Skocz do zawartości

mieszać czy nie?

mig

Rekomendowane odpowiedzi

musisz sprawdzic z jakimi jest mieszalny jeden i drugi bo nie slyszalem aby po zmieszaniu silnik wybuchl czy cos :twisted2: poza tym mobil tez w polsce rozlewany i nie jest to rewelacja o wiele lepszy castrol
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)

O ile wiem to dzisiaj można mieszać wszytko jeśli mieści się w tej samej normie,, bo takie są dzisiaj oleje,,,chodzić będzie,,,,jak masz trzy butle, to zmień cały olej i dolewaj ten co masz,,,,,,Napewno złego się nic nie stanie jak dolejesz,,,w ramach tej samej normy,,,,,bez problemu,,,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)

Potwierdzam poprzednika, studiuje transport, ostatni na jednym wykładzie profesor opowiadał nam własnie o olejach itd. mozna mieszać , mawet półsyntetyk z mineralnym, oczywiscie w silniku panuja wtedy warunki mineralnego zawsze bedzie góra ten ,,gorszy". Kiedyś bylo tak ze oleje byly na 2 róznych właściwościach, był kwaśne i zasadowe coś takiego bynajmniej jak sie je zmieszał to sie wytrącały i pieniły?? teraz oleje sa tak robione ze zmieszanie ich nie uszkadza silnika lecz nikt nie poleca tego praktykowania.

Opini o olejach i ich mieszaniu jest dużo , to jest tak samo jak na tym forum bądz na innym był poruszany temat na temat BMW Będziesz Miał Wydatek,że są to opinie ludzi którzy nigdy nie siedzieli w tym samochodzie a o awaryjności słyszeli od kolegi który miał kolege który miał tate któreko stryj miał BMW itd.. i tak samo jest z oleje ludzie mowia ze jak zalejesz inny to katastrofa, a doświadczyli tego na własnej skurze albo byli świadkami czegos takiego.... nier sadze są to powiedzenie tak jak na temat BMW, chociaż sam w ten spoeób nie kieszam olei bo po co??

mig a jak masz tyle lotosa zo zmien całkowicie olej wraz z filtrami i po klopocie

• Członkowie klubu

Ja mieszam na dolewki bezkarnie i w kilku autach już ponad 10 lat - nic nigdy się nie działo

Pozdro

Mario