Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nurtuje mnie pytanie czy mozna zamiast orginalnego radia z kaseta ktore mam obecnie :duh: zamontowac taki kombajn-http://www.allegro.pl/item173037252_kenwood_dpx_501uy_2_din_kia_mitshubishi.html, nosi mnie zeby zbudowac jakies audio w samochodzie ale;zmieniarka kosztuje 700zl!!!a samo business cd jeszcze wiecej ,a do tego to dalej bedzie bieda bo moze gra to i czysto ale brak w tym mocy,a z tego co mi mowiono to podpinanie wzmiacniaczy i glosnikow pod orginal nie ma wiekszego sensu bo sygnal wyjsciowy jest za slaby(zrobilem kiedys cos takiego w a6 i efekt byl taki sobie) widzialem tez zaslepki pod orginal na normalne radio ale to wyglada paskudnie, ciekaw jestem jak inni poradzili sobie z tym problemem? jak rozruszac bryczke nie szpecac deski rozdzielczej? :mad2:
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano

chyba ten kenwood wyglade gorzej niż ta zaslepka...

jestem również tym zainteresowany, bo zamiast wywalać 700zł na zmieniarkę wolałbym kupić jakieś pożądne radio, pod które można podpiąć później pożądne głośniki, bo to fabryczne to naprawde śmiechu warte jest :duh:

kiedyś gdzieś widziałem zdjęcia panelu wmontowanego w miejsce lampek oświetlenia kabiny z przodu, chyba był tam panel od pioneera mp77 a jednostka zabudowana była za oryginalnym radiem, nie wiem czy to było na tym forum, jestem ciekawy ile może kosztować taki montaż

Opublikowano
sprawdzilem wymiary i nie pasuje ale masz racje to chybiony pomysl,i dalej slucham i patrze na to nieszczesne firmowe radio i nie wiem co z tym fantem poczac :mad2: ludzie jak zmontowac muze w tym samochodzie?
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

rowniez kombinuje z tym od jakiegos roku, mialem pod seryjne radio podpiety wzmak i glosnik basowy w miejscu worka na narty i gralo to calkiem dobrze ale tez myslalem o wymianie radia ze wzgledu na brak CD... ;/

Ja mysle ze jakies radio bym upchnal w miejscu tego starego ale jak narazie to szukam patentu zeby zostawic na miejscu wyswietlac od komputera i jakos podlaczyc go do nowego radia zeby pokazywalo takze stacje radiowe...

Jesli ktos bedzie znal model ktory bedzie wspolpracowal z wyswietlaczem to prosze o wiadomosc :)

Opublikowano

witam

obawiam się, że żaden model za wyjatkiem fabrycznych nie będzie współpracować z wyświetlaczem. Jeśli chodzi o o współpracę z tymże wyświetlaczem to widziałem gdzieś w necie interface z softem do peceta. Dzięki takiemu rozwiązaniu które było wpięte bodajże w M-BUS (chyba ta się nazywa) można było wyświetlać dowolne teksty na wyswietlaczu tak jak to robią urządzenia w aucie.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zaślepką do radia to mam do sprzedania. Ogłoszenie w dziale kupię/sprzedam.
Opublikowano
Przepis: wyrzucamy standardowe radio, kupujemy coś takiego: http://www.allegro.pl/item177658665_ramka_bmw_5_e39_po_1995_zamontuj_standardowe_radio.html, teraz wystarczy kupić dobre firmowe radyjko na mp3 :cool2: , ja mam tak zrobione, najlepiej jeszcze wymienić fabryczne głośniki :mrgreen: innego rozwiązania nie widze, chyba że zmiana auta :nienie:

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
jak chcecie kupić kombajn to proponowałbym coś bardziej firmowego np JVC bez wyjeżdżanego panela -monitor zawsze można dokupić w osłony p.słoneczne (zaleta taka że złodziej nie widzi)