Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cholender jasny, jeszcze na początku roku wszystko z cenami paliw było gites. Wacha była po 3,5 zł gaz po 2,1 zł wiec myslalem po cholere mi wkladac gaz do auta. Jeszcze do tego w gazetach wszedzie pisali ze prawda ze wacha pojdzie w gore ale razem z gazem, ze gaz bedzie 2,5 zł na banka kosztowal a diesel bedzie drozszy niz beznyna. I co. No i mamy Pb95 juz 4 zł a mowia ze bedzie 4,50 ropa 3,30 zł a gaz 1,7 zł. Nosz kurde blade. Wsciec sie idzie. Tera to juz nie mam kabzy na instalacje LPG bo poszla na inne rzeczy, pozatym chce jechac na lato do UK zarobic i jak sie da cos innego kupic i znow nie wiem czy w gaz sie pakowac.

Wogole najbardziej to mnie zastanawia jedna sprawa. Czemu ropa jest o 70-80 gr tansza niz Pb95 ?? Przeciez z obrobce sa bardzo podobne. Na zachodzie wszedzie to ropa jest drozsza niz Pb? Czemu w tym naszym kraju wszystko jest tak pokrecone :/

Kurde blade nastały czasy gdy posiadanie fajnego wozu i dajacego duza radosc jak BMW jest calkowicie nieopłacalne. Zarobki kolo 1,5 tys na miecha a wacha po 4,50 za litr. Tylko w Polsce takie bezsensy :mad2:

Opublikowano

Wogole najbardziej to mnie zastanawia jedna sprawa. Czemu ropa jest o 70-80 gr tansza niz Pb95 ?? Przeciez z obrobce sa bardzo podobne. Na zachodzie wszedzie to ropa jest drozsza niz Pb? Czemu w tym naszym kraju wszystko jest tak pokrecone :/

akcyza na rope jest tansza, niz na benzyne.. Rzad mniej kroi na ropie, bo podwyzszenie cen ropy uderza w cala gospodarke, a benzyny tylko w kierowcow..:|

Jeszcze tylko czekac na siedem podatkow drogowych i bedzie komplet.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
I tu się zaczyna mój dramat i wielu innych miłośników klasycznych bmw również :cry2: Na podwyżkę szanse znikome, chyba trzeba się będzie przesiąść z powrotem do CC :cry: Niestety na E39 3,0tds mnie jeszcze długo nie będzie stać. Przy prognozowanym wzroście cen Polska może niedługo być swoistymi Chinami w Europie - rower dla każdego, takie hasło proponuje na przyszłe wybory koalicji rządzącej :evil:
Opublikowano (edytowane)
To jest wlasnie to. Ja mam 318is i tylko po miescie jezdze i jak mi bierze 12,5 litra to juz mam problemy finansowe a co dopiero jak ktos ma 5 litrowki, wtedy to sytuacja robi sie tragiczna. Tak jak mowicie rower trza odkurzyc i tyle :/ Edytowane przez bodziotx
Opublikowano
Na szczęście kupując obecny samochód nie popełniłem tego samego błędu co przy poprzednim i zagazowałem od razu sekwencją :wink: koszty paliwa są marginalne nie wiem nawet dokładnie ile mi pali
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Cholender jasny, jeszcze na początku roku wszystko z cenami paliw było gites. Wacha była po 3,5 zł gaz po 2,1 zł wiec myslalem po cholere mi wkladac gaz do auta. :mad2:

Czyli standard jak co roku juz od jakiegos czasu - zimą benzyna tanieje, lpg drozeje jazda na gazie wychodzi taniej, ale niewiele. Przeciwnicy gazu maja silny argument PRZECIW (jedyny słuszny zresztą moim zdaniem) :)

Na wiosne standardowo gaz tanieje benzyna drozeje i oszczednosci wynosza okolo 50% jezeli chodzi o koszty paliwa - to na prawde nic nowego dla ludzi ekploatujacych samochody na LPG dluzej niz rok czy dwa...

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Trzeba jeszcze dodać, że zimą tego roku ceny gazu są rekordowo niskie poniżej 2 zeta za litr mam nadzieje, żę latem gaz będzie po 1,6PLN/litr :cool2:
Opublikowano

Też bym chciał żeby gaz był po 1,6PLN ale nie wierzę, że w tym pięknym kraju zarządzanym przez tak "mądrych" ludzi (niezależnie od opcji politycznej) to będzie możliwe. W końcu zarabiamy średnio około 3000PLN miesięcznie według danych GUS :D

Ja obstawiam nadciągające podwyżki akcyzy czy czegokolwiek na gaz, bo dlaczego tak zamożne społeczeństwo ma jeździć prawie za darmo :nienie:

peace & love
Opublikowano
bądźmy optymistami i liczmy , że będzie już tylko lepiej :jawdrop:

z tego co sie orientuje lepiej narazie nie bedzie. pracuje na stacji paliw i dzis zmienialem ceny paliw. 95 - 4,13; 98 verva - 4,37.

Opublikowano

Dlaczego nie ściągamy ropy prosto z Iraku mamy tam wojska, zajęliśmy troche kraju więc coś się nam należy. Może by program ropa za żywność. Skończyły by się protesty rolników i dopłaty a my jeździlibyśmy taniej na benzynie, gospodarka by przyspieszyła.

Kiedy zaczniemy w końcu zarabiać przecież inne kraje robią tak od lat :duh:

Opublikowano

dlatego "do pracy" i na miasto kupuje sie BMW w dieslu

a na wyjazdy wakacyjne i rozrywkowe mocną benzyne

jak podrośniecie to zrozumiecie :mrgreen:

Opublikowano

hhhhhmmmmmmmmmmmmmm

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

faktycznie musze poczekac i podrosnąc ;)

Opublikowano (edytowane)

Podrasnac hehe. Jakbym mial worek szmalu to dawno bym tak zrobil, ale w naszym kraju to chyba sprawa ciezka. :/ Aha Rzeznik tak spojrzalem na twoje posty i hmm ja zmadrzeje a ty wez zamiesczdjecia swoich Beemek bo widze ze masz ladny garaz a a jakis taki dziwny zamet jest ze sciemniasz z tymi furkami.

Edytowane przez bodziotx
Opublikowano
Dlaczego nie ściągamy ropy prosto z Iraku mamy tam wojska, zajęliśmy troche kraju więc coś się nam należy. Może by program ropa za żywność. Skończyły by się protesty rolników i dopłaty a my jeździlibyśmy taniej na benzynie, gospodarka by przyspieszyła.

Kiedy zaczniemy w końcu zarabiać przecież inne kraje robią tak od lat :duh:

zgadzam się z Tobą, kiedyś taki sms wysłałem do "Szkła kontaktowego", ale przeszedł bez echa, może do Min.Transportu?

Opublikowano
4.18 za PB95 .. ciesze sie ze mam LPG ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Kuźwa...Verva 4.55zł.....POSZALELI (znowu) :duh:
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"