Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chce w niedalekiej przyszlosci kupic wymarzone BMW e36 koniecznie z silnikiem 2.0 lub 2.5 raczej ten drugi ,do wydania mam jakies 16 tys czy za te pieniadze znajde cos w naprawde dobrym stanie do czego nie bede musial dokladac na samym poczatku kasy, czy za ta kase moge liczyc ze to utko bedzie wyposazone w klime skore i ASR ? czy raczej trudno bedzie za ta kase znalezc cos z takim wyposarzeniem
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
Zgadza sie,za 16 kola raczej nie masz co liczyc na super 2.5,jezeli chodzi o 2l w sedanie (skora,klima itd) z ok 94- r. to juz mozna sie zaczac rozgladac. Z tego co sie orientuje to autka chyba poszly troche w gore ostatnio. . .

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
Lepiej zrezygnować ze skóry czy innych pierdół a kupić 325 lub 328,bo reszta nie jezdzi.

jasne ze zrezygnowac z skory a miec lepszy silnik .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
chciałbym jeszcze dodac ze w gre wchodzi tylko i wyłacznie coupe zadne tam sedany. Wiec za ile waszym zdaniem dostane 325i lub 323i w dobrym stanie? Ewentualnie jakas dodatkowa sumke zawsze mozna z pod dywanu wykopac ;) hihi wkoncu nie bede jezdzil tym autem pare miesiecy tylko dluzej wiec lepiej troche wiecej zainwestowac i miec 2,5 i te 200 kucy pod maska niz meczyc sie z 2,0 l
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
lepiej troche wiecej zainwestowac i miec 2,5 i te 200 kucy pod maska niz meczyc sie z 2,0 l

Zapewniam Cie, ze wiekszosc posiadaczy 2.0 sie nie meczy. Moze to nie to samo co 2.5 ale za to nie mecze auta gazem :cool2:

Opublikowano
Nie miałem na mysli ze 2.0 to zle auto ale slyszalem a raczej czytalem sporo opisni mowiacych ze do mocy czlowiek szybko sie przyzwyczaja i zaczyna jej brakowac dlatego chcialbym od razu kupic autko ktore tak szybko mi sie nie opatrzy i bedzie dawalo mi "kopa" przez pare lat. Wiec czy waszym zdaniem za np 18 tys kupie juz 2,5 w bardzo dobrym stanie? czy faktycznie raczej nie ma co sie oszukiwac i kupic 2.0. Dodam ze na ewentualne kosztowne inwestycje od razu po zakupie raczej mnie stac nie bedzie wiec to autko nie moze wymagac wkladu finansowego juz na poczatku. Wiadomo ze po pewnym czasie cos bedzie trzeba wlozyc ale nie powiedzmy przez pierwsze pół roku.
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
Każde auto wymaga wkładu finansowego,nie kupisz samochodu i będziesz nim jezdził nie inwestując w niego,to jest slogan wymyślony przez handlarzy i niektórzy sie na niego nabierają.Zawsze jest coś do zrobienia szczególnie przy aucie używanym.
Opublikowano
Ja nie mowie ze nie wliczam jakiegos malego wkaldu finansowego na poczatku ale chodzi mi o to aby nie bylo to np 2-3 tys na wklad w wysokosci okolo 1 tys jestem gotowy i dla mnie to nie wklad. Wiec jesli mowa o takim wkladzie finansowym mowa to ok .
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
Do idealnego E36 325i podchodzilbym z kwota 25 tys PLN i wiecej. Po taki samochod pojechalbym do Niemiec, tam obejrzalbym takich 5-10 i dopiero bym sie na cos decydowal.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
wiec waszym zdaniem te BMW e36 325i z roznych gield typu allegro mobile.de czy autoscout24.de zaokolo 4 tys euro nie sa zbyt dobrym zakupem? Znalazlem takich sporo i wydaja sie byc w dobrym stanie, co wy na to?
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
wiec waszym zdaniem te BMW e36 325i z roznych gield typu allegro mobile.de czy autoscout24.de zaokolo 4 tys euro nie sa zbyt dobrym zakupem? Znalazlem takich sporo i wydaja sie byc w dobrym stanie, co wy na to?

Za 16 tys. spokojnie kupisz 325i Coupe, ktora nie bedzie wymagala jakiegos wiekiego ladowania kasy. Raczej o dobrym wypasie zapomnij, ale nie to jest najwazniejsze... :)

Ja rok temu sprzedalem swoja 325i Coupe (1992) za 13,5 tys. z postawowym wyposazeniem, stan wizualny dobry. Gosciu jezdzi i nie narzeka, jak narazie nie sie nie popsulo - moze dlatego, ze ja troszke zainwestowalem w mechaniczna czesc, ale zaplacilem za auto 2,5 k ojro...

W dniu sprzedazy wygladala tak:

http://img208.imageshack.us/img208/3216/dsc04974ac0.jpg

Nie szukaj najmlodszego rocznika, najlepszego wypasu, a jak najlepszego stanu samochodu.

Tak, jak powiedzieli koledzy zawsze musisz cos zainwestowac - w najlepszym wypadku jest to normalny przeglad po zakupie (oleje, filtry co najmniej...)

Szukaj, a znajdziesz :8)

Opublikowano
A moze znajde za 4 tys ojro jakies 323i podobno te silniki sa lepsze bo lzejsze, maja tez nieco mniejsze spalanie i sa nowsze jak sie nie myle od rocznika 1996 niby maja 170 koni o ponad 20 mniej niz 325i ale osiagi maja bardzo podobne co wy na to??
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano

Ja mowie o calosci wydatkow - koszty pojechania do Niemiec, sprowadzenia samochodu, wszystkich oplat, wymiany olejow, filtrow, klockow, tarcz i jednej 'wiekszej rzeczy' - sam samochod mozesz probowac kupic za mniej wiecej 4,5 tys EUR i powinien byc w stanie niezlym, ale prawie na pewno bedzie przy nim cos do zrobienia.

W moim touringu 320i z 1995 roku zrobilem do tej pory: olej, swiece, filtry, klocki i tarcze, naprawilem fiksujacy komputer od klimatyzacji, wymienilem sprzegielko w klimie i nabilem klime.

Samochod jest bezawaryjny, jezdze nim od mniej wiecej roku, przejechalem ok 20 tys km (w tym wycieczka do Wloch).

Na moj gust za 4,5-5 tys EUR znajdziesz cos podobnego, ale dodatkowe koszty na pewno beda. Szczegolnie, ze zadbane 325i jest ciezej znalezc, niz 320i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Szukaj w Polsce, musi sie cos trafic fajnego.

Jazda do Niemcowni po tak stare auto wg. mnie jest bez sensu.

Koszty samego transporu moga wyniesc 1/5 jak nie wieksza czesc wartosci auta, a lepiej juz byloby te pieniadze wladowac i miec porobione.

Opublikowano
doszlem do tego ze te 18-19 tys jestem w stanie wyczesac na autko ale wtedy na dodatkowe oplaty zwiazane z autem po zakupie zostanie mi max 1500 zl mysle ze za te 18 tys kupie juz cos naprawde fajnego to w sumie prawie 5 tys ojro wiec calkiem sporo jak za autko jakby nie patrzec mniej wiecej 10 letnie
Bóg jeżdzi BMW,a Ty?
Opublikowano
Za 4 tys euro dostaniesz 2.5 do roku 96,bez skor,jak trafisz na lepsza za te pieniadze to sa 2 opcje : pierwsza-cos z autkiem jest nie tak,druga - trafiles okazje,co zdarza sie naprawde rzadko