Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeszcze raz powtarzam,policja nie zatrzymuje za BM,tylko za wykroczenia.Naprawdę sa lepsze samochody niż BM.

dokładnie auto nie ma nic do tego.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Miałem kiedyś kadeta - ciemne szyby, spojlery, policja zatrzymywała mnie dość często. Później miałem calibrę, również ciemne szyby, nawet z przodu przyciemnione. Również policja zatrzymywała mnie jadąc za mną i czepiali się za przednie szyby a że samochód kupiłem od policjanta, więc zawsze miałem wymówkę. Od ponad pół roku jeżdżę BMW E36 i jakoś ani razu mnie nie zatrzymali a często zdarzało się że jechali za mną, lub ja jechałem za policją.
Opublikowano
A ja tam ostatnio w zabudowanym 90 pocisnełem i mnie nie złapali a stał z lizakiem :mrgreen: zauwazyłem w ostatniej chwili i nie było juz mozliwosci zblizenia predkosci do legalu ale sie udało :mrgreen:
Opublikowano
Ale zauważyłem,że boją się to robić nocą ,trzymają wtedy większy dystans i podchodzą we dwóch.

Nie obraź się ale Twoja wypowiedź jest żałosna i jeżeli nie znasz zasady kontroli pojazdu po zmroku lepiej nie zabieraj głosu :nienie:

Poza tym chyba nie sądzisz, że patrol zatrzymuje do kontroli nastoletnie BMW licząc, że w środku jedzie gangster lub tym bardziej boi się go zatrzymać :twisted2:

Jak nie zatrzymują w nocy to znaczy, że im się po prostu nie chce, marnie zarabiają więc mają to w d.... a jak trzepią to pewno mają "prikaz" od swoich przełożonych i BMW nie jest tu żadnym wyjątkiem.

Wystarczy spojrzeć na ulice miast więcej na nich E-36, 34, 32 niż Polonezów, dużych i małych Fiatów razem wziętych :mrgreen:

Sam jeździłem 2 lata czarnymi BMW i jedyną kontrolę miałem gdy wyprzedzałem na zakazie :P

Opublikowano
Ja to raczej na odwrót miałem jak jeździłem Polonezem przez 2 lata miałem ze 30 razy kontrolę policji, a odkąd kupiłem BMW (zielony coupe 318is) przez kolejne 2 lata 3 kontrole dużo jeżdżę w nocy bo pracę kończę o 22:00.
BMW forever!!!
Opublikowano

Ja miałem czerwone Audi Coupe przez 3 lata, nie byłem skontrolowany ani razu. Od miesiaca jeżdże czarną Beemką Coupe i juz miałem jedną kontrolę. :D (stałem w miejscu, na odludziu, walczyłem z roletą). Zobaczymy jak będzie dalej. Przy okazji mam kilka pytań do Was :

1. Czy pałkarz ma obowiązek przedstawić się na wstępie rozmowy? Pytam, ponieważ w związku z moim trybem życia :8) kontrolują mnie (pieszo) dosyć często i właściwie nigdy się nie przedstawiają.

2. Czy pałkarz kontrolując auto może dotykać moich rzeczy, samego auta itp.?

3. Czy pałkarze jadący za mną są w stanie postawić mi zarzut przekroczenia prędkości nie mając wideo-rejestratorów?

Opublikowano

Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 17 września 1990 r. w sprawie trybu legitymowania, zatrzymywania osób, dokonywania kontroli osobistej oraz przeglądania bagaży i sprawdzania ładunku przez policjantów.

I pozniejsze zmieniajace to rozporzadzenie, nie moge sie doszukac tekstu jednolitego.

Opublikowano
Ja miałem czerwone Audi Coupe przez 3 lata, nie byłem skontrolowany ani razu. Od miesiaca jeżdże czarną Beemką Coupe i juz miałem jedną kontrolę. :D (stałem w miejscu, na odludziu, walczyłem z roletą). Zobaczymy jak będzie dalej. Przy okazji mam kilka pytań do Was :

1. Czy pałkarz ma obowiązek przedstawić się na wstępie rozmowy? Pytam, ponieważ w związku z moim trybem życia :8) kontrolują mnie (pieszo) dosyć często i właściwie nigdy się nie przedstawiają.

2. Czy pałkarz kontrolując auto może dotykać moich rzeczy, samego auta itp.?

3. Czy pałkarze jadący za mną są w stanie postawić mi zarzut przekroczenia prędkości nie mając wideo-rejestratorów?

1) Tak ale jak się nie przedstawi to i tak nic nie wskórasz :mrgreen:

2) Tak to się nazywa kontrola osób, pojazdu, bagażu

3) Nie

Opublikowano
3) ... ale trza uwazac bo nawet oznaczone radiowozy moga miec videorejestrator
"there's more to living than only surviving"
Opublikowano

mialem kiedys E38 cosmosschwarz taka sobie byla i wylapalem nia 2 x 5pkt o kasie nie wspominam.

