Skocz do zawartości

Szukam opon letnich

Panicz

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję dwie letnie opony, z fajnym, dobrym bieżnikiem, o rozmiarze 205/45/16. To mają być na tył, także ewentualnie mogły by być szersze. Tak mi się wydaję. Najlepiej proszę o zdjęcia i oczywiście bardzo dobre ceny.

Pozdrawiam.

witajcie tylnonapędowcy...

Potrzebuję dwie letnie opony, z fajnym, dobrym bieżnikiem, o rozmiarze 205/45/16. To mają być na tył, także ewentualnie mogły by być szersze. Tak mi się wydaję. Najlepiej proszę o zdjęcia i oczywiście bardzo dobre ceny.

Pozdrawiam.

polecam goodyer F1 no cena powala, ale i widok opony też

Pozdrawiam.

polecam goodyer F1 no cena powala, ale i widok opony też

Widać od razu jak niektórzy pomagają...gość chciał opony za dobrą ceną a zaproponowałeś mu z powalającą ceną... :mad2: Co do tych Goodyear F1 to też zależy jaki chcesz rozmiar.Bo 195/45/R15 kosztuje od 290 zł wzwyż a 205-tki kosztują już od 357 zł wzwyż...

Freude am fahren...

witam powiem ci tak ja kupuje 17\45\225 za 40zł sztuka od wulkanizatora uzywki z bieznikiem to roznie bywa nie raz trafisz na dosc wysoki bieznik a nieraz troche podjechany z jednej strony ale na tyl sa idealne nasza kochana policja sie nie czepia bo nie widzi nic

jak chcesz to moge ci zobaczyc ale wiesz jak to jest lepiej kupic je osobiście bo jezeli z nimi cos bedzie nie tak to ci wymieni na inne jak dlamnie 40 zł za 17 to nie duzo bo jak widze te ceny na allegro no to przewyszają 5 krotnie

za koplet zimówek z orginalnymi stalówkami do bmw zimówki w super stanie dałem 190zł

pozdro

życie zaczyna się dopiero z BMW

E30 CABRIO 2.5

Jesli bylbys zainteresowany mam do sprzedania Dunlopy 01 Sport...rozmiar 225/55/ R16...oponki z roku 2005 ktore oryginalnie byly w E60 mojego ojca...przejechal na nich 15 tys km po czym felgi poszly pod zimowki a zalozyl sobie 17stki...oponki w naprawde idealnym stanie. Tyle, ze chcialbym sprzedac wszystkie 4.

tak domnie tez sie wydawoło za mało bo najtajsze jakie znalazłem to za 80 zł ale dostałem pare numerów od gości któży jeżdza do niemiec i oni oferowali za 50 za sztuke nie ze smietnika tylko z warsztatów gdy sa pożatki to bioro 5 euro od sztuki ale nie wiadomo kiedy przywiozą a ten mój wulkanizator (to troche starszy gościu) to nadal zyje takim przekonaniem ze to duze rozmiary i nikt niechce tego kupić a w moim rejonie to nie ma duze aut z takim rozmiarem opon jak ktoś zechce to moge wystawić fotki tych opon bo jutro jade do niego zakładać

a wyobraźcie sobie to jezeli on sprzedaje za 40 zl to ile on musiał dac za nie 10 lub 20 zł

w 100zł mieszcze sie razem z wywazeniem i załozeniem

pozdro

E30 CABRIO 2.5

hehehe to fajne ceny tam macie z tego widze ale to lepiej np dla Ciebie :dance: mozesz zrobic fotle z ciekawosci, ja jutro jade zobaczyc bo tez dwóch znajomych mam miec dla mnie tylko po 100zł za sztuke.... :o
witajcie tylnonapędowcy...

Cześć...

Tak sobie czytam i czytam, sam mam opony letnie za 70zł/sztukę ale mam stracha jeździć na nich szybciej niż 150km/h. Myślę, że oszczędzanie na oponach w autach z tylnim napędem i sporą mocą jest z lekka nierozważne. Bo nie tylko bieżnik mógł się w oponie zniszczyć. Wystarczy że poprzedni użytkownik nie dopompował, albo wjechał ostro na krawężnik i złamał kord. Siły i naprężenia jakie występują w oponach w czasie jazdy np. 200km/h mogą spowodować że zwyczajnie ją rozerwie na kawałki no i wiadomo jak to się może skończyć dla kierowcy i samochodu.

