Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy przepisy precyzują że wlew paliwa(gazu) powinien być zamontowany na zewnątrz pojazdu. Ja mam wlew gazu w bagażniku i miałem problem z klienten obsługującym dystrybutor LPG, twierdził ża prawo tego zabrania ze względów bhp. Jeśli macie wiedze w tym temacie to proszę o poradę.

Opublikowano
najlepiej zamontowac zaraz kolo wlewu paliwa pod ta sama klapka,tylko uwaga,zeby sie nie pomylic podczas tankowania :mrgreen: praktycznie to wyglada,nie -szpeci-samochodu,no i nikt nie wie,ze sie mma auto na gaz. Moj staruszek tak ma w passacie :cool2:
Opublikowano

W e34 i e32 też się da kumple mają zamontowane, ja gdy miałem gaz też tak miałem. Jest taki malutki zawór w który wkręcamy podczas tankowania przedłużke i po kłopocie.

Gdyby ktoś chciał to mam takie coś do sprzedania, kompletne 70zł.

Opublikowano
gdzies mam dokumenty o ustalaniu homologacji na lpg, ale powiem szczerze ze nie kojarze aby bylo cokolwiek o wlewie. najlepiej podjedzi na stacje kontroli pojazdow to ci dokladnie diagnosta powie, jak bedzie uprzejmy to ci dokladnie akty prawne wskaze.