Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chce załozyc stozek do mojej coupe i potrzebuje takz przjeściówke do przepływomierza może wiecie gdzie ja moga odstac i za jaka kwote i prosze o rady przy montowaniu takiego filtra

ps. bmka jezdzi na gazie....

witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano
Nie polecam i nie zalecam zakładania stożka do gazu , ale tylko dlatego że pewnie zostanę za to skarcony na tym forum . Sam jednak taki stożek sobie zamontowałem i to w tym samym motorze m42 też miałem gaz (miałem bo właśnie teraz przez gaz moja beti ma generalny silnika :-( http://forum.maxbimmer.pl/topics19/moja-bunia-umiera-uzytkownicy-is-ow-moze-doradzicie-vt3907.htm) jeśli masz kasę to zainwestuj w jakiś porządny zestaw K&N czy podobnej znanej firmy , ja tej kasy nie miałem i kupiłem w "Jacky Auto sport" stożek za 32 zł przejściówkę za 20zł i osłonę termiczną za 20zł nie zapomnij o zestawie czyszczącym jest w nim olejek którym trzeba stożek spryskać i preparat do czyszczenia za jakiś czas, nie nie wiem ile on kosztuje bo miałem za free. Jestem zadowolony :-) co do instalacji stożka to trzeba pogłówkować ale większych problemów nie ma jak odbiorę autko to postaram się zamieścić fotki .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam inny problem aczkolwiek ( pochodny ) , zakładając stozek w e-36 do filtra dochodzą dwa przewody są one podpinane tak jakby do termostatu jakiegoś :roll: a następnie wpinane do obudowy oryginalnego filtra i teraz pytanie czy mogę je pominąc ?? sam nie wiem co z TYM fantem mam zrobic :?: :?: HELLP mee :) :modlitwa:
Opublikowano
Daro26 nie wiem o jakich przewodach piszesz, nie spotkałem się z czymś co jest podpinane do obudowy filtra (nie wiem jak jest w silnikach diesla) za wyjątkiem rur doprowadzających gaz jeśli masz instalację 1 ,2 i chyba trzeciej generacji. Tyle że powinny być założone do miksera a nie do samej obudowy filtra(mogę się mylić). Zrób może fotkę.
Opublikowano
Ja nie mam zadnej instalacji gazowej ani Diesla tylko benzynke i lipa wydaje mi sie ze powinienem je złączyc ze sobą ale nie wiem ...........