Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam możliwość kupienia E36 coupe 1.8IS w b.dobrym wyposażeniu (m.in. climatronic, el. szyby, el. lusterka, el. fotele, podgrzewane fotele, ABS, wspomaganie) rok 96. Auto było sprowadzone z Włoch, lecz było uderzone w prawe koło, które wbiło się w nadkole, właściciel to podobno naprawił lecz dowiedziałem sie że ciągle są problemy z tym kołem. Podczas jazdy są jakieś stuki no i ściąga trochę na prawo. Dodam, że auto stało całą zimę "pod chmurką" gdyż właściciel pracuje we Włoszech, na mechanice za bardzo się nie znam, no i jestem ciekaw ile może wynieś naprawa (ew. wymiana całego przedniego zawieszenia), cena za to auto 12.500zł ale napewno do utargowania. Przebieg to coś koło 140 tys. udokumentowany. Za wszelkie rady/wskazówki/opinie byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

Opublikowano
wiesz, jest taka zasada ze lepiej jest robic cos od podstaw niz po kims poprawiac. Nie koniecznie sam zawias moze miec wady. Ewentualne uderzenie moglo odbic sie na mocowaniach, ktore potem zle pukladano i teraz sa takie problemy a odnalezienie newralgicznego punktu bedzie jak szukanie igly w stogu siana. Dal bym sobie spokoj. Jak chcesz IS'a to znajomy ma cos takiego ale 94 r i nie wiem ile ceni. Ja bym tego nie ruszal.
Jestem jak Media Markt.... Nie dla idiotów :P
Opublikowano
Witam,

mam możliwość kupienia E36 coupe 1.8IS w b.dobrym wyposażeniu (m.in. climatronic, el. szyby, el. lusterka, el. fotele, podgrzewane fotele, ABS, wspomaganie) rok 96. Auto było sprowadzone z Włoch, lecz było uderzone w prawe koło, które wbiło się w nadkole, właściciel to podobno naprawił lecz dowiedziałem sie że ciągle są problemy z tym kołem. Podczas jazdy są jakieś stuki no i ściąga trochę na prawo. Dodam, że auto stało całą zimę "pod chmurką" gdyż właściciel pracuje we Włoszech, na mechanice za bardzo się nie znam, no i jestem ciekaw ile może wynieś naprawa (ew. wymiana całego przedniego zawieszenia), cena za to auto 12.500zł ale napewno do utargowania. Przebieg to coś koło 140 tys. udokumentowany. Za wszelkie rady/wskazówki/opinie byłbym wdzięczny. Pozdrawiam

Na Twoje pytanie ciezko udzielic odpowiedz na lamach forum.

Jesli masz mozliwosc autem przez zakupem podejechac do warsztatu (najlepiej Twojego znajomego) ktory auto dokładnie obejrzy od strony mechanicznej i blacharskiej (nawet dwa oddzielne warsztaty)

to wtedy bedziesz mial odpowiedzi na wiele pytan ktore nasuwaja sie przed zakuem auta. Auto uderzone w kolo wcale nie musi byc wrakiem, a z drugiej strony moze byc totalna porażką (poprzesuwane konstrukyjne punkty moc. zawieszenia), tego na forum sie nie dowiesz.

Jesli nie masz takowego zaprzyaznionego specjalistycznego warsztatu ktore od lat zajmuje sie BMW i nie masz gdzie rzetelnie sprawdzic mechaniki i blacharki - do autka nie podchodz.

pozdro

Opublikowano

wydaje mi się że bez specjalistycznego warsztatu się nie obejdzie albo kogoś kto sie na tym dobrze zna ja uważam iż zawieszenie ma bardzo duży wpływ na bezpieczeństwo jazdy, choć teraz mam auto bezwypadkowe to wczesniej miałem golfa uderzonego w lewy błotnik i jak go kupowałem to koło stało krzywo, ale okazało sie że tylko przesunęło sie na amorku kąt pochylenia ale uderzenie to było bardzo delikatne.... podam ci drugi przypadek kumpla autko E36 wypadł z zakrętu i daszka zaliczył i niby autko oki tylko dach zagięty a tu na ramie wyszła masakra ani jedna podłożnica nie miała odpowiedniego wymiaru pokrzywione jedna w dół droga w góre...... nie opłacało sie tego robić............... z tego co wiem to E36 ma dość mięki przód zastanów się bo klepanie prostowanie podłużnicy to już dosć poważna naprawa i koszty mogą być dość znaczne

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

riderwawa co to jest E39 320d?? :shock:

pozdro

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
dobry wybór i cena też taka sobie znajdziesz coś napewno jest wiele aut na rynku. Ja mojego 3 miechy szukałem