Skocz do zawartości

Dziwne odgłosy zza klimatronica czy u was tez tak jest???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko kiedy auto jest wylaczone kluczyk nie przekrecony slysze jakby dzialanie jakiegos wentylatorka czy czegos podobnego dokladnie z tylu za klimatronikiem co to moze byc? a moze tak ma byc? martwie sie czy to nie rozladowuje akumulatrora, dodam ze klima jest sprawna wszystko chodzi.
:))))))))
Opublikowano
co zrobic? jak stoi auto ponad 10h to nie moge odpalic bo to akumulator rozladowuje, bylem z tym u elektryka (bo nie wiedzialem jeszcze co to jest) i doszedl ze wlasnie chodzi caly czas ten wiatraczek...JAK TO NAPRAWIĆ????
tigra12
Opublikowano
u mnie tez chodzi ten wiatraczek przy wylaczonym silniku. Jednak napewno nie 10 h tak jak to pisze tigra12. Po jakiejs godzinie sam się wyłącza wiec jeszcze nigdy nie mialem problemów z aku.

Ekstra zdjęcia, fotografie, USA http://www.imagesbygustav.com

Moja bunia: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=361605#361605

DO SPRZEDANIA felgi chromowane zdjęcia felg w galeri:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=361605#361605

Opublikowano
ten wiatraczek to chlodzenie panelu i tak ma byc jak przekrecisz kluczyk to tak jak wiatraczek w zasilaczu kompa a z reszta ile on ci pradu moze zjesc ja zapomnialem wylaczyc swiatla w srodku czyli caly ciag a mam kombi wiec z tylu taka duza lampka jak z przodu postal z 3 dni przychodze i normalnie odpalil wiec nie martw sie wiatraczkiem jak ci tak prad ciagnie to szukaj przyczyny gdzie indziej pewnie gdzies masz przebicie albo inna zware i to jest problem :nienie:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
Ten wiatraczek nie chodzi cały czas, jak się wyłączy silnik, to fakt chodzi ale po 15 min. (może szybciej, dokładnie nie pamiętam) się wyłącza. Wiec wychodzimy z samochodu i on po niedługim czasie staje, a załącza się od nowa jak tylko otworzymy drzwi od samochodu, wsiadamy do niego i wydaje się nam, że cały czas pracuje ale tak nie jest, bo przed sekunda się włączył. Z tego co wiem to służy on do sprawdzania temp. w kabinie ale do końca nie jestem pewien. Za to jestem pewien ze on nie jest odpowiedzialny za rozładowywanie akumulatora.
Opublikowano

To co ci sie włącza jak otwierasz drzwi to prawdopodobnie jest zepsuty

sterownik webasta(jesli słyszysz to na zewnątrz),ale on nie rozładuje aku.

BMW=Boss-Money-Women
Opublikowano
u mnie tez chodził głośno ten wentylatorek,wyciągnełem panel klinatronica rozebrałem i wyczysciłem ten wiatraczek i przesmarowałem trzpien na którym jest załozony (smar grafitowy albo wazelina)nie smaruj gęstym smarem bo nie będzie sie obracał :D
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano

Ten wiatraczek jest odpowiedzialny za odczyt temperatury wnętrza auta, rozbierałem ten panel i jest tam czujnik temperatury na dolocie tego wiatraczka.

U mnie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wiatraczek milknie, ale jeśli rano otworzę auto to wiatraczek juz chodzi, czyli próbuje juz odczytac temperaturę wnętrza więc myślę , że załącza sie kiedy otwieramy auto, sądzę, że to jest normalne zachowanie klimatronika a nie mam żadnych problemów z tym elementem. Ten wiatraczek jest bardzo ale to bardzo malej mocy i nawet gdyby stale pracowal to rozladowałby akumulator nie po 10 godz., ale raczej po 20 dniach a może raczej dłużej.Tak to jest u mnie i tak to powinno być i tego jestem zupełnie pewien.

Opublikowano
ja jak nie jezdze 6 dni autem to mi wykancza cos aku do zera. Co to moze byc, czyzby pdtrzymanie pamieci? bo wiem ze ten wiatraczek milknie po ok 10 min.
Opublikowano
Ten wiatraczek to dobra sprawa i nie ma się czym przejmować - prądu zje tyle co kot napłakał ;)
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)