Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam blokadę skrzyni biegów polegającą na tym że jest bolec,prostopadle do tunelu (tuż przy przednim rogu fotela). W ten bolec wkłada się kluczyk i zwalnia blokadę, a przy wychodzeniu z samochodu wystarczy jednym ruchem kciuka wsunąć bolec gdy dżwignia jest na "P".

Mogę powiedzieć ,że to bardzo dobre rozwiązanie i estetyczne bo wcale tego prawie nie widać.

Opublikowano
Ja i tak uważam, że jeśli potencjalny nieznajomy zobaczy coś gołym okiem, napewno go to odstraszy. Reasumując uważam że bear-lock to bardzo dobre rozwiązanie dodatkowe oprócz oczywiście zabezpieczeń podstawowych takich jak imobilajzer czy alarm. Im wiecej tym lepiej.
Opublikowano
Zabezpieczenia..... hmmm... Skoro temat odkopał się, przy okazji, zanim zacznę badać rynek :) zapytam...

Może ktoś wie, czy można łatwo kupić gdzieś takie ustrojstwo, zestaw, który działałby w taki sposób:

W garażu ma być kamera (najlepiej noktowiz.) oraz detektor ruchu....

W domu (lub w jakimkolwiek innym miejscu) mam przy sobie monitor, który daje mi przekaz LIVE...

Dodatkowo, w razie jakichkolwiek ruchów w garażu – fotokomórka powoduje wysłanie mi jakiegoś sygnału GSM – SMS lub po prostu połączenie telefoniczne, które budzi mnie w nocy, albo daje mi sygnał, gdy jestem w trasie innym samochodem, żebym mógł poinformować znajomego, który mieszka przy garażu, żeby poszedł przegonić intruza :diabel_faja: :)

Reasumując – do spełnienia są takie punkty:

Przekaz TV LIVE na dystansie min. 15-20km (miedzy kamerą w garażu a monitorem przy mnie)

Wysyłanie sygnału GSM na reakcję fotokomórki

Czy coś w tym stylu bywa dostępne i ile może kosztować (jakiego też zasilania może wymagać)?

pozdrawiam

Wszystko fajnie ale nawet jakby się ktoś zdecydował na to co wymieniłeś to trzeba by jeszcze mieć dom prywatny :mrgreen: Nie każdy ma takie szczęście...

Fajnie byłoby gdyby jeszcze w garażu był zamontowana strzelba z nabojem usypiającym (taka jaką np: strzela się do tygrysów w Afryce by je uśpić) i można by dżojstickiem zdalnie nakierować na włamywacza i strzelić do niego. Zwłaszcza ,że sama kamera często nic nie daje bo włamywacze są np:w kapturach :wink:

Opublikowano
Często ludzie myślą że zostawianie kogoś z członków rodziny w samochodzie to idealne rozwiązanie ale spotkałem się z sytuacją że gość zostawił żonę ,no cóż wparowało do samochodu dwóch osiłków i zapytali " Pani wysiada czy jedzie z nami " odpowiedziała "no to może ja wysiądę".