Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,wiem ze temat ten pojawił sie juz kilka razy ale chciałem sie zapytac czy komuś udało pozbyc sie tej pary z lamp?Ja juz dwa razy wyjmowałem lampy,rozbierałem je,suszyłem a następnie uszczelniłem dookoła silikonem i teraz jest jeszcze gorzej niz przed tym,tzn teraz mi juz parują całe lampy,czy można coś na to poradzic?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano

nie da sie tak tego usunac..........w e36 jest tez ten klopot po prostu juz tak jestmozesz najwyzej zmniejszyc ilosc tej pary wymieniajac uszczelki reflekotow( w zrob to sam jest post z tego co pamietam chyba moj )

teraz robi sie cieplej to u mnie problem znika ale na jesien znowu przyjdzie...w moim przypadku klejenie silikonem nic daje bo wywietrzniki sa fabrycznie tak porobione ze nie sposob zeby tam nie wlazla wilgoc..po prostu...

Opublikowano
a czy wymiana samych przodów lampy na nówki cos pomoże?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
a czy wymiana samych przodów lampy na nówki cos pomoże?

Nic to nie da. Mam ten sam problem, a auto dosyc nowe i nigdy nawet przetarcia nie mialo. Pozdraiwam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Uszczelnienie sylikonem nic nie da a nawet jak piszesz pogarsza sprawe. Te reflektory i tak mają ciągły dostęp powietrza. Przy kierunkowskazie od wewnątrz są takie rurki (służą do odparowywania), przeczysc je w środku. Jeśli masz reflektory starego typu (przed liftem) możesz ściagnąć tzw szkło i wyczyścić je w środku. Poskładaj spowrotem ale bez sylikonu i powinienłeś je dobrze wygrzać. Jazda z włączonymi światłami powinna pomóc ale tylko wtedy gdy te rurki będą udrożnione.
Opublikowano

Witam

Miałem ten sam problem. Zostawiałem auto w ciepłym garażu na noc. Z rana kiedy wyjechałem automatycznie lampy mi parowały. Znajomy poradził mi żebym wyjął te gumki które odprowadzają wilgoć, u niego w toyocie to pomogło tak też zrobiłem od tamtej pory nie mam problemu parujących lamp. Lampy mam po lifcie

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi,sprobuje cos zrobic z tymi rurkami i zobaczymy
Opublikowano
w tych rurkach są dodatkowo gąbki może one masz zabrudzone bo to takie filterki . a suszyć to najlepiej wyjąć na górze reflektora te duże zaślepki i w czasie jazdy powietrze same wyssie wilgoć