Skocz do zawartości

jak szybko dostac sie do nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam wyciek i chcialbym sprawdzic co i jak.

jak sie dostac do nagrzewnicy ???

od czego zaczac ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
od strony kierowcy wyjac dywanik a od pasazera odkrecic srobke i odsunac dywanik i bedziesz ja mial z obydwu stron to aby zobaczyc bo aby cos wiecej zrobic to juz troche wiecej pisania ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
no ja bde musial ja chyba wyciagnac, nie mam pojecia skad moze cieknac ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

jakos jej nei widze :(

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.kiko.cwaniak.pl/upload/nagrz1.JPG

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.kiko.cwaniak.pl/upload/nagrz2.JPG[/img]

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
widać już dolną część nagrzewnicy ale musisz rozkręcić cały przedni panel ten od nawiewów :duh: i wtedy zobaczysz nagrzewnice powodzenia
Opublikowano
jak masz wszystko suche tak jak widac na zdjeciu to raczej nagrzewnica nie cieknie bo chyba nie widziles cieknacej nagrzewnicy lub elementow podlaczonych do niej a co ci sie dzieje i skad pomysl wlasnie na to ze ona cieknie ??
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
zdjecia robilem po czyszczeniu, dzisiaj widac biale suche plamy ( jak po soli) a przyczyna jest taka ze jak auto sie zagrzeje to czuc plyn chlodzacy w aucie i to mocno no i szyba po stronie kierowcy paruje ( jak czuc plyn)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Witam. Ja kika dni temu rozbierałem nagrzewnice. Mialem dokladnie takie same objawy parujace szyby i zapach plynu. Po odslonieciu takim jak masz na zdjeciu nic nie bylo widac ale rozkrecalem dalej i dopierom wtedy zobaczylem jak strasznie ona cieknie. Powiem Ci ze mi z wyciagnieciem i wlozeniem nowej nagrzewnicy zeszlo 13 godzin ( robilem to pierwszy raz ). Robota jest straszna. Trzeba rozebrac tunel srodkowy, nawiewy ze srodka deski, schowek ( dla latwiejszego dostepu ), czesc deski wraz z radiem i elementami sterujacymi ogrzewaniem, obudowe kolumny kierowniczej, jednym słowem nieprzyjemna praca. :mad2:
Opublikowano
trzeba wymieniac czy da sie to jakos uszczelnic ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
To zalezy od tego co sie z nia dzieje. Jesli żeberka puszczają to da się pospawać, jeśli na plastiku puściła to da się skleić ale nie polecam. Ja kleiłem ale się rozszczelniła. Powiem jeszcze że dziś wyciągałem ją znowu i nie trzeba wykonywać wszystkich czynności o których pisałem wcześniej. Teraz jak już mam praktykę to zrobiłem to szybciej i mniej rzeczy wyjmowałem.
Opublikowano
trzeba wymieniac czy da sie to jakos uszczelnic ??

lepiej wymienić bo klejenie uszczelnianie to rzeżba w g.....

narobisz się i tyle :nienie:

jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
boblik jeśli możesz to napisz coś więcej o szybkim demontażu bo chyba mam mały problem i będę musiał demontować nagrzewnice. fajnie byłoby skorzystać z twojego doświadczenia i pójść na skróty
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja tez mialem taki problem... rozkrencania...troche jest...:P bo ez cielka.. rozkrencilem cala deske (zostala tylko kierownica i podszybie) rozkrencac musisz powoli nie ciagnac nic..bo popeka:/ a tych srobekk troche tam jest...;/ u mnie pekla nagrzewnica skleilem ja zywica i dziala wszystko super :) nie cieknie itd... wszysto w porzadq... zeby to rozkrecic trzeba sie troche nameczyc ale sie da zrobic...
Opublikowano
a w ktora strone to wyciagnac i od czego zaczas rozkrecac ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

jesli dobrze pamietam.... to jak rozkrencisz wszystko to bedzie tyle miejca ze bedziesz mogl wyciagnac z ktorej strony ci pasuje. Od czego zaczac?

jesli dobrze pamietam to zaczynaj od dolu, dokladnie nie pamietam miejsc w ktorych jest to przykrencone ale zaczynaj od bokow od dolu potem schowek wszystko pod kierownica itd...powinno ci juz dalej jakos pojsc...

(tam gdzie masz radio sa takie dwie pionowe zaslepki pod nimi sa srobki)

jak by cos...to pytaj:) postaram sie pomuc..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jeszcze sie za to nie zabralem ale ostatnio bylem pod autem no i cale jest mokre od spodu z plynu chlodzacego.. widac ze cieknie gdzies z okolicy 3-ch przewodow wchodzacych do srodka auta..

spotkal sie ktos z takim czyms ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Skoro pod autem widzisz ze cieknie z okolic 3 przewodow to raczej nie nagrzewnica tylko przewody. Gdyby cieklo z nagrzewnicy to nie widzialbys tego z pod auta tylko w srodku. Przy okkazji upewnij sie jaka masz nagrzewnice bo byly 4 albo nawet 5 rodzajow z czego tylko 3 mozna dostac jako zamienniki. Ja mam siemensa i dlugoooo szukalem zanim znalazlem uzywana.
Opublikowano

mam mokre pod autem jak i w aucie.

ile przewodow wchodzi do nagrzewnicy tzn do srodka auta

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl