardzo ciezko cofnac km a wrecz na 99,9% do wykrycia.

Modele z szerokim kluczem 3 przyciski ta opcja jest wyjatkowo latwa bo cofa sie licznik i w momecie coefniewcia licznika zamawia sie nowy klucz ktory przy wlozeniu do stacyjki zczytuje info z kapa o stanie przebiegu i zapisuje przebieg.

to tyle teori

Kazdy klucz posiada tak zwany zegar mnozenia czyli prosto mowiac liczy tylko do przodu wiec cofnac kilosy w kluczu sie nie da.jest opcja na to tez tylko ze czasochlonna .

w 90% jest tylko licznik cofany a czemu bo nieuczciwi sprzedawcy myla ze to wystarczy w DE jest to Karalne wiec manipulacje w kluczu i innych zakamarkach sa do wykrycia nawet z data manipulowania,rachunek jest prosty.

Opublikowano

elvishh może troche rozszerzyc z tymi kluczami..waski gruby... ja mam e38 ... klucz jak klucz... kupilem z niemiec..z ksiazkami z fakturami... wszystko sie zgadza i przebieg 196 tysiecy... autko stało w niemczech poltora roku bo wlasciciel zmarl...

gdy kupiłem zrobiłem z tysiac km i sie nie palil ten czerwony punkcik... miałem problemy z aku ... i raptem zoabczylem ze sie pali... na drugi dzien tez .. potem nie... potem gasł palił sie... i tak przez tydzien dwa... teraz od miesiaca dwoch nie pali sie wogole... przebiego raczej nie cofany..wszystko sie zgadza z fakturami i ksiazkami ... faktury z przed kilku lat ... napewno nie sa podrabiaNE.. OZATYM KSIAZKE latwo kupic i nawbijac ale z fv nikt sie nie bawi.... przebieg moze sie roznic o gora kilka tysiecy ... bo autko ma ostanie przeglady i fv przy chyba 192 tysiacach a to byl wrzesien.... a od listopada 2005 r. stało wymeldowane....moze ktos wyjal zegary do naprawy czy cos takeigo i jezdzil na innych przez tydzien dwa....

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Kurcze, u mnie tez jest ta kropka, a sytuacja wyglada tak : auto osobiscie kupilem od niemca, 1 reka, kompletna ksiazka serwisowa, faktury i inne ksiazeczki, wszystko sie zgadza, przebieg w miare realny bo ponad 200tys, stan idealny. Nie pamietam juz po co, ale ktoregos dnia wyjalem blat. I co sie okazalo - zegary sa z roku 2000-ktoregos (a auto 97), ale sa naklejki i bodajze cos w rodzaju plomby, autoryzowanego serwisu bmw w ktorym wszystko bylo robione... Czyli jesli teoretycznie robilo to niemieckie aso, to kropki nie powinno byc, nie ? A jest ;) Sam juz nie wiem, albo to przez te zegary, albo bylo grzebane pozniej i nie mozna wierzyc ludziom ;)
Opublikowano
Elvishh idziesz o zakład ze się da cofnąć licznik bez mozliwości wykrycia? Oczywiśnie nie mowie tutaj o sposobie jesli auto było regularnie serwisowane. W E46 masz przebieg zapisany w 3 punktach auta. Jesli troszke się byś na tym znał nie mozna tego wykryć...
Opublikowano

Kazdy klucz posiada tak zwany zegar mnozenia czyli prosto mowiac liczy tylko do przodu wiec cofnac kilosy w kluczu sie nie da.jest opcja na to tez tylko ze czasochlonna .

Pod warunkiem, ze ktos cofnal przed sprzedaza. Jezeli cofal 50 tys. a pozniej przejechal 70 to kluczyk bedzie sie zgadzal. Oczywiscie wszystko, zapewne mozna wykryc, tylko, ze nie w kazdym warsztacie zajmujacym sie diagnostyka a jak wiadomo ASO Polsce nie jest zbyt chetne do pomocy.

Co do odnalezienia daty zmian- nie wypowiem sie, bo pierwsz slysze, ale byc moze profesjonalne ASO moze wszystko.

Co do karalnosci za cofanie licznika w DE! Zobacz jak reca Turcy, Jugole czy Ruscy! Teraz nie ma pewnych rzeczy.

Ps.W PL tez to jest karalne.

Tomek

Marzenia się spełniają...