Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie dotyczace E30 w wersji baur. tak szczerze mowiac to nie mialem za bardzo stycznosci z takim modelem a teraz jest cos takiego do kupienia w calkiem dobrych pieniadzach. wiem ze na forum jest czlowiek ktory doprowadzil swojego baura do idealu. w zwiazku z tym mam pyatnie czy w baurach jest podobne zjawisko co w cabrio i szumy zwiazane z miekkim dachem z wiekiem sie powiekszaja? na co zwracac uwage przy zakupie takiego auta? co powinno byc w wyposazeniu takiego modelu? ten z tego co widzialem ma tylko trzy dodatkowe zegary na desce. zastanawia mnie rowniez silnik z jakim on jest bo jednostka 2.5 jest chyba malo spotykana czy sie myle?

no i w sumie wazne pytanie dla mnie co jest szlachetniejsze BAUR czy Cabrio?

Pozdrawiam Charles

Opublikowano
a moze macie jakies namiary na materialy o E30? zalezy mi na informacji wyprodukowanych sztuk cabrio i baur... na e30.de nie ma wzmianki o baur
Opublikowano
Jezeli masz na mysli tego czarnego baura z okolic poznania to lepiej zapomnij o nim..nie bede sie rozpisywac.
Opublikowano

no to wlasnie rozwiales moje watpliwosci. byl niedawno na allegro na fotkach wygladal nawet nawet. nie bede pytal wiecej skoro nie chcesz pisac.

pozdrawiam i dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

E21 juz teraz w dobrym stanie to powiedzialbym niezla gratka. do E30 jeszcze sie tak nie podchodzi. modele hatrge czy AC S. nie osiagaja wcale wygorowanych cen a przeciez "za chwile" beda niezlym kaskiem. mysle ze z Baurem bedzie tak samo. bo niby dlaczego nie?

chociaz z drugiej strony E21 nie wychodzil seryjnie cabrio.

tak czy inaczej watpliwosci rowzwial przed mowca ;)

Opublikowano

e21 Baur dlatego jest rarytasem, że BMW nie robiło cabrio -pozatym to auto wyglada naprawde ładnie wygląda, czego nie można powiedzieć o e30 Baur (jedyny ładny Baur jakiego widziałem, to auto Kota Sylwestra, ale to może dlatego, że ten samochód to igła)...

nie wiem gdzie Ty widzisz te niedrogie Hartge i Ac Schnitzery, jak te auta są w miare dobrym stanie i kompletne to cena jest nieporównywalna z seryjnymi modelami....

pzdr

Opublikowano

dla mnie to nawet zwykly baur jest rarytasem.

wolalbym baura 325 niz zwykle 325 coupe. cos w sobie maja.

lepiej wyglada z zamknietym dachem niz z rozlozonym.

ten czarny to podobno zlom. osobiscie przymierzalem sie do niego nie cale rok temu. koledzy z poznania powiedzieli ze jezdzi nim cyganeria.teraz ponownie sie pojawil i tez powiedzieli znajomi ze nadal jest w oplakanym stanie.

Opublikowano

mowisz ze jedyny ladny Baur to Kota Sylwestra. ale on nie jest przeciez w zaden sposob poprawiony. jest to seryjnie dopieszczone auto czyli - mozna z tego wnioskowac ze podoba Ci sie baur?:>

co do klasykow to uwierz mi ze w PL sa najtansze klasyczne samochody. jakis czas temu wiedzialem AC S E30 za kolo 10 kola wiec jest to naprawde nie duza suma. tu gdzie mieszkam klasyczne samochody sa bardzo drogie podobnie jak czesci do nich.

"325 ACS" jesli faktycznie jezdzili nimi cyganie to strach cos takiego brac ;) poszukam czegos innego. moze cabrio + hard top. tez fajnie wyglada i mozna wszystkie szyby opuscic.