Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale anty radar nie podpowie ci jak nie bedziesz umial gdzies trafic

Do tego mam navi.

nie wykrywa wszystkich radarow

Dlaczego???

jest zakazany i policja moze ci go zkonfiskowac

Wiele rzeczy jest zakazanych - chowanie się po krzakach z radarem też. Jakoś przez ponad 10 lat mi nie zabrali.

zeby kupic przyzwoity antyradar to musisz kupe kasy wydac.

To fakt. 1000 zł to minimum ale mnie się opłaca.

nie powie, że za Tobą jedzie kino objazdowe

Niestety. W tym wypadku trzeba być czujnym :P .

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Ja mialem Cb w trasie.Jest dobre dla tirowca.Sprawdic"sciezke na warszawe"i tyle.Zobacz TVN Turbo Pirat ile aut zatrzymuja z batem na dachu.To jest mit.CB bylo dobre pare lat temu.Teraz jazda z przepisami albo nara prawko:))Hehe.

za duzo ogladasz tv i nie wiesz o czym piszesz

CB jest absolutnie niezastapione, nie chodzi o to, aby caly czas speedowac i zabijac ludzi, ale o to, aby bronic sie przed nasza policja, ktora najczesciej chowa sie po krzakach, lapiac w miejscach, gdzie najwiecej ludzi przekracza predkosc a nie tak gdzie jest najniebezpieczniej

Ukłon w strone kolegi :roll2: bardzo rozsądna wypowiedź. Popieram.

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
dzisiaj jechalem do Słomczyna i na odcinku 60 km mijałem dwie kontrole radarowe a jezdze bez CB :norty: pozdro.
Opublikowano
gdybyś miał CB to z pewnością byś na kilka km wcześniej o w/w fakcie wiedział. Jak w przyszłości zapłacisz, to bedziesz zapewne pamiętał do czego służy m.in. CB
Opublikowano
Bono napisal:

Tak sie dziwnie sklada,ze przejechalem Europe wzdluz i wszesz od Dublina po Giblartar i z Zywca po Chevez w Portugaliii wiem co pisze.A zeby bylo smieszniej CB lezalo pod siedzeniem nie podlaczone.Po Polsce naszej kochanej tez duzo hulalem.I jakos mi to nie bylo potrzebne.A Tora ma racje z tymi karami.Jak widze tych oslow jezdzacych po 150 km/h w miescie to noz w kieszeni sie otwiera.A ty Bono pewno miales juz jakas role w Piracie i dlatego tak piszesz.Pzdr.Ps we Wloszech koledze za zawracanie na autostradzie ciezarowka dali 3500e kary i zatrzymali auto na poczet przyszlej kary.Dwa razy musielismy jechac na rozprawe do Udine.

Niezłe głupoty gadasz stary :mad2:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Bono napisal:

Tak sie dziwnie sklada,ze przejechalem Europe wzdluz i wszesz od Dublina po Giblartar i z Zywca po Chevez w Portugaliii wiem co pisze.A zeby bylo smieszniej CB lezalo pod siedzeniem nie podlaczone.Po Polsce naszej kochanej tez duzo hulalem.I jakos mi to nie bylo potrzebne.A Tora ma racje z tymi karami.Jak widze tych oslow jezdzacych po 150 km/h w miescie to noz w kieszeni sie otwiera.A ty Bono pewno miales juz jakas role w Piracie i dlatego tak piszesz.Pzdr.Ps we Wloszech koledze za zawracanie na autostradzie ciezarowka dali 3500e kary i zatrzymali auto na poczet przyszlej kary.Dwa razy musielismy jechac na rozprawe do Udine.

Niezłe głupoty gadasz stary :mad2:

Nie wiem ktora czesc cytowanej wypowiedzi tak oceniles, ale ja tez sadze, ze wysokosc kar odstraszylaby od lamania prawa. Wiem to po sobie, gdybym mial zaplacic 5tys mandatu za lamanie ograniczenia predkosci, to pewnie nigdy w zyciu bym dozwolonej predkosci nie przekroczyl.

To jest proste, logiczne i nie sadze, aby ktos te prawidlowosc potrafil w rozsadny sposob obalic.

Jest tez pewne, ze na drogach byloby bezpieczniej gdyby ludzie nie przekraczali dozwolonej predkosci. To stwierdzenie tez jest oczywiste.

To, ze wyjezdzajac w podroz kazdy chce bezpiecznie dotrzec do celu, tez raczej dyskusji nie wymaga.

Nie pisz wiec, ze to glupoty, tylko przyjmij do wiadomosci, ze bardzo wysokie kary przelozylyby sie na wzrost bezpieczenstwa na drogach.

Bo wszelkie pedzace tumany potracilyby swoje fury u moglyby sie co najwyzej pieszo po chodniku scigac :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5 tys. zl za zlamanie dozwolonej predkosci? mysle, ze to niejednemu policjantowi sie sni... dlaczego 5 tys. zl? a moze 20 tys. zl? jesli komus sie wydaje, ze kary sa u nas zbyt niskie, moze do mandatu za 500 zl dokonac dodatkowej wplaty np. 4500 zl na PCK

polska policja niestety nie dziala w celu zapewnienia bezpieczenstwa, tylko w celu wyrobienia odpowiednich budzetow, widac to nieraz, kiedy wyskakuja zza wegla, zza rogu, z krzakow, zatrzymuja na zakretach...

zeby bylo jasne, jestem za bezwzglednym egzekwowaniem ograniczenia predkosci np. w miejscowosciach na trasach przelotowych, gdzie mieszkancy sa narazeni na szalencow nie zauwazajacych tablic odnosnie terenu zabudowanego; nasza policja jest tez tego zdania, ale ustawia np. 2 m od tablicy koncowej miejscowosci, w miejscu, gdzie nie ma juz zabudowan i ludzie juz sobie przycisna z 50km/h, do 70 km/h - smiertelne zagrozenie, prawda?

przyklad sprzed 2 tygodni, moj kumpel zostal zatrzymany na autostradzie do wroclawia, na 130 mial 145 km/h na videoradarze... litosci!!!

