Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

małe ale ważne pytanie

E-39 528 1997r.

jeśli w samochodzie jest skórzana tapicerka to czy podłokietnik też musi być nia obszyty?

Sytuacja wyglada tak że wszystko jest w czarnej skórze ale podłokietnik szary welur.

co o tym myślicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to znaczy, ze skore masz dokladana, przy fabrycznej skorze, podlokietnik nie jest obszyty skora (tak mi sie wydaje), ale jakims takim materialem zblizonym do tego co na drzwiowym boczku

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Skóra jest dośc wyrzymała moze dbał o nią zużycie widoczne powinno według mnie powyzej 400tys wsytępować, chyba, ze ktoś ciągle wsiada i wysiada, a podłokietnik nie jest jakis dokupiony ??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gadałem niedawno z macherem od skór. Mam wrażenie że to jest właśnie to

co on określił jak "picowanie auta" do sprzedaży.

Jeśli masz możliwość obejrzeć to auto to przyjrzyj się bliżej skórze.

Jeśli skóra jest gładka, wówczas może to być efekt malowania który

zejdzie po 3 miesiącach. Jeśli jednak na skórze widać jej fakturę, wówczas

jest OK.

Wiesz że po zdjęciach ciężko powiedzieć co & jak .... kierownica wydaje

się zmęczona. Jednak moja becia mimo pewnego przebiegu 190 000

skórę ma zjechaną na kierownicy i popękaną na siedzeniach, więc

nie koniecznie jest tak jak koledzy piszą ...

Opublikowano

Nietypowa tapicerka zawsze moze byc efektem indywidualnego zamowienia w salonie, a nie picowaniem przez handlarza do sprzedazy. Szczegolnie, jesli auto jest sprowadzone z zachodu.

Wymiana lub generalna renowacja tapicerki to nie jest tania rzecz i raczej rzadko trafiaja sie takie proby ukrywania prawdziwego przebiegu. Tym bardziej, ze gigantyczny przebieg wyjdzie gdzie indziej :twisted2:

Opublikowano
A w jakim stanie jest lakier.Przedewszystkim przy nerkach jazeli nie ma zadnych odpryskow po kamyczkach i prza klamkach jest idealnie to sprawdz auto pod katem taxi.Moze smigalo na niemieckiej taxii tylko okleina jest zdjeta
Opublikowano

Ze skórą to jest tak, że wymaga bardzo fachowej pielegnacji.

W wiekszosci przypadkow to jest tak, ze ktos kupuje auto i nim jezdzi, a o dbaniu auta to niech mysli nastepny wlasciciel (z wyjatkiem fanow motoryzacji oczywiscie). Sporadycznie odkurzy, przetrze szyby, wytrzaepie dywaniki. Tapicerki nie rusza, az mu sie zabrudzi.

W tedy pojawia sie problem. A to pojawia sie plamy, to przetrze wilgotna szmatka :duh: Badz pojedzie na stacje i kupi piane w spreju :mad2:

Te wszyskie preparaty sa nawodzie, po wyczyszczeniu wyglada to ladnie ale to jest profanacja, w ten spsób najlatwiej ponisczyc sobie tapicerke.

Skore nalezy pielegnowac mleczkiem, najlepiej zrobionym na wosku pszczelim. Zreszta mozna poradzic sie dobrego tapicera

Jesli mamy popekana tapicerke, to nie zawsze znaczy to ze auto ma 400 tys czy wiecej moze miec nawet ponizej 150, poprostu ktos mogl nie zadbac o prawidlowa konserwacje