Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pewien problem z moja 323 tzn. na wolnych obrotach z nawiewów leci mi chłodne powietrze, wystarczy motor wkrecic na 2000 obr i zaczyna leciec ciepłe( takie jak powinno). Co to może być???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa wody?? Luźny pasek albo w kamieniu układ chłodzący bo ktyos jezdzil z wodą i teraz kanaliki sie przytykają...
Opublikowano
Pompa wody?? Luźny pasek albo w kamieniu układ chłodzący bo ktyos jezdzil z wodą i teraz kanaliki sie przytykają...
Pompe wymieniałem w zeszłym roku na nową. Aha byłem u mechanika i stwierdził, że nie podobaja mu się węże od układu chłodzenia(zbyt twarde)
Opublikowano
Pewnie kamienia pelno w wezach,albo uklad zapchany i robi sie za duze cisnienie.
I co teraz z tym zrobić? Aha dzis dolewałem olej i pod korkiem zauważyłem pewien białawy nalot??? Dodam, że autem smigam tylko w weekendy i to na małych odległośćiach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To sobie odpowiedziałeś :) Krótkie odcinki i co tydzień. A co do kamienia to trzeba się zorientować w jakim stanie jest cały układ chłodniczy i wtedy dopiero podjąć decyzje co do czyszczenia.