Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od kwietnia na swiatłach jednak cały dzien ! Kaczynski podpisal .

jedni sie beda cieszyli a inni nie ale coz ! jak trzeba to trzeba.

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
Bardzo dobrze ze to wprowadzili,osoba ktora malo jezdzi samochodem,to z pewnoscia jej sie to nie spodoba,ja jezdze bardzo duzo,i zdarza sie ze godz 6rano, ledwo sie troche przejasnia, a juz swiatla niektorzy kierowcy wylanczaja.
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

Mnie to na pewno ułatwi jazdę. A przeciwnicy zawsze się znajdą - jakiej by ustawy nie wprowadzali zawsze komuś się nie spodoba.

Najlepsze, że poprzednio miałem Fiata w którym nie wyłączałem w ogóle świateł, bo po wyjęciu kluczyka gasły - i w beemce mi się w zimie kilka razy zdarzyło z wyłączonymi jechać (ale nie po ciemku oczywiście)...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:mad2: np.Lato +30 stopni i włączone światła :shock: Szkoda że nie można przeklinać.Ja też mam nadzieje ża ci dwaj co ukradli księżyc niedługo znikną z sceny politycznej.
Opublikowano
Dopoki mieszkalem w Polsce to sadzilem ze swiatla powinny byc wlaczone caly rok. Dzis uwazam ze to lekka przesada. Jezdzac od czterech lat po Anglii nauczylem sie kultury, ktora wplywa zasadniczo na bezpieczenstwo na drodze a swiatla uzywam zaleznie od warunkow atmosferycznych...
Opublikowano

Ja jestem przeciwnikiem, ale od 1 marca dalej jezdze na swiatlach, bo teraz polowa kierowcow je zapala i dlatego aby nie odzwyczaic sie.

Zrobilem troche km za miastem i nie wiem gdzie jest ta poprawa bezpieczenstwa o 15-20%. Co kilkanascie km trzeba hamowac, bo ktos nieprawidlowo ocenil odleglosc, mozliwosci swojego auta i predkosc mojego, jak to w skrocie mowicie

"nie zauwazyl mnie" :evil:

Opublikowano

super. Nie za bardzo rozumiem po co mi w mieście takie światła.

Poprawić to może i poprawią ale diurę budżetową. o 1% większe zużycie

paliwa, pare zł tytułem podatku bo popyt na żarówki wzrośnie. I już można

rolnikom, kolejarzom czy kto tam przylezie.

Juz pare razy mało się nie wpakowałem bo mając super-duper zenon-xenon

ludzie zapominają wsadzić porządnych żarówek w kierunkowskaz.

W rezultacie pięknie zapalone światła szczególnie w aucie z naprzeciwka

pięknie powodują że nie widać kierunkowskazu.

Po co w mieście światła ?!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Jeszcze trzeba doliczyć wpadki z zapomnieniem włączenia świateł i klapa w razie kontroli,leci kasa i punkty. Edytowane przez piotrek1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi o to że jak świeci słońce to i tak tych świateł za wiele nie widać.

Radzę wizytę u okulisty napewno dobierze odpowiednie szkła :)

Tu sie ludzie wypowiadają o swoim zdaniu,a nie piszą dokuczliwe teksty,ja bym mógł napisać że masz się udać jeszcze gdzie indziej.Pojedz sobie kolego pod słońce,a z przeciwka niech jedzie auto na światłach-ciekawe co zobaczysz(może jedynie drzewo-nie życzę).

Opublikowano

W zwiazku z tematem, moje pytanie w Bawaria MOtors: Ile kosztuje wlaczenie swiatel na stale w E39. Odpowiedz: Tyle co podlaczenie do komputera 250 zl!!!!

Paranoja, to jest dbanie o klienta!

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
:mad2: np.Lato +30 stopni i włączone światła :shock: Szkoda że nie można przeklinać.Ja też mam nadzieje ża ci dwaj co ukradli księżyc niedługo znikną z sceny politycznej.

To przeczytaj sobie to co napisales i zastanow sie gdzie tu jest sens. Jesli w sloncu slabo widac swiatla to samochod Twoj jest tym bardziej slabiej widoczny bez wlaczonych swiatel. Kazdy kto jezdzi duzo po trasie nie po miescie bedzie tego samego zdania, ze swiatla powinny byc wlaczone przez caly rok w dzien i w nocy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
W zwiazku z tematem, moje pytanie w Bawaria MOtors: Ile kosztuje wlaczenie swiatel na stale w E39. Odpowiedz: Tyle co podlaczenie do komputera 250 zl!!!!

