Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słyszałem że są preparaty którymi można zapryskać opone zapobiegając utlenianiu się gumy i zakonserwować ję. Gdzie można kupić takie coś ,dajcie jakiś link.Z jakiej firmy najlepiej?Żeby jakiegoś shitu nie kupić co i tak nic nie da.
Opublikowano

Ja się podłącze, z tym że, na opakowaniu takiego preparatu przeczytałem żeby nie stosować na bieżniku.

Teraz moje pyt., czy wszystkie preparaty tego typu są tylko do zabezpieczenie boków opon?

Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

nie stosować na bieżniku tych preparatów ze względu na utratę przyczepności a nie że szkodzi.Do przechowywania na zimę czy lato spryskać całe.Co do preparatów przetestowałem chyba wszystkie dostępne w mojej okolicy,najmniej mi pasowały wszelkie pianki.Mam swój ulubiony i według mnie trzyma najlepiej wieczorem wkleje zdjęcie cena coś koło 10zł

Pozdrawiam

%5B500%3A480%5Dhttp%3A//img232.imageshack.us/img232/765/blagcn3.jpg

Opublikowano

ten preparat też zabezpiecza przed starzeniem itd

jest napisane na górze na prawym zdjęciu

a co do utleniania się gumy na samochodach BMW raczej chyba nie zdążą

Pozdrawiam

Opublikowano
W tej chwili mam coś o nazwie Blag (ten co tora polecił), ale bardziej mi pasował preparat z serii "Moje Auto" (ten ze zdjęciem Martyny) - był bardziej tłusty. Ale uwaga - zimówki spryskałem całe i po założeniu na początku na asfalcie było jak po lodzie :lol:
Opublikowano

te tłuste ok ale zawsze cos rzucą na felgę i pózniej w czasie mycia felg gąbka prawie jest do wyrzucenia

a co spryskania całych opon kiedyś zrobiłem to w motocyklu i zapamiętałem na zawsze

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
odpowiednio je ułóż wiem że jak z felgami powinny leżeć a same opony nie pamiętam

Pozdrawiam

Opony na felgach mogą stać, wisieć albo leżeć jedna na drugiej (oczywiście napompowane). Natomiast same opony przechowuje się na stojąco, co jakiś czas obracając je.

pozdrawiam

Paweł