Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ktoś mi może wyjaśnić po co Robert zjechał na dotankowanie w czasie SC, pomimo że (podobno) miał bardziej zatankowany bolid niż Heidfeld? Chyba że z tym pełnym bakiem do jakaś ściema dziennikarska :mad2:

pozdrawiam

Paweł

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

oglądałem dopiero dziś na youtube... masakra...

jeszcze parę lat temu byłoby pewnie "po ptokach"...

a tymczasem

„Jak widzicie jestem w całkiem dobrej formie i mam nadzieję, że pojadę do Indianapolis, jeżeli lekarze powiedzą, że jestem w stanie prowadzić” powiedział zaraz po wyjściu ze szpitala Kubica.

„Czuję się bardzo dobrze. Miałem wiele szczęścia- potężny wypadek, ale na szczęście nic się nie stało.”

Robert Kubica zdradził także dziennikarzom, że pamięta z wypadku „prawie wszystko.”

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Zwroc uwage, ze pogardzane przez Ciebie BMW zajmuje pewnie 3 miejsce a Heidfeld ma tylko 1 punkt straty do Kimiego. )

Faktycznie genialne jest BMW. Po 6 wyścigach ma 50 punktów straty do lidera :duh: . Wypadek Kubicy był bardziej z jego winy co nie zmienia faktu, że nie umieją przygotować samochodu do wyścigu.

Czy ktoś mi może wyjaśnić po co Robert zjechał na dotankowanie w czasie SC, pomimo że (podobno) miał bardziej zatankowany bolid niż Heidfeld? Chyba że z tym pełnym bakiem do jakaś ściema dziennikarska :mad2:

Pewnie, że ściema. Amatorka.

Ratuje ich tylko to, że Renault i Toyota mimo dużej kasy i niezłych samochodów ma totalnie amatorskich kierowców.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Moderatorzy
Opublikowano

:lol: widac od razu klase znawcy :lol:

Mnie sie wydaje, ze z ocena winy Roberta Kubicy to trzeba poczekac az on samo powie co sie dzialo i dlaczego, badany jest tez samochod. Oczywiscie, Ty Bartek jako medium mozesz to juz wiedziec teraz, dziekujemy, ze podzieliles sie z nami swoja wiedza :mad2: Na poczatku sezonu pisales, ze BMW bedzie na koncu stawki, bo maja badziewne samochody, teraz gdy BMW jest na 3 miejscu i lalo ostatnio Ferrari ( moze przeoczyles ) piszesz o przepasci 50 pkt. a ja nadal jak wtedy twierdze, poczekajmy do konca sezonu :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Robert Kubica podczas dzisiejszej konferencji prasowej po raz kolejny podkreślił, że czuje się w stu procentach gotowy do wystąpienia w GP USA. Oto wypowiedzi Roberta Kubicy bezpośrednio z toru Indianapolis, na którym już w niedzielę odbędzie się kolejna eliminacja Mistrzostw Świata F1.

„Czuję się jakby nic się nie stało, chcę wrócić za kierownicę. Nie mogę się doczekać. Kanada nie była bardzo szczęśliwa dla mnie, problemy w piątek z wyciekiem paliwa, a od tamtej pory nic dobrego.”

„Czuję się na 100 procent dobrze, ale musze czekać na decyzję. Jeżeli szczęście dopisze będę znowu w bolidzie i na lepszej pozycji niż w Kanadzie.”

„Ścigaliśmy się z Jarno (Trullim) w zakręcie, pojechałem na lewo i wtedy w zakręcie wiodącym w lewo, pomyślałem, że Jarno tam pojedzie, więc pojechałem w prawo, a on myślał, że byłem po lewej, więc pojechał w prawo.”

„Dotknąłem go, przednie skrzydło poleciało pod bolid, a kiedy wjechałem na trawę, bolid uniosło; gdy uderzyłem w ścianę wszystko zatrzymało się. Nic więcej nie ma tutaj do powiedzenia.”

„Oglądając zapis tego zdarzenia, byłem znacznie bardziej zszokowany niż w rzeczywistości. Gdy się zatrzymałem, zdałem sobie sprawę, że jestem w dobrym stanie. Kilka lat temu brałem udział w wypadku samochodu osobowego i od razu wiedziałem, że coś złego się stało, ale tym razem, jak się zatrzymałem sprawdziłem się, poczułem trochę bólu w kostce, ale to było wszystko.”

„To pokazuje postęp jaki dokonała FIA w zakresie bezpieczeństwa, to pokazuje trochę tych unowocześnień, tak więc wielkie dzięki dla nich. Prawdopodobnie po takim czymś, 10 lat temu nie byłoby mnie tutaj.”

Komisja lekarska FIA po przebadaniu Roberta Kubicy stwierdziła, iż nie może on prowadzić bolidu podczas niedzielnego GP USA. Tym samym zespół BMW musi korzystać z usług swojego kierowcy rezerwowego – w GP USA pojedzie Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel, dotychczas kierowca testowy BMW w niedziele wystąpi po raz pierwszy w wyścigu F1.

