Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że problem występuje w co drugiej E36 - szczelina pomiędzy klapą schowka a deską jest nierówna - u mnie z lewej jest większa.

Najpierw próbowałem podgiąć zaczep - było trochę lepiej, ale schowek nie chciał się często domykać - potem chciałem go naprostować i urwałem (musiałem dorobić uchwyt).

Wydaje mi się, że problem polega na tym, że schowek jest za słabo przez zatrzask (czy jak to się nazywa) trzymany.

Wiem, że to tylko problem wizualny - ale denerwuje mnie to. Narazie podłożyłem gumę z prawej strony i teraz szczelina jest równa - ale znowu za duża...

Opublikowano

w mej E 36 jest wszystko Ok. z tą klapą od schowka zamyka się równo

proszę nie zapomnieć że nie są to nowe samochody i wszystko przez lata użytkowania jest poddawane różnym czynnikom

pozdro.

http://img209.imageshack.us/img209/6896/index5lw.gif
Opublikowano
W E34 jest zupełnie inaczej bo otwiera się tam cała kieszeń razem z zawartością a w E36 jest klapa zamykająca schowek w którym leżą rzeczy. U mnie zamyka się równo 94 rocznik. Ostatnio tylko zaczął skrzypieć więc nakleiłem taki cieniutkie filce od mebli i skrzypienie zniknęło (udało się dostać filce w kolorze schowka :D)
Opublikowano
u mnie tez po bokach sa wieksze szpary.. przy zamku jest najmniejsza a odstaje bardziej na koncach.. ale to juz jest zmeczenie materialu od np. stania na sloncu plastyk sie wypaczyl.. nowy schowek mozna kupic ale to jest taka pierddola ze ja nie bede sie tym bawil..

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
Eee nowego schowka nie ma sensu kupować. Będę niedługo musiał znowu rozebrać schowek i nawiewy więc może ktoś ma jakiś patent. Wystarczyło by, żeby zaczep dociągała jakaś sprężyna i już by było równo. A może by jakoś na gorąco przygiąć.
Opublikowano
witam mam identycznie z lewej strony jest zalamanie ze widac srubke od schowka .wyglada to jakby ktos wykrzywil cala klapke na sile ale moze jest to wina slonca jesli ktos bedzie cos wiedzial z checia czekam na info
Opublikowano

przypuszczam ze w wiekszosci przypadków problem z eszczlina pomiedzy schowkem a kokpitem wystepuje w autach z klimatyzacja poniewaz zeby dostac sie do filtra przeciwpyłkowego trzeba demontowac schowek i przez to wszystkie te elementy sie złóżywają. w wyniku czego sa pózniej jakies nierówne szczliny itp.

u mnie jest podobnie szczelina niby jest równa tylko wygląda to tak jakby te dzwiczki od schowka mogly bardziej dolegac , czasem na jakichas wiekszych nierównosciach których nie malo na warszawskich drogach potrafi mi sie samemu otworzyc schowek.

Opublikowano
przypuszczam ze w wiekszosci przypadków problem z eszczlina pomiedzy schowkem a kokpitem wystepuje w autach z klimatyzacja poniewaz zeby dostac sie do filtra przeciwpyłkowego trzeba demontowac schowek i przez to wszystkie te elementy sie złóżywają. w wyniku czego sa pózniej jakies nierówne szczliny itp.

Heh, faktycznie mam klimę - ale starałem się równo złożyć - mnie to bardziej wygląda na skrzywioną klapkę - tak jakby ktoś na lewej stronie trzymał coś ciężkiego, albo w schowku miał coś zbyt dużego co przeszkadzało go do końca zamknąć...