Nie marudzę, tak jak napisałem sam nie mam kasy na droższe gumy ale jak chcesz ostro pojeździć no to niestety oponki muszą być z wyższej półki

pozdro - Kris

E39 540i touring jeszcze bardziej czarrrnaaa :twisted:

E30 325i touring diabelnie czarna (była!)

witam czytałem ostatni post i powiem tak ja szybko nie jezdze mi najbardziej zalezy na przyspieszeniu i mocy na codzien to zadko kiedy przekraczam 120 (jeżdze srednio 90) ale to naprawde zadko ja mam zonie i dziecko na głowie wiec czeba myśleć gdy juz naprawde sie spiesze to wtedy 180 nie schodzi z licznika ale to juz musi być wyjatek a tak pozatym nie jestem za tym zeby katowac auto

acha dozucam zdjecie opony ktore obiecałe

http://www.wrzuta.pl/obraz/n3gwQrU2s2/

E30 CABRIO 2.5

hehe no wiesz.... też mam żonkę i dziecko... Ale zupełnie spokojnie, na bardzo dobrych zimówkach lecieliśmy w grudniu 230. Jak masz pewność że opony (i reszta auta) jest w porządku to zupełnie inaczej się podróżuje.

Ale nie powiem - pochwalam sposób myślenia.

pozdrawiam - Kris

nie powiem lubie tez szybko jezdzić ale od czasu gdy poznałem moją zone bylem zmuszony troche zwolnic poniewaz miała ona przykre zdarzenie no i trudno trzeba sie przypozadkowac a co do auta to jestem przekonany w 99,99% procentach ze mnie nie zawiedzie tylko ze nie mam zaufania do innych uzytkowników drogi bo jak mi wypadnie gdzieś taki człowiek jak ty kris (bez obrazy) co ma przykładowo te 200 na liczniku no to wiesz puźniej bedziemy w wieczornych wiadomościach :lol:

a co powiesz na te oponki za 40

pozdro

E30 CABRIO 2.5

Ja już w życiu nie kupię używanych. Ostatnio w przymusie kupiłem 2 szt. na przód. Wyglądały spoko. Ale już powyżej 15 km/h wyły tak, że łeb urywało.

Goście z serwisu mi powiedzieli, że z oponami to nigdy nie wiadomo. Czasami wystarczy jedno ostre hamowanie z ABS'em i już zmienia się struktura opony.

zgodze sie ze to róznie bywa bo kiedys kupiłem komplet kół do hondy 14\195 z poczatku to był fajny ten szum ale podkoniec stawał sie dreczacy szczególnie gdy musiałem jechać za warszawe (odemnie to 520 w jedną strone) no ale cóż ryzyk fizyk bo jak dla mnie 500 za szt. nówki no to nie daje rady

tylko nie mówcie ze kupiłes sobie bmw to bedziesz zmuszony na wieksze koszty B-bedziesz M-miał W-wydatki jak to niektóży mówią :o

E30 CABRIO 2.5

• Moderatorzy

Oszczędzanie na oponach to hmm trochę nierozważne.

A potem w gazecie tekst " z nieustalonych przyczyn zjechał na przeciwległy pas ruchu i ......"

Kupują BMW i chcąc korzystać z osiągów trzeba jednak więcej płacić za opony, hamulce itp przecież to nie Tico.

PS Właśnie dzisiaj kupiem komplet opon do swojej. Trochę zabolało, ale przyjemności kosztują = 2700zł/komplet :duh:

PS Właśnie dzisiaj kupiem komplet opon do swojej. Trochę zabolało, ale przyjemności kosztują = 2700zł/komplet :duh:
No to trochę pojechałeś. Aż żal gazu dodać.... no ale do E91 już nawet nie wypada zakładać opon za 400zł/kpl. :mrgreen:

pozdro - Kris