Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukam porady jestem w trakcie kupna bmw530d z 2002r podobno z przebiegiem 125tys. km na co zwrocic uwage przy kupnie? co moze potwierdzic ten przebieg? (nie ma ksiazki serwisowej) auto ma tip tronic i zawieszenie niwo.jak sprawdzic skrzynie biegow czy jest ok?jakie jest spalanie w miescie i ogolnie wszystkiego co moze sie przydac czlowiekowi ktory kupuje pierwsze swoje bmw. dzieki za pomoc- pozdrawiam. :dance:
Opublikowano
jedz na ul. warszawską 62 to Ci go tanio przejżą i powiedzą co o tym myślą . oryginalny przebieg odczytają z kluczyka a jak wóz jest z Katowic to może go znają
Opublikowano
-dajan ma rację- mieszkałem po drugiej stronie ul. Warszawskiej, tam może pracuje jeszcze[ chyba ]Krystian -najlepszy mech. na warsztacie -o BM wie prawie wszystko-i włada kompem dość dobrze, ma w nim wszystko,bystry gościu-pozdro[ napisz czy czasem nie kupujesz od kogoś z Mysłowic-koło giełdy?] :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
auto jest sprowadzone z niemiec wizualnie jest ok srodek super jedtnie ma lekko naderwana uszczelke z lwewj strony drzwi
Opublikowano
no to sam rozumiesz ilu musiało być właścicieli lub pośredników że "zgubiła" się książka serwisowa
Opublikowano
byl jeden w niemczech no i teraz chyba ja ( mam taka nadzieje) :dance: tylko musze sie paru rzeczy dowiedziec i w srode...... :P
Opublikowano
-jesli nie chcesz sie dowiedziec to sprawa zamknięta :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
a co powiecie na m-auto w katowicach al rozdzienskiego jaka opinia jest o nich? podobno warto tam jechac sprawdzic autko????
Opublikowano
jak z BeeMą to do p.Krystiana nie musisz maski podnosić on już z daleka wie co jest grane , no i elektryka też mają b.dobrego
Opublikowano
jedz na ul. warszawską 62 to Ci go tanio przejżą i powiedzą co o tym myślą . oryginalny przebieg odczytają z kluczyka a jak wóz jest z Katowic to może go znają

oj z tym przebiegiem w kluczyku to jest chyba tak że jest on po każdorazowym włożeniu odczytywany z licznika, więc jak było kręcone to nie ma śladu, za prosto by było :naughty:

co do przebiegu to wychodzi ok 25tkm rocznie -możliwe, ale trzeba pamietać że diesla się kupuje gdy sie dużo jeździ

u mnie jest 168tkm przebiegu i uszczelka od drzwi jest trochę podrapana, do przetarcia jeszcze sporo brakuje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedziesz do ASO i mówisz że chcesz poznać historię serwisową auta. W ciągu kilku sekund wydrukują ci pełną historię 5 ostatnich wizyt w ASO łącznie z datami , przebiegiem, numerami wymieninych części przy każdej wizycie. I nie ma znaczenia czy serwisowany byl w kraju czy za granicą.

Przebie z kluczyka też warto sparwdzic czy zgadza sie z tym z licznika samochodowego. Jeśli cofniety byl tylko licznik to kluczyk wykaze inny przebieg.

Opublikowano
dv32v masz rację lepiej A6 bo przynajmniej będziesz miał co robić w nocy ! :twisted2:

zabawiac sie z malolatkami na tylnej kanapie :cool2:

Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano

mozesz sprawdzic czy po duzum przebiegu na zegarach jest czerwona kropka jesli tak to odczyt stanu licznika rozni sie od tego w module wiem ze jeszcze km sa zapisywane w module swiatel tylko nie pamietam od ktorego roku to bylo stosowane

dobrze jest zwrocic uwage na stan pedalow kirownicy czy siedzenia kierowcy ich znaczne zuzycie oznacza duuuzo kilometrow bo wiemy ze materialy w bmw sa dobrej jakosci i nie niszcza sie po 100 tys km

Opublikowano
dokładnie:) i tak jak powiedział przedmówca, uszczelki przy drzwiach mogą być lekko naddrapane ale nie powyierane, ja u siebie wida ze mam lekko nadrysowane ale nie sa dziurawe ani nie wylatują
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na uszczelki drzwi bym nie patrzył - mam pełny wykaz histori serwisowej mojej e39 z ASO i uszczelki drzwi wymieniano poprzedniemu właścicielowi przy każdej inspekcji.
Opublikowano
po co mam robic cos co ty juz robisz tej marki to zaden szanowany zlodziej sie nie czepi chyba zeby sie powyglupiac i skonczyc w rowie a spie spokojnei wlasnei z tego powodu :mrgreen:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
dv32v ty chyba sam nie rozumiesz co piszesz ! proponowałeś audi a6 a takie to w pierwszej 10 kradzieży !
Opublikowano
super dzieki za info ale np powiedzcie mi cos o automacie jak sprawdzic czy jest ok i jak sprawdzic zawieszenie niwo i wogole cos o tym zawieszeniu nic o nim nie wiem :mad2: :modlitwa:
Opublikowano

zapytam ... bo nikt nie dał jeszcze odpowiedzi... o co chodzi z tą czerwoną kropka przy przebiegu ? ? ?

Mi się raz taka pojawiła ale przy przebiegu dziennym... podobno wyskakuje jak jest jakiś bład... podbno że ma to coś wspolnego z trakcją kilometrami przebytymi a na liczniku... niektórzy twierdza ze jak sie zapali to byl zmieniany przebieg... to chyba paliła by sie ciagle ... a nie przy dziennym i raz .,,

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg