Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkim mam e36 z slinikiem 2l i mam problem z obrotami i spalaniem po miescie około 17-18 l obroty raz sa 600 i stoja ładnie a czasem jak jej troche dam popalic to zaczynaja falowac od 0 do 1200 i do tego traci mocy i sie dławi oczywiscie jezdze tylko na pb i te duze spalanie poradzcie co mogłoby byc przyczyna z gory dziekuje...
Opublikowano
poszukaj o falujących obrotach na forum - sporo było napisane, ale jak piszesz, że na dodatek Ci sporo pali, to prawie na pewno masz padniętą sondę lambda

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Ja bym stawiał na przepływomierz. Też mam ten problem. Mi nawet gaśnie na biegu jałowym jak mu konkretnie daje. Obroty falują od 400 do 1200.
http://img530.imageshack.us/img530/7382/bmwx3wd9.png
Opublikowano
U mnie palił jak smok przez padniętą sondę ale nie falował trzęsło budą wymieniłem i spalanie spadło z około 20l do 13-14l po mieście. Co do falowania radziłbym sprawdzić tak jak pisał kolega przepływomierz może się blokuje i silniczek krokowy. Weź go na komputer sonda powinna wyjść a resztę za niewielką dopłatą też mogą ci sprawdzić. Powodzenia ;-) aha no i może być lewe powietrze kup samozapłon w sprayu i popsikaj na połączeniach w dolocie , może któraś gumowa rurka jest już do wymiany.
Opublikowano
kolego a ile kosztuje podpiecie pod komp? no i moja pali ze 20l i mam peknieta gume od kolektora do przepływomierza ale jest zaizolowana tasma czy to moze byc powód falujacych obrotów? najgorsze to te spalanie zeby az tyle?
Opublikowano
kolego a ile kosztuje podpiecie pod komp?

podpiecie pod kompa kosztuje 50-100zl(same podpiecie) a usuwanie bledow to juz inna bajka :(

Co do falujacych obrotow to sprobuj zresetowac kompa(jest na forum jak to nalezy zrobic) wtedy zobaczysz. Mnie to pomoglo :D

Pozdr

Opublikowano
jeszcze pytanko jak sprawdzic samemu przepływke czy jak ja odłacze to bedzie wiadomo czy działa czy cos sie powinno zmienic?
Opublikowano
jeszcze pytanko jak sprawdzic samemu przepływke czy jak ja odłacze to bedzie wiadomo czy działa czy cos sie powinno zmienic?

Wlacz zaplon podnies maske i odlacz przeplywke jak CI zgasnie to powinno byc ok....

Opublikowano
własnie tak zrobiłem na uruchomionym silniku i odłaczyłem i nie zgasł silnik wiec to przepływka walnieta tak ?
Opublikowano
Ja jak miałem rozwaloną gumę na przepływce to samochód pracował ale tylko do 1,5tys. obr/min. Później się dusił. TO jest chyba ok. Bierze za dużo powietrza i gaśnie. Tak mi się wydaje. :)
Opublikowano

gumy od przepływki się nie okleja!!!

nowa kosztuje w ASO +- 70 zł (zadzwoń, to się dowiesz dokładnie)

to MUSISZ zrobić na bank, żeby w ogóle móc sprawdzać dalej - wyeliminowanie lewego powietrza, to podstawa, jednak lewe powietrze może być przyczyną falowania, ale nie aż tak znacznego wzrostu spalania

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
odłaczyłem przepływke i zadnych zmian czy tak powinno byc? czy szukac czegos innego ? :doh:

:reading2: Czytaj bo spamujesz.

Opublikowano
ok dzieki za rade tak wypytuje bo kupienie czegos co nie trzeba wiaze sie z kosztami a taka przepływka to min 300zł trzeba dac nie? a odpowie mi ktos co powinno sie dziac jak odłacze przepływomierz na uruchomionym silniku? bo u mnie nic sie nie zmienia dalej chodzi jak chodził
Opublikowano
Spróbuj się przejechać i napisz czy mogłeś. Ja nie mogłem. Dusił się pow. 1,5tys obr./min.