Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam na forum gdyż jest to mój pierwszy post :)

dzisiaj stałem sie szczęśliwym posiadaczem e39, po przejechaniu paru kilometrów do domu zacząłem sie zastanawiać czy w tym samochodzie jest klimatyzacja (śmiedsznie to brzmi ale nie pomyslałem wczesniej ze w aucie tej klasy moze jej nie byc)

panel sterujący ogrzewaniem i nawiewami jest typu "gałka" a nie wyswietlacz.

nigdzie nie ma na nim przycisku AC, tylko temperatura od poniżej 18 do maxa.

i teraz pytanie czy klima działa po najechaniu na niebieskie pole pokrętła temperatury czy po prostu jej nie ma??

i gdyby ktoś mógł mi wyjaśnic do czego tak na prawde służa ustawienia na niebieskie/czerwone kropki przy środkowym nawiewie bo niestety ale instrukcja auta jest w języku belgijskim :)

Opublikowano

z lewej strony pokrętła do ustawiania temperatury powinieneś mieć 3 knefle od góry : - obieg zamknięty

- klima (taka śnieżynka- gwiazdeczka)

- ogrzewanie tylnej szyby

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kroki niebieskie - zimy nawiew, ciepły - czerwone i nie ma to bezposredniego zwiazku z klima
Opublikowano
no to pieknie, pierwszy raz w zyciu bede miał auto bez klimy bo nie ma niestety 3 przycisków tylko obieg zamknięty i ogrzewanie tylniej szyby :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o nie dobrze, ciezko trafic E39 bez klimy...a masz szyberdach?
Opublikowano

szyber jest ale dziwi mnie to bo o ile dobrze pamietam zanim go kupiłem to dzwoniłem na serwis zeby po nr seryjnych podali mi wyposazenie i było klimatyzacja dwu strefowa o ile mnie pamiec nie myli.

Kurde az sie nie chce wierzyc ze sa skory a klimy brak

Opublikowano

nie kazdy zamawia klime. nieraz 1 szy wlasciciel auta nie moze miec klimy bo moze miec uczelenie lub wrazliwe cialo na nagle zmiany temperatury stad kupil sobie np. skore i navi ale klimy nie chcial ;)

w koncu auta w wiekszosci przypadków ludzie kupuje z wlasnym upodobaniem tylko w polsce sie utarlo ze musi miec i to i to i jeszcze wiecej .