Skocz do zawartości

Kupno e46 320d Touring pomózcie :) wady zalety:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

więc kumpel napalił sie na takie autko 320d 150km 2003 Touring to jeden z kandydatów

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2344323

niestety nie mam doświadczenia z E46:)

na co zwrócić uwagę przy kupnie silnik skrzynia ?? wady zalety :)

czekam na opinie posiadaczy :) co sie psuje czy ten silnik jest warty polecenia jakieś szczególne dolegliwości tego modelu ??

czy w serwisie BMW można sprawdzić auto sprowadzone z zagranicy na poczekaniu ??

pozdrawiam Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
Warto podjechać do serwisu, tam ci powiedzą z jakim wyposażeniem auto opuszczało fabryke, po podłączeniu do kompa powiedzą ci czy poduszki nie były przpadkiem kiedyś wystrzelone :mrgreen: , a z kluczyków zczytają ci oryginalny przepieg :wink: , o ile wcześniej jakiś super majster go nie sfałszował :mrgreen: .

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

a książka serwisowa słyszałem iż sa fachowcy co fałszują wpisy??

cz ten silnik 2.0d 150 km ma jakieś słabe strony na co zwrócić uwagę szczególnie ??

jaki jest koszt takiego sprawdzenia w serwisie ??

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
ja od roku jeżdzę takim autkiem. Mój pali średnio 6,5 l/100km i przyśpieszenie ma wystarczające do wyprzedzania maruderów. Kupowałem swoje cudo w Niemczech i niestety jeszcze nie byłem w serwisie i sam jestem ciekawy ile biorą za podstawowy przeglad
Opublikowano
wolf997 wpisz w wyszukiwarkę ... o 320d było naprawdę sporo. W rocznikach z początków lat produkcji występowała wada turbin, na pewno na to trzeba zwrócić szczególną uwagę. Oczywiście oprócz tego wizyta w warsztacie w celu sprawdzenia auta jest niezbędna. Powodzenia.
Opublikowano
Hmm mieszkam w Anglii i niedawno kupilem E46 Touring 320D 2002 150 PS Silniczek swietnie wkreca sie na obroty, lecz przy przyspieszaniu, takze po zmianie biegu slychac delikatne klikanie, jakby ocieranie metalowych blaszek . Ale dzieje sie tak tylko przy przyspieszaniu podczas jazdy. Na postoju dodajac gazu nic takiego nie slychac. Kumple mowia zeby sprawdzic tylny most ewentualnie zawory. Znajomy mechanik powiedzial ze silnik jest ok i uklad wydechowy moze byc gdzies nieszczelny. Druga sprawa, Auto ma przejechane 128 tys mil a przy 123 wymieniany byl olej i filtry W serwisie BMW w UK. Temu samemu mechanikowi olej sie nie spodobal i kazal mi przyjechac na przeglad by ponownie wymienic olej i filtry. Nie wiem czy gosc mnie chce zedrzec kase czy mowi prawde. Powiedzcie co o tym myslicie. Ogolnie to po przesiadce ze starej Astry jestem wiecej niz zadowolony. Autko wymaga poswiecenia troche czasu i kaski, ktorej nie bede zalowal. Naprawde warto!