Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZy w automatach trzeba mniej wiecej tak samo???

,,turbina wlacza sie przy okolo 2 tys wiec biegi przy normalnej jezdzie moznesz zmieniac przy 3 tysiach bo jak bedziesz jezdzil do 2 tysi to skatujesz turbinke gdyz wogle nie bedzie pompowac"

ja jak jezdze to własnie zawsze raczej starałem sie tak zeby automat wrzucał mi poszczególne biegi tak okolo 2 tyś, a po przeczytaniu tego mam zonka i nie wiem jak w koncu powinno być???

Wiecie może3 coś na ten temat.

Tekst zaczerpniety z innego forum.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cały czas myslałam,że turbina musi mieć min550obr/min zeby się nie "zapiekła".I jeszcze jedno;nie wiedziałam,że turbina pracuje od 2000obr/min. :roll2:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano

turbinka pracuje cały czas, od tych 2 000 zaczyna dobrze pompować powietrze, od czasu do czasu dobrze jest pogonić turbodiesla do czerwonego pola, by się wypalił cały syf który się zbiera przy delikatnej jeździe

zauważ że gdy jeździsz dłuższy czas spokojniej i nagle dasz swojemu dieslowi gaz do końca to z tyłu pojawi się chmurka dymu

co do zapiekania to dotyczy to głównie turbin ze zmienną geometrią, a takowych w tds-ach nie ma

Opublikowano
czy diesel czy benzyna muszą co jakiś czas być przegonione by się wypaliła w dieslach sadza a w benzynowych oczyscił katalizator no i silnik dobrze zagrzany pozbywa się wody np. z oleju .
Opublikowano
Aha czyli nie ma ryzyka uszkodzenia, a przeganiac to przeganiam autko praie codziennie po spokojnej jezdzie, zawsze na koniec dnia :D