Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety - potrzebuję znaleźć i kupić kilka airbagów do e46 coupe z 1999 roku.. I tak - wpadła mi w oko poduszka pasażera na Allegro. Ma ona następujący numer : 7008852.. Wg realoem.com pasuje do mojego e46 328 coupe, ale nie pasują mi coś daty..

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BM51&mospid=47618&btnr=72_0358&hg=72&fg=03

Moje jest z miesiąca 04/1999, więc powinna być poduszka z numerem 8234828, czy mogę śmiało założyć tą, którą znalazłem? Choć pisze na tej stronce, że jest do modeli z produkcji od 09/1999 do 06/2000 ??? Czy mogę spokojnie ją założyć? Czy niestety muszę szukać DOKŁADNIE takiej samej?

I podobne pytanie nt. poduszek bocznych w drzwiach. Czy mogą być poduszki z sedana ? Czy muszę szukać specjalnie do coupe ? Bo przyglądając się poduszkom bocznym na allegro do coupe i sedana, to jedyna zauważalna różnica w wyglądzie jest taka, że taki dość gruby nazwijmy to bolec w poduszkach do sedana wystaje trochę bardziej, niż w poduszkach do coupe.. Czy to ma jakieś znaczenie ?

Proszę o pomoc, bo nie chciałbym kupić, aby potem się okazało, że to nie pasuje.. :modlitwa:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do bocznych poduszek to może ma znaczenie długość drzwi, w coupe są dłuższe więc może podczas otwarcia poduszka ma inaczej chronić pasażera niż w sedanie/touringu???

pozdrawiam

Paweł