Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie o kontrolke rezerwy jak przekrece kluczyk swieca mi sie wszystkie potrzebne kontrolki na liczniku i widze ze podswietla mi czerwone pole na wskazniku temperatury i paliwa po odpaleniu silnika wszystkie kontrolki gasna :) .

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

U mnie zapala sie normalnie.. czyli jak dochodzi do czerwonego..

Wszystkie kontrolki powinny gasnac :wink:

Wszystko zalezy od Twojego charakteru jazdy.. jezeli dasz 'buta' to kontrolka Ci sie zaraz zapali :D

Na rezerwie masz 8litrow wiec nie ma czegos takiego jak 'pchanie' betki :)

Opublikowano

jak sie zapali kontrolka to w baku masz jeszcze 8 litrow

oblicz sobie ile Ci pali na 100km i mniej wiecej bedziesz wiedzial ile mozesz jeszcze przejechac

ale tez nie radze jezdzic do samego konca

Opublikowano
U mnie kontrolka zapala się prawie w połowie czerwonego pola ale na rezerwie zrobiłem raz 70 km więc jest chyba dobrze.
BMW forever!!!
Opublikowano

hej, no właśnie, też zauważyłem że wcale nie zapala się na początku czerwonego tylko gdzies w połowie, ale na trasie spokojnie zrobisz 100KM oczywiście przy rozsądnej jeździe.

Pozdrawiam. :D

Opublikowano
u mnie sie zapala gdy w baku jest ok. 8 litrów i jezeli wiesz ile Ci bunia pali to sobie możesz obliczyć ile na tym zrobisz ale najlepiej zatankować i nie jezdzic na oparach bo mozna pompe zakatowac.
Opublikowano

u mnie sie jeszcze nigdy nie zapaliła kontrolka rezerwy, bo staram sie mieć zawsze min 15l w baku, częsta jazda na rezerwie szybko załatwi pompe,

Pozrdo

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
witam serdecznie ja mam 318 tds i komornik zapala mi sie jak wskazówka jest mniej wiecej na 1/2 do 3/4 na czerwonym polu
Opublikowano
hej, no właśnie, też zauważyłem że wcale nie zapala się na początku czerwonego tylko gdzies w połowie, ale na trasie spokojnie zrobisz 100KM oczywiście przy rozsądnej jeździe.

Pozdrawiam. :D

Potwierdzam, u mnie tez w polowie sie zapala...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Ok panowie sprawa wyjasniona u mnie zapala sie dokładnie w połowie czerwonego pola a juz myslalem ze jest cos nie tak .Ale okazuje sie ze wpozo.Dzieki za sugestie i podpowiedzi.Pozdrawiam

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

U mnie tez gdzies w 3/4 bliżej polowy czasami. Co ciekawe jeśli wylaczysz zapłon i wlaczysz jeszcze raz często wędruje troszkę wyżej :lol:

Jak juz sie zapali to w miescie ok 30 max 40km i koniec i jest na 0 ale co ciekawe wskaźnik moze leżeć już niżej niż 0 a waha jeszcze jest ;) Te 8 litrow jest liczone od 0 faktycznego w zbiorniku wiec jak sie zapala teoretycznie nawet 100km powinieneś przejechać. To małe oszustwo wskaźnika ma zapobiegać wlaśnie jeżdżeniu na suchym baku(się usmiałem z tych "zawsze 15 litrów" LOL) :wink:

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
heh Hiv widze, ze nasze autka maja podobnie , jak sie jezdzi po Łodzi. Moje tez na rezerwie maks. ok 40 km. I co lepsze gdy leje wtedy na maksa wchodza do zbiornika ponad 52 litry. A z ta kontrolka rezerwy to roznie jest. Czasem jak sie zapali to nawet po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika potrafi sie znowu zapalic dopiero po przejechanych kolejnych 5 km...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam...

Swojego przypadku tutaj nie znalazlem, a mianowicie zaczyna mi brakowac paliwa jeszcze zanim wskazowka zblizy sie w okolice rezerwy... ;) Jakies pomysly? Poza tym nawet jak jest wiecej paliwa to auto zaczyna prerywac na dluzszy okres, pedal gazu jakby nie dziala, nie chce wskoczyc na swoje obroty, muli strasznie, od czasu do czasu cos strzeli pod silnikiem... Tak jakby cos sie przytykalo :-/

Dzieki