Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Planuje zakup felg do mojej E46 (sedan). Czy 17" szerokość 8" ET 18 zmieszczą sie bez problemu?? Ewentualnie jakie opony do tego?? Z góry dziekuje za pomoc :wink:
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.
Opublikowano
Nie , szukaj z ET 47 lub bliskim inaczej dystanse a nie warto , one pasuję do serii 5 - co do opon to 225/45/17 najlepsze i dostepne , można i 205/50/17 ale to już nie to
Opublikowano
Wydawało mi sie ze im mniejsze ET tym bardziej felga "wystaje" a wieksze to jest bardziej schowana i wtedy trzeba dystanse. Wec jezeli ta ma male ET to czy nie bedzie mi szorowała o nadkole??
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.
Opublikowano
Wydawało mi sie ze im mniejsze ET tym bardziej felga "wystaje" a wieksze to jest bardziej schowana i wtedy trzeba dystanse. Wec jezeli ta ma male ET to czy nie bedzie mi szorowała o nadkole??

Dobrze Ci sie wydawalo :D A te felgi beda szorowac o nadkole :!: Szukaj z ET w granicach 35.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Max et przy takiej feldze to 35 mam takie ale samochód już pływa po kolienach polecam ET43 i jest OK

sory - a co ma ET do plywania w koleinach ?? :shock:

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Jednak troche ma

no ale prosilbym o techniczne wytlumaczenie - co ma ?? tym bardziej roznica rzedu 10mm ... bo idac dalej tym tokiem rozumowania to seria "5" - szersza od "3" bedzie tez bardziej plywac w koleinach .. przeciez rozmawiamy tutaj o tej samej szerokosci kola i opony ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl