Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

i stało się:) po E46 i miłych wspomnieniach zakupiłem E60:) tylko potrzebuje płyte do navi na PL. wie ktoś czywogole jest coś takowego? Pozdrawiam

w serwisie mapa /plyta/do navi 2007/2008r. .....700zl. :norty:

do E60?

Ludzie!

PawełH
  • Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
raczej wątpie by mape polski odsprzedali za 50 tyś zł w końcu kreślenie takiej mapy przez daną firme zajmuje znaczny okres czasu nie mówiąc o nakładach wiec 50 tys wykupić licencje dla mnie to nie realne. Wydaje mi się ze tutaj idą juz kwoty w milionach za takie mapy

ale nie mowie zeby roblii dla mnie mape na dzien 8.12.2007, nawet niech odsprzedadza najnowsza z e39, czyli jakis 2005 rok

Kolego "orkwisz", najnowsza mapa Polski do E39 to 2007/2008 - i jest naprawdę niezła...

• 5 tygodni później...
Opublikowano

siemka

jestem tu nowy wiec witam serdecznie

chcialem podpiac sie pod temat odnosnie plyty

mam obecnie najnowsza 08-01 do profesionala z radarami i bez ale wlasnie bez Polski

teraz w sweita bylem w Polsce i dzwonil do mnie kumpel ze u zanjomego mechanika stala E60 2005 rok i miala plyte DVD na Polske!!!

sam wszedl do niej i sprawdzil

plyta to jakies nie oficjalne wydanie

odrazu od kupla wziolem telefon i zadzwonilem na infolinie do BMW a tam??

mily pan mowi ze docieraja do nich informacje i pojawnieni sie takiej plyty na rynku ale oni nie polecja stosownia jej bo traci sie gwarancje i mieli ostatnio taki przypadek naprawy po zastosowaniu takiej plyty

czyli gdzies jakas plyta jest do E60 na Polske

kumpel mi powiedzial ze tamta 5-tka miala duzy ekran to znaczy ze to Profesional chyba

moze ktos obyty na ranku znajdzie dojscie do tej plyty

Opublikowano

Witam w Nowym Roku

Nawigacji nie ma nadal.

Ja się tylko zastanawiam jak reagują ludzie, którzy kupili E60 kilka lat temu z navi za 14000 zł i z zapewnieniem, że mapy będą "niedługo".

Ja na ich miejscu chyba byłbym już dawno z tą sprawą na wokandzie.

Pozdrawiam

Cesair

Opublikowano
siemka

jestem tu nowy wiec witam serdecznie

chcialem podpiac sie pod temat odnosnie plyty

mam obecnie najnowsza 08-01 do profesionala z radarami i bez ale wlasnie bez Polski

teraz w sweita bylem w Polsce i dzwonil do mnie kumpel ze u zanjomego mechanika stala E60 2005 rok i miala plyte DVD na Polske!!!

sam wszedl do niej i sprawdzil

plyta to jakies nie oficjalne wydanie

odrazu od kupla wziolem telefon i zadzwonilem na infolinie do BMW a tam??

mily pan mowi ze docieraja do nich informacje i pojawnieni sie takiej plyty na rynku ale oni nie polecja stosownia jej bo traci sie gwarancje i mieli ostatnio taki przypadek naprawy po zastosowaniu takiej plyty

czyli gdzies jakas plyta jest do E60 na Polske

kumpel mi powiedzial ze tamta 5-tka miala duzy ekran to znaczy ze to Profesional chyba

moze ktos obyty na ranku znajdzie dojscie do tej plyty

Po raz tysięczny bujdy !!!!

Już od paru lat słyszę bajki, że ktoś gdzieś widział taką mapę - a najwięcej takich bajek rozsyłają serwisanci, którzy często nie rozróżniają E39 lub E65 od E60 itp. ... niech się znajomy mechanik doszkoli w modelach BMW ...

