Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko mam E 36 coupe z 2.0 silniczkiem ostanio dokręciłem autko do 220 i na obrotomierzu miałem 6,5 tyś ale niestety musiałem hamować.

Chciałem się dowiedzieć przy ilu komp odcina zapłon.

Opublikowano
W mojej Buni to jest ok. 6500 obr/min a jak chcesz to sprawdzic to nie musisz sie rozpedzac do 220 na godz tylko pociagnij ja na nizszym biegu np na 3 :D
Opublikowano
Ja wczoraj mialem okazje to sprwdzic na 3 i 4 biegu.Podkrecilem do 6700-6800 i odcielo paliwo.Na 4 biegu szybkosc na liczniku 185 do odciecia paliwa
Opublikowano
witam ja mam 316 i nie wiem czemu ale mi kręci do 5500 i odcina także jak się ścigam to nie moge go dłużej na biegu przytrzymać bo zaraz słabnie a zanim wróci do normy to rywal jest daleko z przodu:(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
troche lamerskie pytanie... rozumiem, ze przy pewnych obrotach komputer odcina doplyw benzyny... a co jesli ktos ma gaz?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
troche lamerskie pytanie... rozumiem, ze przy pewnych obrotach komputer odcina doplyw benzyny... a co jesli ktos ma gaz?

zalezy, ktory gaz...

II gen - domyslnie odcina zawory, a poza tym to chcialbym zobaczyc ta instalacje i 6500 obr/min :D

Sekw - tego nie mialem, ale biorac na logike. Gaz idzie przez zawory wiec nie widze opcji, ze ich nie odcielo. Tym bardziej, ze komputer gazu steruje wtryskiwaczem (wtryskiwacz jest przed zaworem). Jak sie pomylilem to poprawcie.

obroty wylaczania:

316i, 318i - 6200

316is,318ti,320i,323i, 323ti, 328i - 6500

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)

Opublikowano

zalezy, ktory gaz...

II gen - domyslnie odcina zawory, a poza tym to chcialbym zobaczyc ta instalacje i 6500 obr/min :D

bardzo śmieszny żart...;p zapraszam, napatrzysz sie że hej..

Na gazie II gen nie ma odcinki.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
witam ja mam 316 i nie wiem czemu ale mi kręci do 5500 i odcina także jak się ścigam to nie moge go dłużej na biegu przytrzymać bo zaraz słabnie a zanim wróci do normy to rywal jest daleko z przodu:(

ja tak miałem gdy mi przepływke blokowało, wyczyściłem porządnie i teraz wszystko oki

Opublikowano

bardzo śmieszny żart...;p zapraszam, napatrzysz sie że hej..

Na gazie II gen nie ma odcinki.

gratuluje instalacji, ja to musialbym swoja pchnac z przepasci i dwa slonie wrzucic do bagaznika... na szczescie juz za tydzien mam zamiar zwrocic bumce zycie. :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=44383&start=15

BMW Repozytorium - poszukiwani ludzie do prowadzenia sajtu z hostingiem. => PW

--

Staram sie pomoc...

...reklamacje tylko za okazaniem paragonu z pieczatka :)