Skocz do zawartości

Nowy! Nie wiem co mam kupic 520i czy 523i pomozcie!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem - okolo czerwca chce jechac po bmw e39 zagranice do niemczech tylko nie wiem jaki wziasc silnik! powiedzcie mi co wiecie o jednej i drugiej jednostce napedowej! :wink: wiem ze jest roznica 20 koni! chodzi mi tez o to zeby mozna bylo jedzic bokiem w lato!

:D mam nadzieje ze wyrazicie swoje zdanie na ten temat!

pozdrawiam

kobiol3

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam!

nie poniewaz oplaty sa wieksze ! w gre wchodzi tylko 520 albo 523i!

pomozcie bo naprawde jestem chory na ta bmke! ktory silnik wybrac!!??chce sie na tej bmce nauczyc jazdy bokiem ale chce to robic sporadycznie!

pozdrawiam :mrgreen:

Opublikowano
No to nie rozumiem Twojego dylematu skoro ma lepiej latać bokiem to musi być mocniejsza bo 2.0 24V za mocna nie jest, jeśli ogranicza Cię pojemność to wybór jest tylko jeden. A tak na marginesie 523 i 528 opłaty mają chyba takie same. Ale nie jestem pewnien na 100%
Opublikowano
Jakie oplaty? Od pojemności 2 litrów wzwyż są takie same oplaty. Ja patrzyłbym na 2,8 lub 2,5 bo 520 to trochę za mało do tej budy. Poszukaj dobrze na forum bo takich tematów troche już było i wyjasniono na nich kwestie spalania, osiągów itp. Oczywiście przy wyborze najważniejszy jest stan techniczny.
Opublikowano

kurde ! ja chce 523i i nic wiekszego! to jest max jezeli chodzi o silnik!czy ktos ma 523i i moze cos o niej powiedziec! musze sie nauczy jazdy bokiem i powiedzcie mi czy 523 mi na to pozwoli na mokrym i suchym asfalcie?

na co mam zwracac uwage przy kupnie?ja chce rok 2000 lub 2001 ale jeszcze przed liftingiem(po liftingu mi sie nie podoba wogole)

pozdrawiam

Opublikowano
jak chcesz się uczyć jeździć bokiem to kup sobie E30 albo s13, ale to jest tylko moje zdanie, jak dla mnie E39 to limuzyna a nie driftowóz, a jak coś uszkodzisz ucząc się to naprawa e30 wyjdzie taniej
Opublikowano

Kolega jest nowy, wiec może nie wie ze 523i ma pojemność 2.5i, nie 2.3i :cool2:

A spalanie nie różni sie az tak bardzo :cool2:

Opublikowano
czesc wiem wlasnie ze symbol 523 ma pojemnosc 2.5 !

ale nadal chce 523 badz 520! nic wiekszego! paliwo mnie zje!

Ale różnica w spalaniu 523i a 528 jest malutka, polecam Ci 2.8i :cool2:

Uwież na słowo bo różnica w mocy jest, a kitu Ci nie wciskamy :cool2:

Opublikowano

nie myśl tylko o koszcie o paliwa :nienie:

utrzymanie jest tylko troszkę tańsze od E60 oczywiście na oryginałach.Na dziwnych częściach auto Ci się zemści

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam bierz 523i super fura. Spalanie po miescie okolo 13l.

Oplaty za wszystkie wymienione modele sa takie same.

Pozdro

RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam problem - okolo czerwca chce jechac po bmw e39 zagranice do niemczech tylko nie wiem jaki wziasc silnik! powiedzcie mi co wiecie o jednej i drugiej jednostce napedowej! :wink: wiem ze jest roznica 20 koni! chodzi mi tez o to zeby mozna bylo jedzic bokiem w lato!

:D mam nadzieje ze wyrazicie swoje zdanie na ten temat!

pozdrawiam

kobiol3

Moja osobista rada (mając na uwadze styl i cel zapytań / odpowiedzi) - nie kupuj BMW, poważnie. Będzie chyba zdecydowanie lepiej dla ciebie, najbliższego otoczenia jak i dla miłośników marki.

Dla innych zainteresowanych tematem - mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że tak 2,0 jak i 2,5 to zbyt słabe jednostki dla tej ciężkiej jakby nie patrzyć limuzyny, przy całym szacunku do owych rzędówek.

Minimum, które sam w tej chwili rozważam to 2,8 - 3,0 (ale nie do "jazdy bokiem"...).

Edytowane przez Lassie
Opublikowano
mam 523i a wolałbym 528 bo przy większej mocy łatwiej jezdzić oszczędnie a według instrukcji 528 powinien palić o 0.1-0.2 więcej ! Pozdrawiam
Opublikowano
ja lasnie zakupilem 523 , nie narzekam spalanie w normie i osiagi tez niezle, zalewdiw eroznica 1 sekundy w osiagach od 0-100 km a spalanie mniejsze zwlazcza ze stoje praktycznie non stop w korkach i jazda w mieiscie. A jak chcesz sie scigac i jezdzic bokami to kup 540i i tyle.
Opublikowano
ja lasnie zakupilem 523 , nie narzekam spalanie w normie i osiagi tez niezle, zalewdiw eroznica 1 sekundy w osiagach od 0-100 km a spalanie mniejsze zwlazcza ze stoje praktycznie non stop w korkach i jazda w mieiscie. A jak chcesz sie scigac i jezdzic bokami to kup 540i i tyle.

Albo M5... :twisted:

Powaznie to daruj sobie BMW, a najlepiej kazdy samochod - auta sluza do przemieszczenia, a nie do katowania i narazania zycia swojego oraz innych uzytkownikow drog.

Opublikowano

Jeśli przeraża Cię koszt paliwa w np. 528 to odpuść sobie taki samochód niezależnie od silnika. Obojętnie w jakim stanie kupisz zawsze będziesz musiał coś przy nim zrobić. A koszty eksploatacyjne, serwisowe i części nie są tanie. Do tego ubezpieczenie. Ja przez pół roku włożyłem 12k zł w auto, a kupiłem w dobrym stanie.

Adi