Paranoja, to jest dbanie o klienta!

No takie cos powinno byc za darmo dla wszystkich ktorzy sobie zycza.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Chodzi o to że jak świeci słońce to i tak tych świateł za wiele nie widać.

Radzę wizytę u okulisty napewno dobierze odpowiednie szkła :)

Tu sie ludzie wypowiadają o swoim zdaniu,a nie piszą dokuczliwe teksty,ja bym mógł napisać że masz się udać jeszcze gdzie indziej.Pojedz sobie kolego pod słońce,a z przeciwka niech jedzie auto na światłach-ciekawe co zobaczysz(może jedynie drzewo-nie życzę).

Moje zdanie jest takie że to dobry przepis jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem żeby jadąc w dzień jakiś samochód mnie oślepiał... Jadąc po ciemku nie oświetloną drogą i owszem jak z naprzeciwka jedzie jakiś ksenon to wtedy patrzę tylko na pasy na jezdni żeby nie zjechac z drogi ale w dzień ? Wtedy światła nie oślepiają tak bardzo bo jest jasno a jeżeli z naprzeciwka świeci mi w oczy słońce to poporstu opuszcza się daszek przecwsłoneczny od tego on jest ! Więc moja aluzja była całkowicie koleżeńska... Pzdr

Opublikowano
Pojedz sobie kolego pod słońce,a z przeciwka niech jedzie auto na światłach-ciekawe co zobaczysz(może jedynie drzewo-nie życzę).

I tu się z Tobą zgadzam, że pod słońce nic nie widać. Ale ja mieszkam w terenie górzystym i mocno zalesionym i tam jest bardzo dużo odcinków dróg gdzie słońce za bardzo nie dociera. Dlatego ja jestem zwolennikiem włączonych świateł przez cały rok. A jak kogoś strasznie boli, że mu 1% benzyny na sto kilometrów więcej spali to niech na malucha się przesiądzie albo na co innego z silniczkiem 1000ccm.

Opublikowano

Co roku od marca nie jeździ się na światłach czy wtedy drastycznie wzrasta ilość wypadków przynajmniej w takim stopniu w jakim spodziewają się tą ilość zmniejszyć od kwietnia - NIE to bzdura. Mamy przepis jazdy na światłach a na dziennych nie wolno :duh: To kolejny dowód na papugowanie Europy to nie są dobre przepisy ratujące życie tylko ściąganie żywcem żeby nas niemiec czy angol chwalił bo my lubimy to przecież :lol: Nie ma co wymyślić to zerżnąć trza z innych co tam inna strefa klimatyczna itd tam się sprawdza. Żeby tylko kobiety w chustach nie zaczęły chodzić bo to przecież chroni od słońca i przegrzania to nic, że to nie arabia :lol:

Więcej ludzi ginie od tego, że po zimie szybciej jeżdżą bo mają letnie opony i są "niewyżyci" :lol: !!!

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Jestem, bylem, i bede przeciwny tej durnej ustawie. Nie bedę w słoneczne, gorace dni, ani w jakiekolwiek inne nie wymagające tego pod względem warunków pogodowych miedzy 1 marca a 1 listopada właczal swiatel, zwłaszcza w mieście, gdzie mija się to zupełnie z celem. Jakoś mi się nie zdarzyło nawet w najwieksze upały, zebym nie zauwazył jakiegos auta, mysle ze to sprawa wzroku a nie wlączonych świateł, a mało nie jezdze. Po co zmieniać coś co było dobre? Okres kiedy trzeba uzywac swiateł, i okres letni gdy nie trzeba. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze, właczone swiatła to w jednostkowym ujeciu grosze (w zuzytej benzynie) ale jesli pomnozy sie to w ujeciu rocznym przez ilosc samochodow, to wychodza grube pieniadze. Nie zamierzam tym darmozjadom nabijac jeszcze bardziej kieszeni, wystarczy ze nabijam juz wrecz rozbójniczymi podatkami (zawartymi także w cenie benzyny).

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.