Mit Bedziesz Mial Wydatki jest chyba ustosunkowany iz wydatki na Mandaty.

Niewiem czemu lecz juz tak jest.

policja podczas kontroli nie moze bez nakazu zagladac do zchowka ktory to jest zamkniety na klucz,jezeli jest otwarty to maja prawo zagladac

Opublikowano
do Combi. POLICJANCI mają prawo wystawić mandat na podstawie wskazań własnego licznika bez videorejestratora. oczywiście możesz nie przyjąć ale wtedy sąd grodzki. a dotykać mogą wszystkiego. zamknięte schowki mogą kazać otworzyć i musisz to zrobić. takie prawo.
Opublikowano
do Combi. POLICJANCI mają prawo wystawić mandat na podstawie wskazań własnego licznika bez videorejestratora. oczywiście możesz nie przyjąć ale wtedy sąd grodzki. a dotykać mogą wszystkiego. zamknięte schowki mogą kazać otworzyć i musisz to zrobić. takie prawo.

no to jest bardzo ciekawe . jestem ciekaw w jaki sposób to przedstawią na grodzkim. ja tak miałem kiedyś minąłem radiole aż nimi bujneło i potem po zatrzymaniu stwierdzili że szybko jechałem więc ja na to że jechałem zgodnie z przepisami i jeśli nie mają tego zarejestrowanego to jedynie dokumenty mogą sprawdzić i tyle co mogą.

Opublikowano

Co do przeszukiwania to rozumiem, ciekaw byłem tylko tego, gdzie leży granica tego na co mogą sobie pozwolić, lecz widzę, że dość wysoko. Co do wystawiania mandatów na podstawie własnych odczuć to byłby to jakiś ewenement chyba na skalę europejską.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
heheh ....wlasnie smiechawa z tego co mam bmke juz rok zauwazyłem ze panowie bardziej delikatnie sie obchodza z kierowcami takich aut ...po prostu sraja sie .......uwazajcie na radary bo to jest zmora kierowcow bmekpozdrawiam
Opublikowano

hmm.. nie chce nikogo obrażać .. ale według mnie totalna bzdura jest tu głoszona...

"... mam czarne e36 , i mnie zatrzymują ; ... ostrożnie podchodzą do tych aut .... "

Dla mnie totalne bzdury...

Co do trzepania... jeszcze od pięciu lat różnymi samochodami BMW i nigdy nie miałem kontroli od tak sobie. Wszystkie za prędkość albo za pasy... nigdy mnie nawet nie przeszukali.Mimo iż kilka kontroli miałem nocą.

A tego że się boją ... to już wogóle.... :duh: smiech na sali... może nowej 7... nowej 5 ... jak jedzie 5 karków ... ehheeh

Znam kilku policjantów, czasem specjalnie szukają cwaniaczków żeby się do czegoś przyczepić, i najgorszych karków dresów też lubią ujażmiać, i wtedy Pan dresik mieknie... jak np. autko idzie na lawete,

Wypowiedz założyciela tematu... "nie potrafią odróżnic policjanci, tylk owiedzą ze BMW...

uwierz że dobrzę wiedzą że E65 jest nowsze od e36 ... i droższe...

wtedy nawet można wiecej kasy wyciagnąc...

Wiekszość zatrzymań to zbieg okoliczności... oni muszą coś robić... a jak im się rzuci coś w oczy to samoistnie jesteś zatrzymany... gdybyś jechał megane coupe na feldze 17 cali ... z czarnymi szybami i głosnym wydechem... mówił byś że megane jest stereotypowym autem gangstera.

Zależy od regionu, dużo od samego POLICJANTA , nawet od tego że policjant może nie lubić BMW.

Nawet im się nie dziwie jesli niektóre BMW zatrzymuja... bo samochód wygląda jak zlepek plasteliny, z szybami na czarno i głosnym wydechem... to ich poprostu drażni... heheh i nic nie ma wspolnego z BMW... Robią to pozłości ...bo "niektórzy " wsiąda do e36 do e39 i myslą że są niewiadomo kim.

... stereotyp prawdziwego gangstera już mija...

Gdyby ten temat był pisany w lato 1997... to miałby jak najwiekszy sens...

Teraz conajwyżej moga złapać jakiegoś drobnego dealerka...

Temat bardzo smieszny ..i nakrecający ... Policja się nas boi ... :cry2:

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Myślę że zatrzymywanie samochodów to już widzimisię policjanta czy to maluch czy bmw. Kiedyś na zwyłej rutynowej kontroli niebieski chciał zebym mu otworzył maske bo chcial sobie zobaczyć jaki "to" ma silnik :) widac trafił mi sie jakis miłośnik motoryzacji :lol: pooglądał oddał papiery i zyczył mi szerokiej drogi
Opublikowano
A co się dziwicie jak BMW przyciąga debili, wczoraj zatrzymali "kibiców" co jechali na mecz wisły, wieźli siekiery, noże, meczety, a nawet miecz samurajski. I czym jechali? E36 :mad2:

!!!!