"Jestem rozczarowany, szczególnie że czuję się dobrze"- skomentował decyzję Kubica.

„Naturalnie jestem rozczarowany ponieważ czułem się całkowicie gotowy do wyścigu” powiedział Kubica. „Ale szanuję decyzję. Została podjęta ponieważ istniało zbyt duże ryzyko gdybym się ścigał i miał ponowny wypadek w tak krótkim czasie po tym co się stało w Montrealu. Teraz pojadę do domu. Życzę Sebastianowi wszystkiego najlepszego. To dobrze dla niego i jestem całkowicie przekonany, że wykona dobrą pracę.”

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Czy będziemy dalej dyskutować o jakości samochodów BMW :P :duh: .

Vettel miał farta i zdobył 1 punkt. Teraz różnica po 7 wyścigach wynisi zaledwie... 67 pkt.

Inna sprawa, że takie tory jak ten to były dobre 20 lat temu i wcale się nie dziwię, że w przyszłym roku pewnie nie będzie wyścigu w USA. Totalna żenada. Zacofanie USA widać na każdym kroku. Niech się bawią swoim badziewnym i tanim NASCAR'em.

Ciekawy jestem czy był "team order" dla Alonso? Był szybszy a potem odpuścił.

No i jak zwykle gratulacje dla Audi za kolejny (4 z rzędu) tytuł w LeMans. 2 pierwsze miejsca zajęły diesle :P .

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Moderatorzy
Opublikowano
Psy szczekaja, karawana jedzie dalej :) Moze zobacz sobie wyniki ostatniego wyscigu WTCC :) Oba wyscigi dla BMW i to obladowanych na maksa :) Mysle, ze i w F1 team BMW wszystkich nas milo zaskoczy ( Ciebie raczej niemilo ). Nienawisc odbiera Ci trzezwosc oceny tego co widzisz. Kiedy kupujesz sobie Audi? Sprzedaj badziewne BMW, po co sie meczysz i dorabiasz tych nieudacznikow :duh:
Opublikowano

Jaka nienawiść? Masz jakieś kompleksy?

Twierdze tylko, że BMW w F1 to jest dzieciak i ich samochody i obsługa są o 10 lat z tyłu za tak doświadczonymi potęgami jak McLaren czy Ferrari. Przechwałki Roberta z zeszłego sezonu (wypowiedzi o J. Villeneuve) też były nie namiejscu, bo żeby być lepszym to musi w tym sezonie zostać mistrzem świata.

Może Cię zaskoczę, ale koncepcja się zmieniła i nie będzie Audi tylko Lex + coś do szybkiej jazdy ale starsze rocznikowo (pewnie padnie na evo 7).

Z BMW wychodzę ponieważ po E39 nie mam żadnego wyboru w młodszych rocznikach.

• Moderatorzy
Opublikowano
Bartek jak chcesz sprawdzic kto ma kompleksy to zrob wydruki moich i swoich wypowiedzi z tego forum i idz do psychologa, potem pogadamy :) Ten dzieciak leje w tym roku mistrza Renault, leje Toyote, leje Honde a mysle, ze do konca sezonu to i moze zlac Ferrari, moze patrzymy na inne statystyki? Doprawdy nie wiem co Tobie zrobil Kubica? Caly czas sie go czepiasz, mni tam jest milo jak Polacy dobrze sie prezentuja w jakiejkolwiek dziedzinie sportu i chce aby wygrywali.
  • 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Fajny wyscig, fajnie Heidfeld walczyl z Alonso. Troszeczke sie balem jak wypadnie Robert Kubica ale jest OK, mam nadzieje, ze niedlugo znajdzie sie na podium.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Trzeba przyznać, że Alonso atakował jak szalony :!: Super się to oglądało :cool2:

Robert - "spokojnie" sobie dojechał, choć już można na interii przeczytać komentarze znawców, że odpuścił Hamiltonowi :mrgreen: :duh:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
można na interii przeczytać komentarze znawców, że odpuścił Hamiltonowi :mrgreen: :duh:

Jak ma odpuszczać mając dużo wolniejszy samochód. Hamilton objechał go jak chciał. 4 miejsce to duży sukces ale głównie dzięki nieudanemu wyścigowi Alonso. Realnie BMW nie ma szans na lokaty 1-4 i tylko błędy czy awarie McLaren/Ferrari mogą jakoś pomagać.

Ważne, że mając gorszy samochód robi jak chce Heidfelda.

• Członkowie klubu
Opublikowano
4 miejsce to duży sukces ale głównie dzięki nieudanemu wyścigowi Alonso. Realnie BMW nie ma szans na lokaty 1-4 i tylko błędy czy awarie McLaren/Ferrari mogą jakoś pomagać.

Taki już sport :wink:

Czy to, że ktoś ma szybsze auto, ale nie będzie kończył wyścigów, lub borykał się z innymi problemami znaczy, że ktoś osiągając przez to lepszy wynik nie jest go wart?

Chyba nie... :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Hamilton mowil, ze nie wiedzial czy dubluje czy sie sciga, jak dostal informacje, ze sie sciga z Kubica to sie zaczal scigac.

