Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie dwa pytania w sprawie mojej e36 interesowalo by mnie zalozenie klimy do niej potrzebny mi koszt takiego przedsiewziecia czesci i robocizny by sie tez przydalo. I czy trzeba wprowadzac jakes konkrete zmiany.

A drugie to co myslicie o glosnikach boschmanna ??

Opublikowano
Z wkładaniem klimy nie ma sensu się bawić. Za duże koszty, których nie odzyskasz przy sprzedaży auta.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

Co do klimy to jak kolega bmw316 pisal - nieoplacalna zabawa.

A glosniki boschmanna z cala pewnoscia odradzam. Mialem kiedys takie (caly zestaw nawet :norty:) 6 glosnikow i zwrotnice. Moze do malera sie nadaja :mrgreen:, ale jak chcesz miec przyzwoity dzwiek to kup cos innego np. pioneer, alpine, magnat, jbl. Za cene boschmmana wolalbym kupic macaudio. Poszukaj na allegro, bo za male pieniadze masz glosniki, ktore daja satysfakcjonujacy dzwiek. Ja zdecydowanie polecam Infinity Kappa... ale to juz jest inna polka cenowa :D

Pozdrawiam!!!

Michał

------------

...Może się nie znam, ale powinno być inaczej...

Opublikowano

a jaki zestaw polecalibyscie mi na przod do drzwi i tam kolo nog mam jeszcze tube w bagazniku 300W w RMS ale standartowe glosniki nie wyrabiaja

A jest tu ktos z okolic bielska albo cieszyna

Opublikowano

ja mam osobiscie Blaupunkta :D to nie jest to samo co magnat czy JBL ale spokojnie daje rade i mozna posluchac:)

a takie drogie to nie sa :8) Wzmacniacz kolo 300 PLN a sub jakies 200 + po ok. 150 glosniczki za 2 sztuki.

Pozdrawiam :8)

B M W
Opublikowano
Jesli szukasz tanszego rozwiazania to proponuje macaudio (nizsza polka magnata), ale dzwiek bardzo dobry. Poza tym pioneer, blaupunkt, alpne - dzwiekowo podobne. Osobiscie nie przepadam za sony... jak dla mnie ma drewniany dzwiek :? Poszukaj na allegro. Za glosniki w panele przy nogach trzeba dac 120-160 zl a glosniki w boczki drzwi zanajdziesz ponizej 100 zl.

Pozdrawiam!!!

Michał

------------

...Może się nie znam, ale powinno być inaczej...

Opublikowano

w drzwi na dole pasowaly by te : :8)

http://www.allegro.pl/item166102949_blaupunkt_gtx_132_high_power_series_sklep_gw_f_vat.html

cena ich nie jest straszna wiec da rade:) :8) a dzwiek jest dobry. Sony to robi dobre telewizory a nie glosniki :twisted: chyba ze cos lepszego ale to juz kosztuje.

Z blaupunkta jestem bardzo zadowolony i polecam jak ktos potrzebuje w dosc dobrym brzmieniu i nie za wielkie pieniadze:) i nie patrz na cos takiego pt. "najmocniejsze na allegro i najtansze bo to jest...az szkoda gadac :P

:8) Pozdrawiam!

B M W
Opublikowano
Co do klimy jesli chcesz pojezdzic autem dłuzej to zakladaj, w moim aucie jest dokladany klimatronic niestety nie powiem ci jaki koszt bo ja nie dokladałem ale jak masz kumpla mechanika warto sie pokusic :twisted:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano
Zamiast klimy wloz kase w porzadny sprzet audio! Za duzo kasy wydasz na klime a muza bedzie Ci grala caly rok a nie tylko latem :D Chyba, ze masz duzo kasy.Co do glosnikow podanych to jedynie jakbym dostal za darmo to bym takie sobie wlozyl na czas kupna normalnych :D Pamietaj! Cena=jakosc
Opublikowano

Chcialem sobie zamontowac klime jak kupilem auto ale znajomy mechanik mi powiedzial ze musze liczyc co najmniej 1tysiak :( (w tym jest elektroniczny panel i jeszcze inne gadzety) Zaznaczam ze uzywka.

Dobra rada:

Przeczysc sobie filtry kabinowe(w podszybiu) i powinno stykac :)

Co do sprzetu to zastanowilbym sie nad tym na Twoim miejscu :wink:

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chcialem sobie zamontowac klime jak kupilem auto ale znajomy mechanik mi powiedzial ze musze liczyc co najmniej 1tysiak

Raczej 2tys albo więcej. Jeszcze nie widziałem takiej klimy która nadawała by się od razu do zamontowania do auta bez wizyty w serwisie po kupe dupereli których cena czasami sie załamiesz, a handlarz albo je pogubi albo nie wymontuje. W dodatku do kosztów klimy dochodzi jej czyszczenie, nabicie i wymiana filtrów bo inaczej to tak jak byś sobie odwrócił obieg w odkurzaczu. cały syf będziesz miał w aucie.

Pozdro.

Opublikowano
Zamierzam nia jezdzic i to bardzo dlugo zakochalem sie w niej nie mam nawet najmniejszego zamiaru jej wymienic na cos innego nie wyobrazam sobie zycia bez niej. BMW to jest prawdziwe auto. Jezdzilem wczesniej seatem leonem i vectra C i nic nie daje takiej sadysfakcji jak BMW. Co do tych glosnikow z blaupunkta wydaja mi sie dobre za rozsadna cene. Tylko mam jeszce jedno pytanie bo orginalne maja w RMS 35W a te 40W bedzie roznica wogole ?? A te orginalne to sa dwudrożne czy nie ??
Opublikowano

Kompletny zestaw klimatyzacji do E36 z innego auta (na cześci) to koszt około 1500zł, jednak jak ktoś wcześniej wspomniał jak sam tego nie wyciągniesz to może czegoś brakować... Do tego dolicz koszt napełnienia oraz robocizny, w 2 tys się zmieścisz, czy warto zdecyduj sam

Co do bosshmana to jest to rzeczywiście badziewie, może i nie spali się od razu jak niektóre podróby ale o dobrym dźwięku zapomnij.

Ilość osiągniętych dB nie ma zbyt wiele wspólnego z dobrym graniem...

www.turboBMW.pl
Opublikowano

moze duzo glosniej nie beda graly ale napewno jest czystrzy dzwiek przy glosniejszym sluchaniu.Ale moim zdaniem jest duza roznica. :D

Pozdrawiam :8)

B M W