Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jakie chcesz konkrety? No tokarz.co chcesz więcej wiedzieć przecież musi zebrać trochę materiału i tyle ale nie każdy ma nachylenia dużą tokarke by weszła z opona i raczej będziesz je ściągać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakieś konkrety oprócz 'jakiś' tokarz albo 'jakas' firma co prostuje ? :)

Nikt ci nie będzie szukał firmy konkretnej, (tym bardziej że trochę nie po drodze mi na śląsk) powiedzielismy gdzie najlepiej szukać pomocy z takim problemem i reszta to już od ciebie zalezy gdzie pojedziesz, konkurencja jest spora, zadzwonić do kilku miejsc przedstawić problem i wybrać najkorzystniejszą ofertę.

Chyba że bardzo chcesz to wrzucę ci adres pierwszej firmy roztaczającej koła, co wg mnie jest bez sensu...

Opublikowano

miałem nadzieję, że macie kogoś sprawdzonego. Nic więcej. Tym bardziej, że już w piątek podzwoniłem tu i tam i wszędzie dostałem odpowiedź odmowną.

danielxc717 - chyba zupełnie nie zrozumiałeś mojego przekazu ;)

Opublikowano

No to Cię zdziwię i powiem, że tak- odmówił. Powiedział, że maszyna za mała na felgę (nawet nie zapytał o wielkość, a to tylko 15'').

Reszta serwisów prostujących nie posiada tokarki/ nie zajmuje się tym. Znalazłem gościa na Moniuszki w Katowicach, ale on pracuje od 7:00 do 15:00 czyli w godzinach kiedy jestem w pracy. Jak coś znajdę, dam znać może dla potomnych.

Opublikowano
Dokładnie jak poprzednik powiedział. Dziś w końcu zawiozłem felgi do przetoczenia. Zakład znajduje się przy wydziale fizyki UŚ między Uniwersytecką, a Moniuszki (w bramie przy sklepie Simply). Nie ma żadnej wywieszki. Numer do gościa: 509363793
Opublikowano
Za dobre pierścienie da ok 500zl a za przytoczone felgi 100zl wiec różnica jest i brak dodatkowych problemów przy zmianie kół

Ale potrzebuje tylko 1 pierścień, bo to na dojazdówkę.

Opublikowano
Panowie, bardzo proszę o pomoc.

Potrzebuję powiększyć otwór w moich felgach aluminiowych. Rozstaw śrub się zgadza, ET się zgadza- nie pasuje otwór centrujący. Felgi są ze starszej 5, ja mam e39.

Jak najbliżej Katowic, z góry dziękuję

napisał ze w felgach a nie w feldze.

Opublikowano
Panowie, bardzo proszę o pomoc.

Potrzebuję powiększyć otwór w moich felgach aluminiowych. Rozstaw śrub się zgadza, ET się zgadza- nie pasuje otwór centrujący. Felgi są ze starszej 5, ja mam e39.

Jak najbliżej Katowic, z góry dziękuję

napisał ze w felgach a nie w feldze.

Faktycznie, sorry, ostatecznie zwiódł mnie tytuł.

Inna sprawa, że w "codziennych" felgach nie bawiłbym się w rozwiercanie lub dystanse, bo różnie bywa z dokładnością takich patentów, ale może się za bardzo czepiam.

Opublikowano
Tokarz musiał by być na prawdę ni kompetentny by źle roztoczyc kołnierz w feldze a do dystansow mam podobne zdanie bo to upierdliwy patent w razie kapcia lub zmiany kół z letnich na zimowe. no i cena dobrych dystansow to ok 500zl. Ja takie kupiłem które mają kołnierz i są przykrecane do piasty a nie przelotowe bo na takich bym nie jeździł.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam

posiadam koło dojazdowe do bmw, zdjęcie niżej, chciałbym się zorientować do jakiego modelu bmw jest przeznaczona oryginalnie i ewentualnie do jakich pasuje, myślę o e39 dlatego nie tworzyłem nowego tematu tylko podepnę się tutaj :)

rok produkcji 2000

firma continental

rozmiar 115/90 r16

http://i62.tinypic.com/2lbm8mg.jpg

http://i62.tinypic.com/10cq1lg.jpg

btw kolo jest do sprzedania ;)

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem styczność z autem które wyjechało jako m-pakiet i standard na podstawowym alusie - w obu przypadkach taka sama felga jak na aucie była też na zapasie, więc zakładam że 5 koło było takie jak te na którym poruszało się auto.
Opublikowano
Ja mogę mieć do sprzedaży jednego alusa z zapasu, bo korzystam z dojazdówki. Mogę w przyszłym tygodniu sprawdzić jaki to model, bo leży gdzieś schowana w piwnicy - na pewno 17 cali. Nawet jest na niej nowa opona Continentala.
Opublikowano

Takich mam 8, ale używam. Ten zapas jest inny.

Ostatnio widziałem, że ktoś sprzedawał dokładnie te felgi w dziale Giełda części tu na forum.

• 9 miesięcy temu...