Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

i stało się:) po E46 i miłych wspomnieniach zakupiłem E60:) tylko potrzebuje płyte do navi na PL. wie ktoś czywogole jest coś takowego? Pozdrawiam

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
i ja także jestem szczęśliwym posiadaczem e60, potrzebuję mapę do nawigacji na Europę i Polskę?? Może ktos wie cos na ten temat?
Liczy się tylko bmw!!:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

... albo tomtom :)

pewnie w e60 navi jest generalnie lepsza niz w e39 (16:9), ale pewnie i tak nie mozna sobie wgrac miejsc z fotoradarami, miejsc gdzie najczesciej stoja z suszarami + przenosnymi fotoradarami, polecam zakup tomtoma

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Przecież E39 też mają czytniki MK4 które czytają DVD i na pewno były jakieś mapy. Nie ma nic na rynku ? BMW zapomniało o europie ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
Dzwoniłem ostatnio na infolinię. Mapa do E60 ma ukazać się w okolicach czerwca. Ma obejmować Polskę,Czechy,Słowację. Reszta Europy się nie zmieściła na płytkę:( Ale przeważnie każdy ma płytę z mapą Europy bez Polski,więc no problema:) Cena płyty 699zł. Podobno są już płyty z navi do E65 i X5starej, ale tylko do wersji z nawigacją w bagażniku,nie wiem o co biega, tak mówił pan z infolinii.
Opublikowano
Dzwoniłem ostatnio na infolinię. Mapa do E60 ma ukazać się w okolicach czerwca. Ma obejmować Polskę,Czechy,Słowację. Reszta Europy się nie zmieściła na płytkę:( Ale przeważnie każdy ma płytę z mapą Europy bez Polski,więc no problema:) Cena płyty 699zł. Podobno są już płyty z navi do E65 i X5starej, ale tylko do wersji z nawigacją w bagażniku,nie wiem o co biega, tak mówił pan z infolinii.

NAVI w X5 jest identyczna jak w E39 i mapy oczywiście są i to całkiem dokładne. A nawigacja w bagoażniku to chyba chodzi o czytnik. W E60 zdaje się że jest koło schowka.

Pozdrawiam

Opublikowano

oj wątpię w ten czerwiec i mapę Polski do E60

Pozdrawiam

Opublikowano
Przecież E39 też mają czytniki MK4 które czytają DVD i na pewno były jakieś mapy. Nie ma nic na rynku ? BMW zapomniało o europie ?

To nie jest problem DVD czy CD (przecież każde DVD czyta CD ...) tylko innego formatu map w nawigacjach nowych modeli BMW. Z resztą nie tylko użytkownicy nowych BMW mają problemy z mapą PL, ale też z innymi markami samochodów niewesoło wygląda sprawa.

Nie czepiajcie się też BMW, bo BMW nie robi map do samochodów ... Po za tym np. Węgrzy też nie mają map na nowe BMW (nie wspominam już o innych "mniej zaawansowanych" krajach ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie czepiajcie się też BMW, bo BMW nie robi map do samochodów ... Po za tym np. Węgrzy też nie mają map na nowe BMW (nie wspominam już o innych "mniej zaawansowanych" krajach ...

oczywiscie, ze bmw nie robi map, mapy PL oczywiscie sa (przyklad tomtom), wybor bmw, ze nie decyduje sie takich map kupic i zaadaptowac od takiego np. worldatlas

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Jakby się tak dało prosto zrobić, to by było już dawno zrobione. BMW nie kupi map i nie zaadaptuje, bo się tym nie zajmuje. BMW robi samochody, a nie mapy. Polska jest pionkiem dla BMW, aby im się chciało tak mocno angażować w mapy PL. Ile osób kupi oryginalną mapę za 1000-1200zł. ? (bo tyle kosztują mapy do BMW (do innych samochodów z resztą podobnie ...). To w Rosji wielokrotnie więcej sprzedaje się BMW, a oni też nie mają map ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakby się tak dało prosto zrobić, to by było już dawno zrobione. BMW nie kupi map i nie zaadaptuje, bo się tym nie zajmuje. BMW robi samochody, a nie mapy. Polska jest pionkiem dla BMW, aby im się chciało tak mocno angażować w mapy PL. Ile osób kupi oryginalną mapę za 1000-1200zł. ? (bo tyle kosztują mapy do BMW (do innych samochodów z resztą podobnie ...). To w Rosji wielokrotnie więcej sprzedaje się BMW, a oni też nie mają map ...

to tylko i wylacznie wybor bmw, ze nie ma map na PL np. do e60, same mapy sa (tak jak pisalem, np. przygotowuje je worldatlas), inicjatywa lezy po stronie bmw, czy te mapy beda chodzily w nawigacjach bmw... piszac, ze bmw musi je zaadaptowac, nie pisalem o tym, ze maja to robic inzynierowie bmw, tylko bmw musi wylozyc kase, jest to oczywiste...

oczywiste sa rowniez przyczyny, dla ktorych tego bmw nie robi, ale to juz napisales...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
To jest trochę bardziej skomplikowana sytuacja, ale to nie tylko problem użytkowników najnowszych BMW (podobne problemy mają prawie wszystkie marki - czasami te nowe modele, inne marki - starsze modele itd. ...). Wcześniej czy później napewno będzie mapa PL - najprawdopodobniej w ciągu najblizszych miesięcy ...

Stronka

Opublikowano
Wcześniej czy później napewno będzie mapa PL - najprawdopodobniej w ciągu najblizszych miesięcy ...

oby Twoje słowa się spełniły :modlitwa:

Pozdrawiam

dzwoniłem na info BMW ma byc mapa Polski coś ponad 500zł w połowie roku pokrycie 23%

Sebast a jak myslisz będzie gadała po Polsku czy w językach z idrivu?

Opublikowano
Sebast a jak myslisz będzie gadała po Polsku czy w językach z idrivu?

Stawiam na idrive ;)

Stronka

• 2 tygodnie później...