Opublikowano

W Krakowie, 2 ostatnie głośne zatrzymania (do roku wstecz) - oba osób oskarżonych o działania przestępcze(poważne) :

1) Mercedes SL Carlsson (chyba 500)

2) Toyota Land Cruiser

Hmmm... gdzie tu BMW ?? To już nie te czasy ,kiedy "mafia" jeździła e32/e34 i e38. Powoli przekształcamy się w kraj "prawa", o zgrozo. Gdzie akcje z w11 są ogromną rzadkością. Teraz mafia nie załatwia swoich spraw pod mostami a na Wiejskiej w Warszawie.

ps. choć lasy też są jeszcze czasem popularne

:lol:

Opublikowano
witam ja nie mam wiekszych problemow z policja ale przygoda mi sie tez trafil jak kupilem swoja ukochana beemke w lutym i byla bez tablic. Po podpisaniu tranzakcji trzeba jechac do domu no z jednego konca na drugi jedna mozliwa droga ktora mozna dojechac 5 km strachu. No gosc co kupilem na tyle byl spoko ze pojechal przedemna a moj starszy za mna ja w srodku miedzy autkami ale jedziemy a tu przy drodze 2 radioowozy no to w tym czasie zaczolem wyprzedzac schowalem sie na lewym pasie za 1 autem i niewiem czy niewidzieli czy niechceli widziec ale udalo mi sie dojechac bez mandatu a smialo mogli zamna ruszyc a poza tym to zadnych kontroli zadnych mandatow a mam czarne e 36 cosmoschwarc
Opublikowano

Ja wam mogę powiedzieć tylko tyle. Skoro nie znacie swoich praw - nie możecie potem oczekiwać ich respektowania.

Odpowiedź w policjanta w stylu: KONTROLA DLA JAJ powinna kończyć się zaryglowaniem samochodu, oraz poproszeniem o stopień, funkcję oraz cel kontroli drogowej.

Jeżeli policjant dalej upiera się, że dla jaj - wychodzi się z auta i wzywa się inny patrol policji, aby stawił się na miejsce zatrzymania.

I teraz uwaga dla wszystkich:

Policjant nie może przeszukać wam samochodu bez podania przyczyny przeszukania, swojego nazwiska i stopnia służbowego. Powinien podać także z jakiego komisariatu jest.

Jeżeli policjant jest ubrany po cywilnemu - bez żądania okazuje także swoją BLACHĘ i legitymację służbową. Jeżeli kontrola jest po godzinie 22 poza obszarem zabudowanym macie pełne prawo nie zatrzymywać się do kontroli i na najbliższej stacji wezwać radiowóz i powiadomić o całej sytuacji.

Muszę przyznać, że to skutkuje, gdyż podczas pierwszej próby (panów z mojego komisariatu) przeszukania mojego samochodu bez podania przyczyny, oraz nazwisk i stopni służbowych obojga panów - z mojej strony skończyło się zaryglowaniem auta i wezwaniem drugiego patrolu, który o dziwo przyjechał bardzo szybko i podjął właściwą kontrolę (bez żadnego przeszukania, lub słów BO TAK).

Polecam szczegółowo zaznajomić się z prawami przysługującymi obywatelom.

P.S. Nie ma to jak w domu mieć prawnika :)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
mnie się wydaje, że uwagę policji zwracają auta z ztuningowane (najczęściej wiejski tuning- folia na wszystkich szybach, spojlery, pierdzący tłumik jak od kombajnu itp, ) i to bez względu na markę auta, jak ktoś stosuje takie upiększacze to się prosi o kontrolę na drodze
Opublikowano
Policjant który kontroluje "dla jaj" czarne betki i tym podobne auta, przeważnie ma kompleks. Istnieje ogromne prawdopodobieństwo ,że miał kiedyś nieprzyjemną sytuację z udziałem osoby/osób które najczęściej jeżdżą takimi autami (ogolona głowa, skórzana kurtka etc.). A podczas kontroli ma "władzę" nad kierowcą. Niestety. Ale to tylko jedno z wielu wytłumaczeń na zwiększoną liczbę kontroli takich a nie innych aut
Opublikowano

Rafal_W_wa :clap: :clap: :clap:

nareszcie wypowiedział się ktoś normalny na ten temat a nie kolejny który żyje w micie że bmw to auto gangstera i za to go zatrzymują.

a do tych co myślą że policja boi się zatrzymywać bmw, może byście :mad2: kilka razy. policja jak zatrzymuje to napewno nie boi się jakiegoś, nawet łysego, dresika, bo na ogół to leszcz (nie mówię o wszystkich kierowcach bmw) co szpanuje beemką

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.