Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.mam betke 328i i jestem ciekaw ile poleci na maxa taka furka??Zastanawia mnie czy da rade zamknąć budzik ????? Pozdro
Opublikowano
Witam wszystkich.mam betke 328i i jestem ciekaw ile poleci na maxa taka furka??Zastanawia mnie czy da rade zamknąć budzik ????? Pozdro

Oj da... potwierdzam z autopsji :)

Oczywiscie jesli masz zdjeta blokade elektroniczna.

Co ciekawe zamyka budzik na 17" kolach, wiec pewnie jest wiecej niz 260km

To nie moje, ale jakis dowod jest :)

http://www.youtube.com/watch?v=gpxINxOCRp4

Opublikowano
Czy to aby seria? hmm ...

A witam driftera, widzialem ze fajnie latales 3 marca :)

Z tego co wiem to seria, koles na youtoubie tez mowi ze ma seryjny

Opublikowano

Oczywiscie jesli masz zdjeta blokade elektroniczna.

Co ciekawe zamyka budzik na 17" kolach, wiec pewnie jest wiecej niz 260km

Jaka blokada ?? :lol: to nie V8, przeciez w tych autach konczy sie zakres obrotow - NIE MA ZADNEJ BLOKADY :!: Mozna ewentualnie sciagnac odciecie....

wg. instrukcji V-max 328i w manualu: 236 km/h

PREDKOSC NA ZEGARACH A PREDKOSC MAXYMALNA to 2 rozne pomiary

Opublikowano

Jaka blokada ?? :lol: to nie V8, przeciez w tych autach konczy sie zakres obrotow - NIE MA ZADNEJ BLOKADY :!: Mozna ewentualnie sciagnac odciecie....

wg. instrukcji V-max 328i w manualu: 236 km/h

PREDKOSC NA ZEGARACH A PREDKOSC MAXYMALNA to 2 rozne pomiary

Ja nie sciagalem odciecia, ale obroty nie skonczyly mi sie przy 260kmh.

Wiem co jest w instrukcji, ale lubie sprawdzic ile jest w realu.

Na GPSie nie sprawdzalem, no coz byc moze licznik BMW przeklamuje o 26kmh :)

Opublikowano
każdy licznik troche przekłamuje. A jak to bywa dane katalogowe tez sie różnia od rzeczywistosci. Oni pewnie podali max bezpieczna dla silnika albo cos takiego.
Opublikowano
Ja ma mam felgi 17'M.Szerokośc opon z przodu to 215 a z tyłuy 225.Powiem wam ze przy 210 juz sie zaczyna auto mulic mimo ze na obrotomierzy jest jescze spory looz.
Opublikowano
Dokładniejszego pomiaru prędkości niż prędkościomierzem można dokonać komputerem pokładowym jeśli ktoś ma pełną wersję. Ale grubo powyżej 200 to lepiej sprawdzać to z druga osobą zeby wzroku od drogi nie odrywać.
Opublikowano
Dokładniejszego pomiaru prędkości niż prędkościomierzem można dokonać komputerem pokładowym jeśli ktoś ma pełną wersję. Ale grubo powyżej 200 to lepiej sprawdzać to z druga osobą zeby wzroku od drogi nie odrywać.

Ostatnio sprawdzalem z gps-em to pokazuje prawie idealnie :cool2:

PZDR

Opublikowano

Ostatnio sprawdzalem z gps-em to pokazuje prawie idealnie :cool2:

PZDR

jak to było w reklamie - Prawie robi roznice

Opublikowano
W tym przypadku nie robi ZADNEJ roznicy :!: miedzy gps-em a testem nr. 08 roznica wynosi max 1-2km/h, z tym ze Gps tez ma maly poslizg - predkosc wylicza co jakies 1-2 sek....
Opublikowano
Sorki ze sie wtrace ale jakim cudem auto kreci sie powyzej 6700 jesli jest seria? Nie macie odciecia jesli zamykacie budziki? Poza tym nie widzialem jeszcze w 328 budzika do 260. U mnie jest 240 i jeszcze kreseczka wiec bedzie 250. Przy hamowaniu zamyakl budzik ale z przebiegu wykresu wydaje mi sie to malo realne w codziennych warunkach. moze jednak sie myle...
Jestem jak Media Markt.... Nie dla idiotów :P
Opublikowano
Auto kręci się wyżej niż seryjne w przypadku zdjęcia odcięcia lub przesunięcia go na nieco wyższe obroty a efekt taki daje cziptuning.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
To wiem co daje cip tuning :) Wczoraj tak sobie jechalem i przycisnalem na chwilke to do 230 poszedl jak burza a potem zaczal zwalniac jednak 230 to nie max tego samochodu ale nie chcialem go cisnac jak zobaczylem ze juz nie przyspiesza jakos wybitnie. Wynik jednak 260km/h nie wydaje mi sie mozliwy. Najlepiej zweryfikowac to liczac przelozenie głowne i skrzyni i mostu oraz opony. Wtedy dowiesz sie jakie predkosci powinie wskazywac obrotomierz.
Jestem jak Media Markt.... Nie dla idiotów :P
Opublikowano
a czy to jest mozliwe zeby 318i lecialo 230?bo ja tyle jechalem .jedyne modyfikacje to brak kata i stozek k&N fele 16'' 205/55
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Co do ostatniego pytania to mało prawdobne zeby nie mówic niemożliwe. Standardowy dyfer 3,45 i standardowe odcięcie w silniku pozwala na ok.220 teoretycznie ale w praktyce to ograniczeniem jest moc i nie pomoże tu przesunięcie odcinki ani dłuższy dyfer ani skrzynia 6 z nadbiegiem.
Opublikowano
Za mały motor, a dokładnie za słaby bo moc tu ma decydujące znaczenie. Wystarczy wzmocnic go np. przy pomocy turbo i dac dłuzsze przełożenie a taki silnik pojedzie szybciej niż znacznie większy wolnossący ale to już inny temat.