Najwcześniej i najbardziej optymistycznie będzie takowa mapa za pół roku.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Za pół roku będzie albo i nie, a jak będzie czerwiec to powiedzą, że do końca roku napewno. Niech w końcu BMW się przyzna, że z nową 5 i 6 weszli w niekompatybilny system, którego nie będzie już w nowych wersjach(np. F10) i po sprawie, a jak słyszę to jest to tylko miamienie ewentualnych zainteresowanych. To, że niema mapy na Polskę odpowiada BMW(jako całość), napewno nie odpowiadają za to informatycy z NAVTEQ, bo dla nich przerobić mapę z E65 na E60 to bajka, ale na to musi się zgodzić(zapłacić) BMW. Według mnie - jakbym był właścicielem firmy to bym zrobił jedną mapę na wszystkie modele, a różnice pomiedzy modelami byłaby tylko w wielkości monitora ew. ilości dostępnych do wyświetlenia funkcji z navi.
Opublikowano

Skąd wiesz, że dla Navtech-a przerobienie to bajka ? - masz przecieki ?

Nie tylko BMW w nowych modelach weszło w nowe nawigacje i nie ma do nich map ...

Tak szybko się nie wycofią, bo nie tylko w 5 i 6 są nowe nawigacje, tylko także w 1, 3 oraz najnowszej X5

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Tak szybko się nie wycofią, bo nie tylko w 5 i 6 są nowe nawigacje, tylko także w 1, 3 oraz najnowszej X5

Sebast ma racje. Na 99% nowe BMW 7 które wejdzie do sprzedaży pod koniec roku będzie miało ten sam system. Bmw X6 (które bazuje na X5) także będzie miało ten sam system. Do kolekcji będzie trzeba tylko nowego X3 i wszystkie modele będą na tym systemie pracować.

Więc myślę że może jeszcze nie w 2008 roku ale kiedyś nastąpi rozszerzenie map nawigacyjnych o nowe kraje ... pytanie tylko kiedy :|

Opublikowano (edytowane)
Dziwne to wszystko bo do nowej 7 jest płyta a do 5 nie(chyba obydwa modele maja navi professional?).

Nowa 7-a (E65/66, prod. od 2001 do dzisiaj) ma nawigację (czytnik) typu High, tylko inny nowocześniejszy wyświetlacz. I dlatego pasują i soft i mapy (Polska !!! :cool2: )

...

Edytowane przez macznik
Opublikowano
Dziwne to wszystko bo do nowej 7 jest płyta a do 5 nie(chyba obydwa modele maja navi professional?).

E65 mają czytniki MK w bagazniku które opierają sie o VDO zupełnie inne mapy a profesional bo czynik jest DVD + duzy wyswietlacz

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

:shock: Byłem w serwisie w BMW jest juz dostepna do E60 i E61 navi do wersji Prof. do wersji Biznes doczekamy sie również bo wchodzi lipiec/sierpień do sprzedaży :jawdrop:

Cena 900 wersja prof netto

Przy oddaniu starej wersji oprogramowania rabat o 400 zł netto czyli za 500 zł netto jest navi do wersji prof.

Opublikowano

Tak bardzo mnie dziwi brak odpowiedzi na ostatniego posta, ze az postawnowilem sie zarejestrowac;) Bo to chyba przelom...

Czy ktos widzial juz na oczy ta mape i jest w stanie potwierdzic, ze jest OK??

Zadzwonilem przed chwila do Bawaria Motors w Wawie i faktycznie potwierdzili, ze do Profa juz kilka sprzedali. Teraz tylko posiadacze Navi Business (czyli m.in. ja:( ) beda musieli poczekac. Glos w sluchawce stwierdzil, ze jakies 2-3 miesiace...

Pozdrawiam

Opublikowano

Hej.

Dyskusja na ten temat toczy się w dziele SERIA 5, a temat postu: Mapa Polski do E60 fotki. Proponuje tam zaglądnąć po więcej info...

Opublikowano
Jakby się tak dało prosto zrobić, to by było już dawno zrobione. BMW nie kupi map i nie zaadaptuje, bo się tym nie zajmuje. BMW robi samochody, a nie mapy. Polska jest pionkiem dla BMW, aby im się chciało tak mocno angażować w mapy PL. Ile osób kupi oryginalną mapę za 1000-1200zł. ? (bo tyle kosztują mapy do BMW (do innych samochodów z resztą podobnie ...). To w Rosji wielokrotnie więcej sprzedaje się BMW, a oni też nie mają map ...
ale np takie Czechy czy Slowacja jest na mapie, a to jeszcze mniejsze rynki niz Polska. A to, ze im sie nie miesci mapa Europy Zach. i Polski to jest slaby argument, bo np. takiemu VW sie miesci :evil:

Jezeli juz jest to czy ktos sie orientuje co jest na tej plycie Polska+jakie panstwa zachod czy wschod?