Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu 735iA tylko jest jeden problem auto jest zagazowane podajze najtansza instalacja, i gdy na benzynie dziala na niskich obrotach - nie pracuje, kopci z rury cuduje gasnie. na gazie nie ma problemow poza "strzalami". Gosc dorzuca mi druga skrzynie bo mowi ze sa malo wytrzymale, Mam pytanie jaki jest koszt i czy jest sens przerobki na manual. Pozdrawiam
...lubię ją,
Opublikowano
ja bym nie przerabiał na mauala-skrzynie są solidne-a skoro gość tak mówił, to całkiem możliwe, że coś już kombinował z tą skrzynią, która tam już jest.. Co do kopcenia, to może już są wyrobione pierścienie zbierające i autko pali poprostu olej, jeśli jest tam najstarsza i najzwyklejsza instalacja gazowa-to możliwe, że wogóle cały silnik jest już w dość kiepskim stanie a remont nie będzie tani.. Naturalnie nie odradzam kupna, tylko może wartoby się rozejżeć za innym egzemplażem. Pozdro! :cool2:
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano
a na co zwracac uwage przy kupnie do czego przywiazywac uwage? tzn czego remont jest szczegolnie drogi - jak zawieszenie?
...lubię ją,
Opublikowano
cześci do silnkia są drogie, ponieważ są to silniki dość skomplikowane, z resztą to w końcu BMW, więc nic chyba tam nie jest tanie-zawieszenie są z regóły ok, są trwałe, raczej dobrze znaoszą polskie drogi-przynajmniej ja nie narzekam :wink: Patrz szczególnie na korozję pod plasktikami na progach, na krawedziach dżwi, czy silnik się nie "poci", czyli czy nie gubi oleju, nie jest nim zapaćkany-zwróć też uwagę na reflektory, bo często się zdaża, że parują-wina uszczelek-a i jak będziesz jakimś śmigał, to zwróć uwagę czy skrzynia(automat) nie szarpie zbyt mocno-tzn, czy nie będzie czegoś takiego, że aż nie przyjemnie poczujesz, kiedy wejdzie inny bieg
Opublikowano

Pytanie czy warto? Cena? Stan wizualny/blacharka? Wyposażenie? Stan techniczny zawieszenia, amortyzatory, luzy, stuki, stan tarczy hamulcowych (komplet na 4 koła to wydatek), czy ma klime, czy działa klima? Opony, felgi? Jak 15" zimowe, zużyte to trzeba nowe = wydatek; i jeszcze raz CENA. To podstawa na pytanie "czy się opłaca".

Jeśli ma nowe tarcze, sprawny wentylator nagrzewnicy i wydech w super stanie, oraz felgi stalowe na nowiutkich zimowych oponach... oraz hmm... katalizator sprawny :) To za 2000 zł biore :)

Pozdrawiam

Opublikowano
dziek duo do myslenia mi to dalo i sie jeszcze 2 razy zastanowie. grunt to konstruktywne podpowiedzi heh

wiesz, pytasz, czy warto-tak samo możesz zapytać o każde auto i praktycznie o każdym aucie można Ci tak podpowiedzieć, skoro pytasz, czy warto-warto, naprawdę warto, ale jeśli chciałeś, by Ci przytaknięto ot tak, to tak się nie da-poprostu musisz obejżeć autko bardzo dokładnie-w zasadzie jak każde-zanim zdecydujesz sie na jego zakup, pamiętaj też, że nie są to młode autka, dlatego zawsze będzie coś do roby przy nich. Nie chce Cię zniechęcić, jednak piszę Ci uczciwie na te pytania, które sam w końcu zadałeś. Ale jeśli już kupisz 7, zakochasz się w niej-tak było w moim przypadku, więc naprawdę polecam :wink:

Opublikowano
Co do tego kopcenia i szarpania już przez to niestety musiałem przejść przyczyną była uszkodzona membrana separatora oleju koszt zakupu i wymiany około 400zł ale to jest cena jaką musimy płacić za swoje "BMW serie 7" a uwierz mi że naprawdę warto!!! :dance:
Opublikowano
Nowa przeplywka i wyeliminowanie strzalow na LPG !!! :D Silniczek bedzie znowu chodzil bez kopcenia i szarpania :)

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Teraz po swietach spokojnie ze 3 godz poofladam znow to autko, moj braciszek ma 730 w manualu, ale jak on ja znalazl to cud, naprawde perelke dostal. Ja robie 4tys miesiecznie, dlatego wole sie dwa razy zastanowic zeby szrota nie dostac, jak poogladam po swietach to wrzuce tu zdjecia powiecieczy warto. bajo
...lubię ją,
Opublikowano

kupilem ta siodemeczke

do odwaznych swiat nalezy

moje pierwsze dwa dn i spedzone razem bardzo przyjemne, chociaz zeby doprowadzic ja do stanu fabrycznego(na jakim mi zalezy) brakuje baaaardzo duzo ;)

...lubię ją,
Opublikowano
No to dawaj zdjęcia tego nabytku no i szczegółowy opis oczywiście.
Podjechali ułani pod okienko beemką siódemką.
Opublikowano

Jest to 735iA 89 , w srodku welur, elektryka pelna, stoi na 16 aluskach, 225 z tylu, 215 z przodu, wizualnie wyglada ok, ale mam z nia pare problemow:

1. czesto wlacza sie kontrolka EML automatu,

2. Przy 3,5 tys wogole nie dostaje tego dodatkowego "kopa" jakie maja z reguly te autka.

3. WYswietla mi tam z 4 bledy na komputerze napisze co tam jest.:)

A i jak wkleić tutaj zdjęcie? ;) Pozdrawiam

...lubię ją,
Opublikowano
ale wiesz pojawia mi sie to jak po odpaleniu nie ruszam od razu z miejsca, i wogole niz tego ni z owego, irytuja mnie jeszcze strzaly gazu ciezko go wkrecic na gazie powyzej 3,5 tys bo strzal prawie murowany, i jednak na automat to chyba za mlody jeszcze jestem ale ogolnie autko ok, spalanie gazu ok 20 - ale na takie liczylem.
...lubię ją,