Jak dostał info, że sie ściga to wyprzedził BMW z punktu.

Ich samochodów nie nożma porównywać i to widać w tabeli konstruktorów.

• Moderatorzy
Opublikowano
Kubica tez wiedzial, ze nie ma sensu blokowac Hamiltona bo zaraz zjedzie na tankowanie i tak bedzie kilkanascie sekund za nim. Jak pokazal Heidfeld nie tak latwo objechac BMW, pomimo tego, ze Alonso go wyprzedzil to i tak z nim w koncu wygral! A przeciez to mistrz swiata.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Hamilton mowil, ze nie wiedzial czy dubluje czy sie sciga, jak dostal informacje, ze sie sciga z Kubica to sie zaczal scigac.

Dobre :mrgreen:

To wcisnął i odjechał :mrgreen:

Jak pokazal Heidfeld nie tak latwo objechac BMW, pomimo tego, ze Alonso go wyprzedzil to i tak z nim w koncu wygral! A przeciez to mistrz swiata.

No tak. Ale przyznać trzeba, że McLaren bez dwóch zdań szybszy jest i to ostro. Wyprzedzanie to inna sprawa.

Pokazywali chyba maksymalną prędkość (tak mi się coś kojarzy - popraw jeśli się mylę) jaką rozwijał Heidfeld i Alonso - 240km\h vs. 252km\h, a z wyprzedzaniem... :wink:

No i ciągle jestem pod wrażeniem zaciętości i ataków Alonso :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Grzesiek roznica predkosci wynikala z tego, ze Heidfeld sie bronil i on ni mogl popelnic najmniejszego bledu ( inny tor jazdy i blokowanie ) a Alonso namietnie probowal po zewnetrznej wyprzedac ( opoznial hamowanie, przestrzelil kilka razy i potem gonil ). Popatrz sobie jak to wygladalo na kwalifikacjach http://www.formula1.com/results/season/2007/777/6415/speed_trap.html
Opublikowano
Grzesiek roznica predkosci wynikala z tego, ze Heidfeld sie bronil i on ni mogl popelnic najmniejszego bledu ( inny tor jazdy i blokowanie ) a Alonso namietnie probowal po zewnetrznej wyprzedac ( opoznial hamowanie, przestrzelil kilka razy i potem gonil ). Popatrz sobie jak to wygladalo na kwalifikacjach http://www.formula1.com/results/season/2007/777/6415/speed_trap.html

Oglądałeś ten wyścig?

Widziałeś jak Hamilton objechał Kubicę? Przy 1 próbie i na totalnym luzie więc nie pisz głupot, że mają porównywalne samochody.

• Moderatorzy
Opublikowano
Bartek to, ze czytac potrafisz to widze ale czy potrafisz zrozumiec to co ktos inny napisal? Roznica predkosci mierzona w jakims zakrecie przy probie wyprzedzania ( zreszta nieudanej ) nie wynikala z roznicy w samochodach tylko z tego co napisalem, jezeli twierdzisz, ze jest inaczej to chyba jednak zbyt wysoko sobie cenilem dyskusje z Toba :? To, ze BMW jest w tej chwili "3" zespolem to widza wszyscy i nie ma o czym dyskutowac, to ze Kubica mogl przeszkadzac Hamiltonowi tak jak to robil Heidfeld z Alonso to jest oczywiste, tylko, ze Heidfeld walczyl o miejsce ( i jak pamietamy wygral z Alonso ) a Kubica i tak zaraz zjechal na tankowanie, wiec nic by nie zyskal!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Grzesiek roznica predkosci wynikala z tego...

Jasne, że Nick się bronił i blokował na tyle ile pozwalają przepisy.

I że McLareny w wyścigu są szybsze :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Gdyby BMW miało porównywalne samochody z McLaren/Ferrari to by ruszali z 1 i 2 linii.

Kubica załapał 4 miejsce na starcie bo Alonso miał defekt.

Nie widzisz tego czy chcesz nam wmówić jakieś bzdety?

BMW ma 48 a McLaren 114 punktów po ledwo 8 wyścigach...

• Członkowie klubu
Opublikowano

Bartek - a Ty znowu uparty w drugą stronę :roll2:

To skoro McLaren taki hiper, to dlaczego przyjechał za BMW? :mrgreen:

Daj na luz - to sport. Nie TYLKO maszyna, albo TYLKO kierowca ma znaczenie na wynik, co nie? :wink:

Przecież Andrzej nie pisze, że McLaren czy Ferrari jest wolniejsze, lub w ostateczności takie samo jak BMW...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Grzesiek ja nawet napisalem, ze BMW to obecnie 3 sila w F1, ale chyba za dlugi byl ten moj wywod i Bartek nie doczytal do 4 linijki :cry:
Opublikowano

Ehh mnie chodzi tylko o fakt, że nie można porównywać BMW do najszybszych ekip bo są bardzo z tyłu.

Zakończmy temat spojrzeniem na tabelę i... już nic nie powiem bo się wszyscy rzucicie na mnie :P .