Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z pewnymi problemami,bieganiem z prostownikiem i kabelkami od taksowkarzy znalazłem urządzenie które rozładowywało mi akumulator..

okazało sie że to climatronic,po wypięciu bezpieczników 9 i 20,wszystko w normie.

żaden elektryk w moich okolicach nie chce sie tego podjąć,więc teraz pytam co dalej?

czy trezba wymieniac cały panel czy może jest to naprawialne,wyczytałem że siada czasem jakiś czujnik zwany jeżem,ale nie wiem co z tym dalej zrobic ?

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie jez po 2-3 dnia postoju przyczynial sie do calkowitego rozladowania aku, wystarczy go odlaczyc, aby to sprawdzic, trudniej to zrobic jesli caly czas uzywasza samochodu i potrzebujesz dmuchawy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

no właśnie chyba podłącze wszystko spowrotem,tj.powkładam bezpieczniki,a wyjmę wtyczkę z jeża...zobaczymy co sie bedzie działo,podczas mrozu bateria padala do zera w ciagu nocy..

ile ten jez kosztuje i gdzie go mozna dostac ,bo słyszałem że tylko w aso...

i czy jest jeszcze coś innego w klimatronicu co mogłoby zżerać aku...?

pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jez kosztuje ok. 300 zl w aso, uzywki widzialem na allegro ok. 150 zl, ale takie zakup wg. mnie jest bez sensu, nie wiadomo ile uzywka pochodzi, poza tym te nowe jeze podobno sa troche ulepszone/bardziej niezawodne

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

dobra ale jak sprawdzić czy to wina jeża czy innej dupereli w climatronicu..

czy jak padło to odrazu wymieniać jeża czy sprawdzic coś innego... :roll:

pozdro

Opublikowano
Ja w aso przy jakiejś zniżce zapłaciłem ok 150. Też rozładowywał mi aku, wymieniłem w ciemno jeża (bez sprawdz) i od ok 3 miechów spokój :8)