Skocz do zawartości

Od pewnego czasu wzrosło spalania na gazie !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
E-36 M40 1,8i Witam mam pytanko co moze być bo moja bumka zaczeła dużo gazu palić ?? Czyżby świece lub filter gazu ?? Czy może czas na regulacje ???
Opublikowano
Napisz cos wiecej. Kiedy wymieniales swiece/kable, jaki masz gaz, kiedy regulowales, ile wiecej zaczal palic, w jakim odstepie czasu?
Opublikowano
Kable i świece wymieniałem jakieś 20tys.kilometrów temu gaz jest firmy LandiRenzo II generacji . Po mieście zawsze paliła 13 a teraz 16 litrów gazu !!! :(
Opublikowano
Hehe swiece drogi kolego na gazie zmieniamy co 15 000 km, w spalaniu napewno bedzie roznica. a na benzynie tez wiecej pali? jak tak to jeszcze sonda lambda
Opublikowano

a spróbuj coś innego: odłącz akum na jakieś 30 min.

Przez ciągłe przełączanie Gaz-benzyna komc zbiera duże ilości różnych danych, po jakmś czasie zapycha kompa. Przez to pojawia sie większe spalanie. Po zresetowaniu powinno wrócić do normy.

Pozdr.

Opublikowano
nie napisales o filtrze powietrza, jesli nie zmieniles to stawiam na zapchany dolot.
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

mi tez od pewnego czasu wzrosło spalanie LPG. 144 km po miescie i spalił mi 25 litrów gazu, jak na 1,6 m40 to o 14 litrów za duzo. i teraz tak

filtr powietrza wymieniony, filtra gazu tez, swiece tez, sonad jest ok bo auto bylo podlaczane do kompa, wiec do czego mozna sie jeszce przyczepic ?? obroty na jałowym faluja ale nie jakoś drastycznie.

Opublikowano
cos z wiskiem??niedogrzany silnik??
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

silnik co prawda łapie temp powoli ale wskazówka stoi pionowo( jak sie nagrzeje), chyba ze czujnik sie zpitolił. planuje kolejna wycieczke do gaziarzy - tylko pewnie powiedza ze to wina mechaniki i odesla mnie do mechanika a ten powie ze wszytko jest ok.

P.S pachnie mi to i wyglada na zbyt bogata mieszanke na niskich obrotach bo wali gazem czasem i beznyna w zaleznosci na czym jezdze, biore pod uwage rownierz wtryskiwacze - przeczyscił bym je tylko nie wiem jak sie za to zabrac.

Opublikowano
silnik co prawda łapie temp powoli ale wskazówka stoi pionowo( jak sie nagrzeje), chyba ze czujnik sie zpitolił. planuje kolejna wycieczke do gaziarzy - tylko pewnie powiedza ze to wina mechaniki i odesla mnie do mechanika a ten powie ze wszytko jest ok.

P.S pachnie mi to i wyglada na zbyt bogata mieszanke na niskich obrotach bo wali gazem czasem i beznyna w zaleznosci na czym jezdze, biore pod uwage rownierz wtryskiwacze - przeczyscił bym je tylko nie wiem jak sie za to zabrac.

święte slowa gościa który kuma system gazu,oby tak dalej,powodzenia