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
W naszym pięknym kraju ograniczenia prędkości stawiane są według czyjegoś "uznania"-ile razy na ładnej drodze, nowo położony asfalt,prosta droga jest ograniczenie do 40/50 km/h ? A na drodze gdzie jest dziur jak w serze szwajcarskim można jechać te 70 lub nawet na takiej drodze ekspresowej 90 ?
Opublikowano
Ale powie w której skrzynce włożyli radar.

o tym że włożyli to ci powie, prawie każdy antyradar, ale powiedz mi który antyradar w normalnych pieniądzach ostrzeże cię odpowiednio wcześniej tak obyś nie dostał fotki z tego fotoradaru :?:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
o tym że włożyli to ci powie, prawie każdy antyradar, ale powiedz mi który antyradar w normalnych pieniądzach ostrzeże cię odpowiednio wcześniej tak obyś nie dostał fotki z tego fotoradaru :?:

Już ci mówię. Prawie każdy od 1000 zł + odpowiedni montaż. To jest podstawa. Tylko idioci kupują dobry i drogi AR i kładą go na desce.

Mnie nauczył montowania AR człowiek z WRD. Od tego czasu miałem już kilka sztuk w różnych samochodach i skuteczność jest naprawdę wysoka. Gorąco polecam. Nie załatwi sprawy w 100% ale ułatwia życie.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

przyklad sprzed 2 tygodni, moj kumpel zostal zatrzymany na autostradzie do wroclawia, na 130 mial 145 km/h na videoradarze... litosci!!!

No to już jest kretynizm do kwadratu....

Do tego pewnie jakis czas za nim jechali, i jedyne co im sie udało, to owe 145....

W d...ach im sie przewraca, za duże mają budżety chyba w drogówce.

A w Pruszkowie Policja nie dała ludziom ochrony, i dwoje facetów zgineło, pomimo ostrzeżeń, gróźb, i proszenia Policji o pomoc...

Opublikowano

Policja ma w tej chwili tak niskie notowania społeczne jak za czasów PRL (nazwa tylko się zmieniła). Ja się nie dziwię. Łatwiej na Tarchominie zabić weterynarza, niż trafić do szybkiego i podstępnego kota. Stara sprawa ale ONI ośmieszają sie każdego dnia więc dajmy sobie na luz.

Myślę, że temat się wyczerpał...

Opublikowano

W cesarstwie Austro-Węgierskim była przyznawana nagroda dla urzędnika, który działał wbrew przepisom, ale dla dobra obywatela i w imię zdrowego rozsądku.

To tak apropo's łapania ludzi za 145 km/h na autostradzie w kraju, który ma ich kilkaset kilometrów....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nawet w Uwaga pirat widziałem jak łapali na A4. Debile!!! A co do ograniczeń prędkości, 50km/h w terenie zabudowanym to porażka, miejskie autobusy jeżdzą szybciej bo nie wyrabiały by się w rozkładzie jazdy. Kto normalny pojedzie 30km z max. prędkościa 50km/h bo tyle mam do firmy, a jade przez same wioski gdzie do kupy gęstej zabudowy jest 5km ale teren zabudowany na całej odległości. :duh:

Opublikowano
Ja zawodowo śmigam i wiele razy CB pomagało mi w sytuacjach nie koniecznie związanych z policją , 25 stycznia tego roku uratowało mnie też od poważnego wypadku na autostradzie . Naczepa stała złamana blokując oba pasy i kierowca z naprzeciwka krzyczał żeby hamować (nie było jej widać prawie do końca ) droga była oblodzona i nie szło sie zatrzymać , udalo nam sie z kolegą przejść pasem awaryjnym a kilka aut bez CB zaliczyło dzwona (pokazywali to w TV ) . Gdyby nie ostrzeżenie przez radio my też wpakowali byśmy się w kupę bo brakło by czasu na reakcję ! Inni też próbowali omijać awaryjnym ale nie każdy miał tyle szczęścia :

http://img260.imageshack.us/img260/8578/fotka008pw2.jpg

Jeżeli ktoś napisał żę się nie przydaje CB to faktycznie nie wie o czym mówi i ilość przejechanych kilometrów nie ma tu znaczenia , można mieć całe życie szczęście a na starość utopić się w szambie :mrgreen:

Polecam CB każdemu kto dużo jeżdzi , może nie przyda się przez długi czas ale kiedyś napewno :!:

Lecialem wtedy do Cieszyna i na tej autostradzie bylo jedno wielkie lodowisko!! Wystarczyl podmuch i postawilo mi busa(pustego) w poprzek drogi !! A jechalem sobie 80km\h i sie dziwilem czemu nawet osobowki jada jakies 40km\h to sie dowiedzialem.

A co do CB to powiem tak :

Dopoki nie mialem wydawalo mi sie zupelnie zbedne.

Ale od kiedy zaczalem korzystac z tego ustrojstwa to nie wyobrazam sobie wyjazdu za miasto "na glucho"

Polecam kazdemu!!

Dobre auto nie jest zle...