Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem po pierwsze jeden mi pierdzi i musze wymienic a poza tym potrzebuje podlaczyc dodatkowe kable ze podpiac wzmachol tylko nie iwem jak dotrzeć do nich mam sciagac ta cala polke z tylu??
:))))))))
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety musisz odkręcić tylną kanapę zdjąc półkę i wyjąć głośniki.Jeżeli potrzebujesz wiedzieć gdzie idą przewody do tych głośników ta są pod tylną kanapą po stronie kierowcy w rogu.
Opublikowano
Był już taki temat. Ja np. wyjałem normalnie głośniki czyli bez zdejmowania pólki. Zdjałem kratkę, widać głośnik opatulony gąbką dookola którą należy przesunąć aby ujrzeć sróby mocujące głośnik. Odkręciłem i wymieniłem na nowe. Nie wiem jak jest u innych ale pamiętam że ktoś z forumowiczów robil to w taki sam sposób jak ja. 5 minut roboty.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Był już taki temat. Ja np. wyjałem normalnie głośniki czyli bez zdejmowania pólki. Zdjałem kratkę, widać głośnik opatulony gąbką dookola którą należy przesunąć aby ujrzeć sróby mocujące głośnik. Odkręciłem i wymieniłem na nowe. Nie wiem jak jest u innych ale pamiętam że ktoś z forumowiczów robil to w taki sam sposób jak ja. 5 minut roboty.

Witam

A czy i jak można wyjąć kratkę pod głośnikami w e-34? muszę jednego chraczącego wymienić?

Z góry dzięki!!!

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano
wyjmowanie głośników z tylnej półki przerabiałem 2 dni temu. Niestety treba wyjąć całą pułkę. Głosniki są wklenone w specjane tuby i dodatkowo oklejony gąbką. Nie da rady wydłubac go przez otówr.
Opublikowano
wyjmowanie głośników z tylnej półki przerabiałem 2 dni temu. Niestety treba wyjąć całą pułkę. Głosniki są wklenone w specjane tuby i dodatkowo oklejony gąbką. Nie da rady wydłubac go przez otówr.

A możesz mi powiedzieć jakie miałeś glośniki (średnica i firma)?

patrzyłem w katalog i na przód powinne iść 130 a na tył 160 mm?

nie chcę jednak kupować w ciemno a chciałbym na przód i tył włożyć 16cm.

A jak jest z wymianą gwizdka na przodzie??

Przerabiał może ktoś ten temat? jak się do niego najprościej dostać??

Pozdrawiam

Darek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
E34 i E39 maja standardowo głośniki 13 cm.W e34 idzie wyjąć głośniki bez problemu ściągając tylko maskownice,są tam cztery śrubki.Co do gwizdków z przodu w E34,są w desce rozdzielczej.Też ściągasz maskownice i są przykręcone na dwie śrubki.