Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziku jak sobie wyobrażasz jazde ze swoim silnikiem na jednym akumulatorze,który samych swiec ma 12 nie mowiac juz o dwóch pompkach,wszystkich dodatkach elektrycznych ?Poza tym masz dopasowany do pojemnosci akumulatorów alternator..chcesz zagotowac ten pozostawiony akumulator ?poza tym przeciez twój automat ci sie od razu zbuntuje...nie zmieniaj w aucie tego czego nie da sie zmienic :nienie:
Opublikowano

e tam ...

akumulator sluzy do odpalenia samochodu a nie do "jazdy" - do "jazdy" sluzy alternator - a to ze wszystkiego jest po 2 ( tylko ze nie wiem czego w 750 ?) to jest zrekompensowane wiekszym akumulatorem

pozatym wiekszosc 750 ma 1 akumulator i jakos potrafi on zasilic te niebagatelne 12 swiec :wink:

jak chcesz to zmien aku w bagazniku na zwykly akumulator zelowy o takiej samej pojemnosci - koszty nie sa wielkie

Opublikowano
fakt! w realoem 750ka ma jeden 85 AH co mnie zbilo z tropu w 850 musza byc dwa a silnik ten sam ale elektryczne szyby domykanie i podgrzewane fotele żra....nie wnikam Dziku wyciagaj! :twisted2: .....ciekawe co bedzie na mrozie?
Opublikowano

a ja mam 730i ( tez jest sporo elektryki ) i tez mam 85ah - to pewnie mam jeszcze ogromny zapas bo jest tylko 8 swiec :twisted2:

jezeli nie bedzie obciazal elektryki na full ( wszystkie odbiorniki na raz ) to nic (!) sie nie stanie ... co wiecej - jezeli maly akumulator jest padniety to bedzie dodatkowo obciazal i rozladowywal ten duzy !

ale jak chce to moze kupic na allegro zwykly akumulator zelowy ( taki do zastosowan w alarmach np i go zamontowac )

Opublikowano

Ten dodatykowy akumulator nie jest sprzężony z tym pod tylnią kanapą bo można bez problemu zresetować kompa bez odłączanie tego aku w bagażniku

Trudno mi nawet powiedzieć czy jest od webasta bo jak bawiłem się webastem to i tak rozładowało mi akumulator główny, jak to mi sie stało to sprawdziłem aku w bagażniku i był w pełni naładowany natomiast główny kompletnie padł

Więc po kilku latach eksplatacji mojej beemki dalej nie wiem do czego on służy,,, napewno da się bez niego jezdzić i napewno niebędzie rozładowywał głównego akumulatora ani na odwrót,,

Tylko po co go wyciągać żeby auto które waży dwie tony było lżejesze o 10kg i przyspieszało do setki o 0,001sekundy szybciej :mrgreen:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

kolega mial w 735 dodatkowy aku ...

caly czas rozladowywalo mu akumulator ... pomierzylem pobory pradu i doszlem do wniosku ze cos jest wlasnie z obwodem dodatkowego akumulatora - wypiolem go na noc i rano sie rozladowal ( do chyba 7v ) - i to wlasnie on rozladowywal duzy akumulator - nie przegladalem schamatow jak on jest podlaczony - moze w 735 jest inaczej niez 750 , albo podlaczenie zalezy od wyposazenia

Opublikowano
u mnie natomiast po odłączeniu tego aku z tyłu nie działały niektóre funkcje w kompie!! a tak ogólnie to jest on głownie do zasilania telefonu!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
nie ma telefonu ale mam webasto i bez tego akumulatora w bagazniku nawet webasto nie drgnie.
..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
nie ma telefonu ale mam webasto i bez tego akumulatora w bagazniku nawet webasto nie drgnie.

Zawsze wydawało mi się że ten w bagażniku to od pompy NIVO... a wiadomo jak z NIVO... czasem ludzie demontowali.

Ostatnio jednak wymyśliłem sobie DLACZEGO akumulator (ten główny) jest w E32 pod tylna kanapa:

- rozkład mas (to lepiej że na dole niż tak jak w innych autach na górze i na tył też dobrze)

- temperatury (pod maską bardzo gorąco)

uszę wywalić trochę niepotrzebnego balastu z bagażnika.

Pozdrawiam

Opublikowano

Akumulator w bagazniku mialem rozladowany - probowalem w tym czasie cokolwiek uzyskac z OBC - naciskajac ZEIT ale nic nie chodzilo.

Dopiero po podpieciu nowego akusia zabawa przyciskami dawala jakikolwiek efekt ale dalej nie wiem jak tym sterowac - bo wydaje mi sie ze webasto cos zaplonu nie dostaje - pewnie ostatnio bylo uzywane wieki temu bo poprzedni wlasciciel mojego auta wogole o niego nie dbal i nawet nie wiedzial co do czego sluzy - taki burak.

Za pomoc Bóg zapłać ;)

Chester

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..
Opublikowano
tak ogólnie to jest on głownie do zasilania telefonu!!!

Tak bo telefon przecież potrzebuje 20W mocy by pracować :duh:

Akumulator jest do webasta.

Zawsze wydawało mi się że ten w bagażniku to od pompy NIVO... a wiadomo jak z NIVO... czasem ludzie demontowali.
Ja nie mam webasta, mam nivo, pełną elektrykę włącznie z grzaniem tylnej kanapy i nie mam drugiego aku tylko pojemniczek na pierdoły w jego miejscu. Nivo chodzi na tej samej pompie co wspomaganie kier.
CB: 161BD221