Opublikowano
Witam, ja nie mam klimy a schowek tez mi sie nie domyka, z lewej strony mam wieksza szczeline. Szczeliny jak do tej pory nie udalo mi sie pozbyc, ale przynajmniej zrobilem od spodu (tak ze nic nie widac :8) ) uszczelke z bezbarwnego silikonu i przynajmniej sie nie telepie na duzych dolkach.
Opublikowano
ja też mam z lewej strony szerszą szparę w schowku, to chyba taki urok tych schowków w e36
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam dokładnie ten sam problem. z lewej strony widac sróbkę. Co ciekawe kupiłem drugi schowek który "na sucho zamyka sie idealnie" a po założeniu tez jest szpara.

Mam pytanie czy ktoś ma patent na przełożenie wkladek zamka w schowku?

Opublikowano

Już wiem na czy problem polega - chyba - nie wiem jak u was, ale u mnie zaczep nie wchodzi równo na zatrzask w schowku - przez to następuje wygięcie tak, że z lewej strony widać śrubę. Mój obecny zaczep z racji, że oryginalny urwałem jest dorabiany - i zastanawiam się czy nie zrobić nowego tak, żeby nachodził centralnie na zatrzask.

Jak już uporam się z audio w samochodzie, to może się tym zajmę - albo podegnę ten co mam.

Opublikowano

Witam,

Mam podobny problem w mojej e36.

Tyle ze u mnie ten schowek dodatkowo trzeszczy na nierównościach, no i na wolnych obrotach wpada w wibracje i tez hałasuje (ale to tylko tymczasowo do regulacji pompy wtryskowej).

Ostatnio naoliwiłem zamek od schowka i teraz ten sku...iel otwiera sie na każdej dziurze :duh: zawsze musze go zamykać na klucz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Witam. Trzeszczący schowek zaczął działac mi na nerwy a wiec wyjałem go dizsiaj naokoło owinąłem izolacją, założylem podokrecalem wszystkie srubki dobrze, zawiasy WD40 i cisza :mrgreen: jednak lewa strona odstaje i nie da sie z tym nic zrobic. no coz... trzeba zyc dalej :lol: Edytowane przez loks
Opublikowano
Ja bym nie robił z tego sensacji...To są już starawe samochody i swoje już przeżyły.Mój ma 14 lat więc to norma,ale muszę przyznać że jest w środku dość cicho:mrgreen: Jak się przesiadałem z Omegi B to mojej Buni to od razu żałowałem,że ją kupiłem :mad2: Wszystko trzeszczało,bo stała u Niemca prawie pół roku nieużywana...Do tego przyzwyczajony byłem do miękkiego zawieszenia w Omedze B którą wcześniej miałem.Jednak parę zabiegów WD-40(w klamki,w zamki) i od razu różnica :dance: Muszę też zaznaczyć,że Omega była o wiele bardziej miękka niż BMW...Za to BMW lepiej się trzyma drogi.Co do schowka to też mi leciutko odstaje,ale ogólnie wszystko jest ok :cool2:
Freude am fahren...
Opublikowano
ja mialem taki sam problem ale chwycilem klapke schowak mniej wiecej na srodku w miejscu gdzie lapie ja zamek druga reka lewa strone i z wyczuciem zaczalem podginac ja w strone schowka pare takich podgiec i szczelina zniknela teraz jest rowniutka na calej dlugosci i juz dluzszy czas nic sie z nia nie dzieje :mrgreen:
Opublikowano
Mnie też trochawo wkurza ten schowek tyle ze cale szczęście umnie nie skrzypi tylko troche odstaje ale staram sie juz niezwracać na to uwagi i dałem sobie calkowity odpust.
Opublikowano

Problem jest banalny. U mnie schowek 3 lata odstawał, kombinowałem z nim na różne sposoby, aż okazało się że pod światełkiem w środku schowek powinien być przykręcony śrubą 8-ką, której brakowało. W waszych przypadkach stawiam właśnie na brak tej śrubki. Polecam sprawdzić, a nie łamać schowki :D

Pozdro 600...

Opublikowano
sprawdzał to ktoś (motyw z tego linka) z tymi 2 wkretami pare centymetrów od zatrzasku???